Jump to content

Ο Κογκολεζος Καθεται Ακινητος Στο Πατωμα...


Recommended Posts

Καλησπερα σας.

Ειμαι νεος εδω και δεν τα παω πολυ καλα με τα forums πραγμα που σημαινει οτι μπορει να μην εχω βαλει την ερρωτηση μου σε σωστο πινακα.

εχω λοιπον ενα κογκολεζακι μαζι με ενα μικρουλο orada και 2 χρυσοψαρακια σε ενα ενυδρειακι. εδς και καποιες μερες ο κογκολεζος καθεται εντελως ακινητος στ πατωμα του ενυδρειου οπως κοιμαται το βραδυ !! μονο για το φαγητο θα σηκωθει να φαει και παλι ξαπλα !!! μηπως ειναι αρρωστος ? τι μπορει να συμβαινει ξερει κανεις ?

ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

καλημερα φιλε μου.

πρεπει να μας πεις περισσοτερες λεπτομερειες σχετικα. τα λιτρα του ενυδρειου σου,τι αλλες ρουτινες κανεις,τις μετρησεις σου,καθε ποτε κανεις αλλαγες νερου,ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου,τι φιλτρο υπαρχει κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστω για την απαντηση moderator !

Λοιπον , το ενυδρειο το εχω 3 μηνες, ειναι 13 lt με πλαστικο φυτο μεσα, χαλικακια, μια αντλια και ενα φιλτρακι. Αλλαζω κα8ε 15 μερες το νερο. Στην αρχη το αλλαζα καθε μηνα οπως μου ειχαν πει απο το pet shop αλλα ο κογκολεος μετα 1 - 2 αλλαγες αρχισε να καθεται στο πατωμα... οποτε και αλλαξα την συχνοτητα αλλαγης του νερου. Τωρα μολις το αλαζω, τις πρωτες μερες ειναι μεσ'την καλη χαρα. μετα...πατωμα... Πως αλλαζω το νερο : βαζω σε μια λεκανη (που ξεπλενω μονο με καθαρο νερο και οχι σαπουναδες-καθαριστικα) το νερο ακριβως στην ποσοτητα που πρεπει, προσ8ετω τα χημικα (αντιβακτηριακο και χλωριο-καθαριστικο νερου) και το αφηνω απο το πρωι μεχρι το βραδυ. Στην συνεχεια το βραδυ κανω την αλλαγη, αφηνωντας στον πατο λιγο νερο απο το παλιο. η ποσοτητα που αφηνω ειναι ας πουμε 2 δαχτυλα απ το σημειο που σκεπαζει τα χαλικακια.

Τωρα σχετικα με μετρησεις, δεν ξερω κατι.

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη.

δυστυχως φιλε μου τα 13 λιτρΑ δεν φτανουν ουτε για 1 χρυσοψαρο,πολυ περισσοτερο για 4.

αν σου αρεσει το χομπι θα σε συμβουλευα 2 πραγματα.

1.αγοραζεις ενα μεγαλυτερο ενυδρειο,το στρωνεις χωρις ψαρια για καποιο διαστημα,και γλυτωνεις απο προβληματα.

2.δινεις πισω τα ψαρια,και ζητας απο το πετσοπ να σου τα φιλοξενησει,οσο καιρο στρωνεις το φιλτρο του ενυδρειου σου.

3.εαν δεν μπορεις(για πολλους λογους) να πας σε μεγαλυτερο ενυδρειο,τοτε στρωνεις το υπαρχων φιλτρο και αφου προμηθευθεις τα απαραιτητα υγρα τεστ(αμμωνια,νιτρωδη,νιτρικα)και κανεις τις μετρησεις οι οποιες σου δειξουν το ποτε θα ειναι ετοιμο,αγοραζεις εναν μονομαχο και τελος.

αυτο που σου συμβαινει αυτη τη στιγμη ειναι η ελλειπεστατη ελλειψη γνωσεων που σαφως και το πετ ειναι αρκετα υπευθυνο ως προς αυτο.δυστυχως τα προβληματα(ασθενειες,θανατοι κλπ) ειναι πολυ κοντα εαν μεινεις οπως εισαι....

διαβασε παρακατω με πολυ προσοχη παραπλησιο θεμα που ανοιξε φιλη,και τι ακριβως της ειχαμε προτεινει.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=67783

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω για την απαντηση.

Οι συμβουλες σου ειναι χρησιμοτατες αν και εντελως αδυνατον να επιστραφουν εστω για λιγο καιρο τα ψαρακια απο αυτην την πολη που τα ειχα αγορασει..

Παρ'ολα αυτα λοιπον απ'οτι βλεπω κι εσυ αδυνατεις να μου δωσεις την απαντηση μου παρ'οτι ως (ευγενικος και με ενδιαφερον) moderator απ'οτι ειδα στο link που μου εστειλες στον διαλογο με την επιθεση σας στην επισης σαν κι εμενα ανιδεη κοπελλα, γνωριζεις (ετε) αρκετα οπως απ'εξω ολα δειχνουν. Η αληθεια ειναι οτι στο μαγαζι δεν μου εδωσαν σωστες συμβουλες αν σκευτεις οτι τους ειπα τι χωρητικοτητας ενυδρειο εχω.... δεν 8α επρεπε να μου πουλησουν 4 αν και μικροτατα ψαρακια. Αργοτερα εμαθα την 'σχεση' μεταξυ αριθμου ψαριων & λιτρων.

Υποθετω λοιπον κι εγω οτι ισως να εινα αρρωστος...

και παλι ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

σεβομαι πως αντιμετωπιζεις ενα αμεσο προβλημα και ζητας βοηθεια,αλλα δυστυχως δεν μπορουμε να ειμαστε μαντεις και να εχουμε ετοιμη την απαντηση,αν προτιστως δεν γνωριζουμε τι μας λενε οι μετρησεις,που και στην περιπτωση σου δεν υπαρχουν.

αυτο που απλως θα προσπαθησω να μαντεψω ειναι η υπαρξη αμμωνιας στο νερο,καθεστως που κανει το νερο τοξικο για ολα σου τα ψαρια.σε αυτες τις περιπτωσεις ο πιο φιλασθενος η ο πιο αδυναμος συνηθως την πληρωνει πρωτος.στην δικη σου περιπτωση ο κογκολεζος που δειχνει σημαδια δηλητηριασης.

τι θα μπορουσες να κανεις αμεσα....

πολυ συχνες και καθημερινες αλλαγες νερου,ελαχιστο φαγητο μερα παρα μερα,και με την πρωτη ευκαιρια να διωξεις τα ψαρακια.

δεν υπαρχει καποια αλλη προταση,και μακαρι να ειχα κατι θετικοτερο να σου πω αγαπητε μου φιλε.

ΥΓ.οσο αφορα την ''επιθεση'' που ειδες απο πλευρας μου στο αλλο μελος,δεν υπηρξε ποτε κατι τετοιο.ολοι μας προσπαθουμε αφιλοκερδως να βοηθησουμε.αν καποιοι το εκλαμβανουν καπως αλλιως αυτο,δυστυχως ειναι και αυτο μεσα στο προγραμμα.

καλη τυχη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...