Jump to content

Aπορια Για Σκουπα Βυθου


kalmichalis

Recommended Posts

καλησπερα. κατεχω ενα φυτεμενο κοινωνικο με νεον σκαλαρια και κορυντορ ενυδρειο....

η απορια μου ειναι η εξης, μετα απο καθε αλλαγη νερου (καθε 10-12μερες) που συμπεριλαμβανεται και σκουπα βυθου την επομενη ημερα θα δω στο βυθο αρκετα περιττωματα.... μετα απο 6-10 μερες τα περιττωματα θα εχον ελλαχιστοποιηθει.

πως γινεται να τους ερχεται να μου λερωσουν το βυθο μολις τον καθαρισω....?????

τα ψαρια τα ταιζω με αυτοματη ταιστρα....

Link to comment
Share on other sites

Τι βυθό έχεις;

Το θέμα μεταφέρεται στην κατάλληλη κατηγορία.

Link to comment
Share on other sites

Η άμμος για να μπορέσει να αποκτήσει τη σωστή βιολογία χρειάζεται κάποιο σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα. Η βιολογία αυτή, που έχει την ικανότητα να διασπάται απόβλητα των ψαριών, την τροφή που παραμένει αφάγωτη και οποιονδήποτε άλλο ρύπο, βρίσκεται κυρίως στην επιφάνεια της άμμου και σε πολύ μικρό βάθος. Κάθε φορά λοιπόν που βάζεις "σκούπα" βυθού, ανακατεύεις την άμμο και καταστρέφεις αυτό το λεπτό στρώμα βιολογίας. Έτσι ο βυθός χάνει την ικανότητα να αποικοδομεί ότι κατακάθεται σε αυτόν. Και για το λόγο αυτό βλέπεις τα περιττώματα να παραμένουν στην επιφάνεια. Μέχρι να ξαναδημιουργηθεί αυτό το στρώμα και να αρχίσει πάλι ο βυθός να "δουλεύει".

Το φαινόμενο αυτό είναι αρκετά πιο έντονο στην άμμο παρά στο χαλίκι, γιατί λόγω του μικρού της μεγέθους δημιουργεί πιο συμπαγές στρώμα, που εμποδίζει την ροή νερού άρα και οξυγόνου σε σημαντικό βάθος μέσα από αυτήν. Οξυγόνο που είναι σημαντικό για την επιβίωση και ανάπτυξη αυτών των ωφέλιμων βακτηρίων.

Έγινε επεξεργασία - theodor72
Link to comment
Share on other sites

δηλαδη να μειωσω τη σκουπα βυθου? υπαρχουν επιβλαβη στοιχεια που μπορουν να δημιουργηθουν αν δεν κανω σκουπα βυθου?

Link to comment
Share on other sites

προσωπικα θα σου λεγα να κανεις σκουπα βυθου καθε 2μηνες.τις ακαθαρσιες και γενικα τις βρωμιες απ τον βυθο μπορεις να τις καθαριζεις επιφανιακα χωρις ν ανακατευεις το βυθο σου και να χαλας τη βιολογια του οπως σου ειπε και ο φιλος theodor72 πιο πανω.αν κανεις αλλαγη νερου ρουφωντας με λαστιχο μπορεις την ακρη που ειναι μεσα στο ενυδρειο να την περνας ελαχιστα πανω απ το βυθο σου ετσι ωστε και τις ακαθαρσιες να μαζευει και ο βυθος να μενει ως εχει

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...