Jump to content

Γνώμες Για Αλάτι Aqualight Marine Salt?


Recommended Posts

Παιδιά χρησιμοποιεί κανείς το αλάτι της aqualight σε reef? Αν ναι, μπορεί να μας πει τις εμπειρία του/της με το συγκεκριμένο αλάτι;

Link to comment
Share on other sites

καλο για τα χρηματα(παντα) του αλατι.θελει περισσοτερη ωρα να διαλυθει πχ απο το tropic marin pro,και να ξερεις πως ειναι σχετικα χαμηλα στις μετρησεις του.ιδανικο εαν εισαι αρκετα ψηλα σε καποιο απο τα βασικα(μαγνησιο,ασβεστιο,κεχα) και θελεις να τα μειωσεις μεσω των αλλαγων νερου.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα επειδη το δουλεψα για τα πρωτα νερα του νανου μου μερικες παρατηρησεις, δεν φτανουν οι 24 ωρες που πανωκατω παιζουν ολοι για να δυαλιθει αφηνει ενα ψιλοκαταλοιπο σαν φιλμ στον πατο και στα τοιχωματα του κουβα η βαρελακι που θα το δυαλυσεις που εαν τυχον το ριξεις μεσα πηγες την αλατοτητα στο θεο, οπως ειπε και ο αγαπητος klaz αν εισαι καλα σε ασβεστιο και μαγνησιο στα κραταει ψηλα εως ποοοοολυ ψηλα εδω στο ρυσιο που ειμαι με kh 11 στην βρυση εχω 10 στη γυαλλα, φτηνο για τα κιλα του ( αν θες τιμη που το πηρα και δεν την ξρειες στειλε μου π.μ.) αλλα επεισης σε περιειγηση στο σαιτ τους ειδα οτι βγαλανε νεο αλτι με καλλιτερες τιμες ca kh mg δεν γνωριζω εαν το εχουν φερει εδω... αυτα.............. :bigemo_harabe_net-66:

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Μάλλον θα παραμείνω στο tropic marin ή στο gro-tech τότε... γιατί ούτε ψηλά είμαι σε Ca/Mg/KH, αλλά και ο χρόνος διάλυσης είναι σημαντικός παράγοντας...

Link to comment
Share on other sites

Τιμές στους 26οC

Salinity 1.026

Ca 380-390

dKh 7.5

Mg 1290

Με τεστάκια salifert.To πρόβλημα με το φίλμ στον κουβά είναι στα μείον του.Διαλύεται καλά σε μερικές ώρες.Συνήθως έχω και σπασμένο κοράλι στον κουβά για παραπάνω ασβέστιο.Νιτρικά και φώσφορο δεν έχει και είναι στα θετικά όπως και η τιμή του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...