Jump to content

Χρυσοψαρο Σοσ


Recommended Posts

Καλησπερα σας.

Πριν περιπου κανα μηνα μας εκαναν δωρο ενα χρυσοψαρο σε γυαλα.

Γενικως το χρυσοψαρο δεν ειχε κανενα προβλημα αν και σε ποστ διαπιστωσα (πλεον) οτι ειναι εγκληματικο να εχεις ενα ψαρι ειδικα χρυσοψαρο σε τοσο λιγο νερο (χονδρικα 4-5λιτρα).

Η συμβουλη ηταν να αλλαζουμε το νερο περιπου καθε 2 μερες (το 1/3 νομιζω) προσθετοντας καποιες σταγονες aquatan 8 σταγονες στο λιτρο.

Το χρυσοψαρο γενικος εδιχνε μια χαρα. Η συνηθης κινησης του ηταν να κανει μπουρμπουλιθρες στην επιφανεια και γενικος κολυμπουσε αρκετα ψηλα αλλα μας φανηκε φυσιολογικο.

Εδω και 10 μερες περιπου υπηρχαν φασεις που απλα καθοταν ακινητο χωρις να κολυμπαει , σαν να μαρμαρωνε, ανεπνεε ομως κανονικα. Επειδη εχει καταλαβει οτι οταν πλησιαζουμε κοντα θα ταιστει γενικος εκεινες τις στιγμες ηταν ιδιετερα ζωηρο και φυσικα οταν ταιστει εκανε παρτυ. Δεν ηταν συνεχως ακινητο αλλα τον εχω πιασει σε πολλες φασεις να ειναι ετσι.

Μετα την τελευταια αλλαγη νερου ομως απο χτες, σημερα το πρωι τον βρηκαμε αναποδα. Το ψαρι ειναι ζωντανο απλα καθοταν ετσι ακινητο.

Απο οτι διαβασα γενικως η καλητερη κινηση ηταν να του αλλαξω το νερο. Τον εβαλα σε αλλη γυαλα με σχεδον ολο το νερο αλλαγμενο. Ναι μεν διχνει λιγο καλυτερα, κολυμπαει κτλ, παλι υπαρχουν φασης που καθετε αναποδα ακινητο. Μολις κανω καποια κινηση κατα εκει συνερχεται και φυσικα αν κανω οτι τον ταιζω επανερχεται κανονικα.

Την φροντιδα του την εχει γενικος η κοπελα μου, ισως πεφτω λιγο εξω στις αναλογιες νερου της γυαλας και των σταγονων που βαζει αλλα ακολουθει κατα γραμμα τις συμβουλες που μας εδωσαν , εν ολιγεις δηλαδη δεν κανει κατι λαθος με αυτο( αν αυτα φυσικα που μας ειπαν ειναι σωστα.)

Το ταιζουμε 2-3 φυλλαρακια την μερα.

Δεν θελω να το χασω , και θα ηθελα αν υπαρχουν συμβουλες να το σωσω γιατι αντιλαμβανομαι οτι δεν παει καλα.

Δυστηχως τα οικονομικα ειναι πολυ στενα και δεν υπαρχει η δυνατοτητα για ενυδριο,τεστ η κατι αναλογο, γιαυτο προκειμενου να το χασω μπορω αν θελει καποιος να του το χαρισω αν δεν υπαρχει τροπος να ειμαι σιγουρος οτι θα σωθει.

Ευχαριστω για τον χρονο σας

ΦΙλικα Γιαννης

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα από όλα καλώς ήρθες!

Το ψαράκι αν γίνει καλά θα πρέπει να το χαρίσεις οπωσδήποτε.

Το πρόβλημα που έχει είναι πολύ συχνό στις τροφές επιπλέουν.

Διάβασε αυτό:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=63522

Εύχομαι να γίνει καλά. :(

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση θα κοιταξω να μην το ταισω να δω πως θα παει εως οτου το βρω ενα νεο σπιτι.

Το ψαρι ειναι εχει χρωμα χρυσομαυρο . Λεγεται palbo garcia και ειναι κατοικος Θεσσαλονικης.

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι να αποφασίσεις τι θα κάνεις με το ψάρι μια πολύ πρόχειρη λύση είναι το μεταφέρεις σε μια μεγάλη λεκάνη για τρόφιμα,(καινούργια, αφού την πλύνεις καλά χωρις απορυπαντικά) χρησιμοποιώντας το νερό της γυάλας,και συμπληρώνοντας το υπόλοιπο έτσι ώστε να του εξασφαλίσεις κάποια λίτρα παραπάνω, συνεχίζοντας βέβαια αυτά που έκανες μέχρι τώρα (αλλαγές ,αντιχλώριο).

Το καλύτερο βέβαια είναι να δοθεί άμεσα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...