Jump to content

Κυανοβακτηριο Και Μβ7


Recommended Posts

Γεια χαρα σε ολους παιδια , ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις,

εχουμε και λεμε ,ειναι δυνατον να εμφανιστει κυανοβακτηριο σε ενα συστημα που τρεχει απο 5/2010 με μετρησεις ολα 0 εκτος απο φωσφορικα που ειναι 0,03 , αν οχι μηπως παιζει ρολο μια λαμπα που εχω στα 6.500kelvin ?

Αγορασα microbacter7 και θελω να ρωτησω τι δοσολογια να ριξω για να καταπολεμησω το κυανοβακτηριο, δηλαδη να ριξω σαν να εχω φρεσκο ενυδρειο και θελω να το στρωσω η σαν να εχω παλιο ενυδρειο και απλα νθελω να του κανω συντηρηση?

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Εχω την εντύπωση οτι φταίει η λάμπα των 6500 K .Πως και τέτοια λάμπα σε θαλασσινό ? Απο 10000 και πάνω . Δεν ειναι ωραίο και το ενυδρείο με τέτοια λάμπα . Το MP7 ειναι βακτηρίδια . Δεν θα σε βοηθήσουν στο κοιανό . κυανό

Link to comment
Share on other sites

Οσον αφορα τη λαμπα εχω διαβασει οτι το οριο για το θαλασσινο ειναι 6500κ και οτι βοηθαει στην αναπτυξη των κοραλιων.. και για αυτο την εβαλα, ολες οι υπολοιπες ειναι απο 10000 και πανω,απο τη στιγμη ομως που λες οτι αυτο φταιει θα την βγαλω

Για τα βακτηρια τωρα, επανω στη συσκευασια γραφει οτι βοηθαει στην καταπολεμηση του κυανο και πρεπει να εχει αναφερθει και στο φορουμ, θα προσπθησω και αμα δν δω αποτελεσματα θα χρησιμοποιησω chemi clean αναγκαστικα γτ εχω δοκιμασει ολες τις φυσικες μεθοδους και τιποτα δυστηχως(τι εβδομαδιαιες αλλαγες νερου 20%, τι σιφωναρισμα , τι αλγοφαγα ψαρακια, τι συσκοτιση 3ων ημερων,)

θα δειξει..

Link to comment
Share on other sites

κατ'αρχας ποια ειναι ακριβως αυτη η 6500αρα λαμπα?

απο εκει και μετα επειδη μιλαμε ισως για μια πολυ χαλαρη προβιωτικη μεθοδο για να δουλεψουν και τα βακτηρια(που θα βοηθησουν αρκετα) χρειαζεται να ρυθμισεις το κεχα σου και σταθερο σχετικα χαμηλα 7-8 μαξ.για τα βακτηρια 10-15 σταγονες 3-4 φορες τη βδομαδα λογικα θα βοηθησουν.

μιλαω παντα απο προσωπικη πειρα.

Link to comment
Share on other sites

Η λαμπα για την οποια μιλαω ειναι μια T8 led tube των 10 watt

για το kh οκ θα φροντισω να το χαμηλωσω σιγα σιγα ειναι 10 τωρα οσον αφορα τη δοσολογια που μ προτεινεις ειναι βαση τα λιτρα μου η ετσι γενικα?

Παντως η εταιρια δινει δοσολογια για συντηρηση στρωμενων 1 καπακι στα 189 λιτρα 1 φορα τη βδομαδα

και για καινουργια ενυδρεια η medium-high nutrient συστηματα 1καπακι στα 94 λιτρα καθε μερα τις 2 πρωτες βδομαδες

Link to comment
Share on other sites

η δοσολογια που σου ειπα ειναι καθαρα εμπειρικη.

εγω στα καθαρα 400 ριχνω περιπου 20 σταγονες 3 φορες τη βδομαδα....

οσο για την συγκεκριμενη λεντοταινια,εχω θα την εβγαζα.νομιζα πως ειχες καποια αντιστοιχη θαλασσινου πχ φιτζι,γιαυτο και σε ρωτησα.θεωρω πως αυτη ειναι μια απο τις αιτιες του κυανο.

Link to comment
Share on other sites

δν ειναι λεντοταινια αλλα τ8 " φθορισμου" me ledakia η φιτζι ηταν τ5 24αρα και την εχω αλλαξει εδω και 3 μηνες και στη θεση της μπηκε ακτινικη της ατι πληροφοριες για τ ενυδρειο μ μπορεις να δεις στην παρουσιαση π εκανα πριν λιγες μερες..

Link to comment
Share on other sites

οτι και να ειναι δειχνει σε λαθος μαλλον φασμα.βγαΛΤΟ καλυτερα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...