Jump to content

Παρακαλώ Μια Ανγνώρηση


Recommended Posts

Η αναγνώριση είναι "ονομαστικού χαρακτήρα" ή θα βάλεις και κάποια φωτογραφία που είναι και το πιο σωστό.

Link to comment
Share on other sites

Είναι κυανοβακτύριο...

Πολλοί οι παράγοντες που το δημιουργούν, όπως πλεόνασμα θρεπτικών ουσιών στο νερό (δηλαδή αυξημένα ποσοστά φωσφορικών / νιτρικών), μη επαρκής κυκλοφορία, μη σωστό φάσμα φωτισμού....

Έλεγξε αυτούς τους παράγοντες ώστε να μειωθούν οι λόγοι που το δημιουργούν και περνάμε και στη επίθεση... γκαγκαν γκαγκαν !!! (το λέγαμε πιτσιρικάδες παίζοντας πόλεμο).

Έγινε επεξεργασία - Aiolos
Link to comment
Share on other sites

Οπως λεει κι ο φιλος Αιολος,ειναι κυανοβακτηριο.

Εχεις μονο στο σημειο της φωτογραφιας;

Link to comment
Share on other sites

Ναι, μόνο σε ένα σημείο είναι.

Έκανα μετρήσεις σήμερα.

Νο3: 10mg/l

PO4: 0

Το ενυδρείο είναι ένα Red Sea Max 130 νέο 2 μηνών ξεκίνησε όμως με βράχο από άλλο ενυδρείο.

Έχω την εντύπωση ότι ήρθε με τον βράχο. Ήταν εκεί δηλαδή από την αρχή. Απλά δεν είχα δώσει σημασία.

Περιμένω τις συμβουλές σας

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να κάνω μια διευκρίνηση προς τον φίλο HarryRho για να μην πλακωθεί με τον φίλο του με τον βράχο ^_^ , το άθροισμα των Schizophyta και γενικά η κλάση Cyanophyceae που μας ενδιαφέρει πιο πολύ στο συγκεκριμένο post είναι μονοκύτταροι, προκαρυωτικοί οργανισμοί όπου έχουν τρομερές ιδιότητες και θα σου πω δυο από αυτές μόνο που σχετίζονται με αυτό που αναφέρεις '' Ήταν εκεί δηλαδή από την αρχή'', η πρώτη είναι ότι μπορούν με την αποκοπή ολιγοκύτταρων τμημάτων (ορμογόνια)από μία αποικία στη συνέχεια να σχηματίζουν νέες και η δεύτερη και πιο σημαντική για εμάς τους χομπίστες που θεωρούμε ότι απαλαγόμαστε από το κυάνο όταν μετά από καιρό καταπολέμησης του φτάνουμε να μην έχουμε είναι ότι ειδικά σε μερικά είδη υπάρχουν οι ετεροκύστεις όπου είναι κύτταρα-οργανίδια(αντοχή σε δυσμενείς συνθήκες – θέσεις δέσμευσης ατμοσφαιρικού αζώτου) που σε περίπτωση αντίξοων συνθηκών φαντάσου ότι συρρικνώνονται και πέφτουν σε μια κατάσταση ληθάργου μέχρι να επανέλθουν οι κατάλληλες συνθήκες και είναι σα να εκ βλαστάνουν ξανά και να δημιουργούνται εκ νέου οι αποικίες των κυανοβακτηρίων.

Οπότε ναι ήταν εκεί από την αρχή και όπως ακόμη και ένα ψαράκι να πάρεις και να πέσει μια δυο σταγόνες νερού υπάρχει η πιθανότητα να ήταν εκεί έστω και μια ετεροκύστη και να επανήλθε, αυτό θα πρέπει να το ξέρουμε όλοι οι χομπίστες πως το κυάνο δεν εξολοθρεύεται απλά καταστέλλεται δημιουργώντας εμείς αντίξοες συνθήκες για αυτό(καλές συνθήκες ενυδρείου και χαμηλά διαθέσιμα θρεπτικά για αυτό).

Ελπίζω να βοήθησα ;)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...