Jump to content

Ερώτηση Για Σωστή Ρύθμιση Skimmer Mce 600


Recommended Posts

Εδώ και 2 μήνες περίπου λειτουργώ τον Deltec MCE 600 και - ως αρχάριος - δεν ξέρω αν τον έχω ρυθμισμένο σωστά.

Πιο συγκεκριμένα:

μόλις καθαρίσω το δοχείο που μαζεύει τη βρώμα, σε 1 μέρα γεμίζει ξανά με αφρό - αλλά μόνο αφρό, καθόλου υγρό. Αλλά, αυτός ο "πρώτος αφρός" φαίνεται ότι με το βάρος του σαν να εμποδίζει να ανεβεί περισσότερος αφρός. Οπότε αν δεν τον αδειάσω δεν φαίνεται να μπορεί να μαζεψει άλλη βρωμιά. .

Είναι αναμενόμενη αυτή η "συμπεριφορά" ή κάτι δεν έχω κάνει σωστά; Μήπως να κατεβάσω λίγο το δοχείο συλλογής πιό χαμηλά;

Αυτή τη στιγμή το δοχείο βρίσκεται στα 3/4 της διαδρομής προς τα πάνω, και η βαλβίδα του αέρα είναι σε 45% (στα μισά μεταξύ ανοιχτό-κλειστό δηλαδή).

Link to comment
Share on other sites

Delta εχω ακούσει διάφορα για το MCE600. Σίγουρα είναι απο τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο HOB Skimmer αλλά έχει κάποια μικροπράγματα τα οποία οι πιο "ψαγμένοι" τα προσέχουν σε σημείο να τα θεωρούν μειονεκτήματα.

Το MCE600 οπως και το MCE300 έχουν περίεργα δοχεία περισυλλογής. Σε αντίθεση με τα γνωστά εσωτερικά skimmer δεν έχουν δοχείο το οποίο μαζεύει απο κωνοειδές έξοδο. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν καθαριστούν συχνά η βρόμα δεν γλυστρά να φτάσει το δοχείο και χάνει σε απόδοση. Στο MCE600 είναι πιο αισθητό αυτό λόγου πολύ στενού/περίεργο έξοδο για τον αφρό. Οπότε δεν κάνεις κάτι λάθος απλά το skimmer δουλεύει καλά, με συνέπεια εσύ να πρέπει να το καθαρίζεις συχνότερα.

Αν έχεις μεγάλη παραγωγή αφρού και χαμηλώσεις το δοχείο, προσοχή να το ελέγχεις κάθε τόσο και λίγο γιατί λόγου μεγέθους δοχείο δεν είναι απίθανο να δεις καφέ ζουμί στο πάτωμα :D

Link to comment
Share on other sites

χμμμμ. άρα να κατεβάσω λίγο το δοχείο και βλέπουμε...

Για το ζουμί στο πάτωμα.... με ανησύχησες τώρα... αφού έχει έξοδο υπερχείλισης - δε λειτουργεί καλά ούτε αυτή;

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά λειτουργεί, αλλά δημιουργεί ένα κλειστό κύκλωμα των αποβλήτων, και πιθανόν κάποια ποσότητα να επιστέφει και πάλι μέσα στο ενυδρείο, όχι από την υπερχείλιση όμως.

Το ότι μπορεί να βρεις νερά στο πάτωμα είναι δυνατόν να συμβεί εάν ο αφρός αρχίσει και φεύγει από την τρύπα που έχει στο καπάκι του δοχείου περισυλλογής... ευτυχώς όχι σε επίπεδο πλημμύρας !!!

Στο skimmer πρέπει να βρεις τη χρυσή τομή αέρα/ύψος δοχείου και αυτό έχει να κάνει με τα οργανικά που θα υπάρχουν στο ενυδρείο... και κάθε ενυδρείο είναι μοναδική περίπτωση.

Το δοχείο θέλει συχνό καθάρισμα για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ. Προς εύρεση της χρυσής τομής λοιπόν... :-). Κάτι που μπορεί να είναι σχετικό είναι ότι είχα γεμίσει άλγες στα τζάμια οι οποίες σιγά σιγά κιτρίνισαν και φεύγουν (αφότου μηδένισαν τα νιτρικά και ο φώσφορος). Ίσως λοιπόν ότι η αποσύνθεση των αλγών δημιουργεί πλεόνασμα οργανικών...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...