Jump to content

Ερωτηση Για Co2


Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους .H ερωτηση μου ειναι απλη κ οποιος μπορει ας βοηθησει.Το διοξειδιο που παραγεται απο τη μαγια -ζαχαρη ειναι ισαξιο με αυτο που παραγεται απο την μπουκαλα διοξειδιου?Αν ειναι ισαξιο μονο σαν μιγμα χωρις να υπολογιζουμε τις υπολοιπες παραμετρους, σταθεροτητα παραγωγης διοξειδιου, πιεση κλπ.Ολα αυτα τα ρωτω γιατι εχω φτιαξει ενα diy συστημα παραγωγης co2 με diy διχητηρα, εχοντας καταφερει να εχω ακριβως τον αριθμο φυσαλιδων που επιθυμω σταθερο μεχρι την επομενη αλλαγη μιγματος .Εχω ταλαιπωρηθει πολυ καιρο με αυτο το θεμα παραγωγης κ διασπασης του co2 κ νομιζω οτι καπου εχω καταληξειΔεν θα προτεινα τον δικο μου diy τροπο για τη σταθερη παραγωγη διοξειδιου γιατι δεν ειναι κ τοσο ανεξοδος ,με τα ιδια η κ με λιγοτερα χρηματα παιρνεις μπουκαλα ,απλα εμενα ετυχε να μου περισσευουν μερικα πραγματα κ τα χρησιμοποιησα.εαν κανεις ενδιαφερεται του εξηγω αν και δεν την θεωρω την ιδανικοτερη λυση απο οικονομικης αποψης.

Στο θεμα μας λοιπον :bigemo_harabe_net-66: .Μπορει καποιος να μου πει αν το διοξειδιο που παραγεται απο ζαχαρη-μαγια, καθαρα σαν μιγμα κ τιποτε παραπανω ειναι ισαξιο με αυτο της μπουκαλας?

Βεβαια ενα μεγαλο μειον που εχει το diy cο2 ειναι οτι δουλευει μερα νυχτα.Με καλη αναραραξη της επιφανειας λυνεται?

Ευχαριστω εκ των προτερων :bigemo_harabe_net-64:

Link to comment
Share on other sites

Οι μετρησεις μου ειναι( ph 6.2)-(kh 4).Δηλαδη εχω περιπου 76mg/l CO2.Tα ψαρια μου ομως δεν φαινονται να αντιμετωπιζουν κανενα προβλημα.Μηπως επειδη ειναι πολυ λιγα σε μεγαλο ογκο νερου?

Link to comment
Share on other sites

Βάση του πίνακα εδώ είσαι 3 φορές πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο. Νομίζω πρέπει να το μειώσεις. Τι ψάρια έχεις και θες τόσο χαμηλό pH?

Link to comment
Share on other sites

με καλη αναταραξη επιφανειας θα χανει το περισσοτερο διοξειδιο που δινεις....

απο εκει και μετα ο κανονας λεει,πως απο τη στιγμη που δινουμε διοξειδιο στο ενυδρειο,θα πρεπει ευλαβικα να κανουμε αλλαγες νερου χωρις να αμελουμε.

θεωρω στην ερωτηση σου σχετικα με το μειγμα οτι ειναι το ιδιο μειγμα.το 24ωρο λειτουργιας δεν μου λεει τιποτε καθως παμπολα χρονακια δουλευα μερα νυχτα μπουκαλα χωρις ποτε κανενα προβλημα.

ετσι οπως εισαι αυτο που θα προτεινα να κανεις ειναι να αυξησεις οποσδηποτε το κεχα σου στο 5 μινιμουμ,και να αυξησεις και τη φυτομαζα στο ενυδρειο σου.ετσι θα ερθει και ισοροπια και στο πεχα και δεν θα εχεις και τυχον αυξομειωσεις του.

το αλλο ειναι να ''παιξεις'' με το μειγμα σου,χρησιμοποιωντας ισως λιγοτερη μαγια ετσι ωστε να περιορισεις λιγο τον γηργορο κορεσμο του μειγματος και κατα επεκταση και την παροχη αεριου.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι ακριβως το ιδιο μια που παραγονται ταυτοχρονα αλκοολες, για αυτο καλο ειναι να περναει το αεριο πρωτα απο ενα μεγαλουτσικο bubble counter για να μενουν τα πολλα πολλα στο νερο του.

Κατα τα αλλα την δουλεια του την κανει κανονικα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τη βοηθεια.

Νεον τετρα εχω μεσα δεν θελω τοσο χαμηλο ph ειμαι στο σταδιο δοκιμων του μειγματος.

Το ενυδρειο δεν εχει τελειωσει ακομη ειναι 400λ κ εχει μεσα μερικες ριζες το ενα τεταρτο του ογκου των φυτων που μπορει να φιλοξενησει κ 9 νεον τετρα.

για να πω την αληθεια για το ph δεν ειμαι εκατο τις εκατο σιγουρος γιατι με τα υγρα τεστ δεν νομιζω οτι μπορεις να εισαι τοσο ακριβης στις μετρησεις σου.

Οποτε καλυτερα να πω 6.1 με 6.5 αλλα ετσι που να βρεις ακρη με το co2 κ ποσο εχεις στο νερο σου.

Τις επομενες μερες θα γινει αγορα ηλεκτρονικου πεχαμετρου γιατι νομιζω οτι σε ενα φυτεμενο ειναι αναγκαιο κ πιο πολυ για το διοξειδιο να ξερεις που βρισκεσαι.

Μολις ειμαι σιγουρος τελικα τι διοξειδιο περναει στο νερο θα ρυθμισω κ το μειγμα.

Ο μετρητης ειναι ενα μπουκαλακι απο πορτοκαλαδα ηβη :D

Κ σιγουρα χρειαζομαι κ αλλα φυτα οπως σωστα μου λετε να κανω.

με την πρωτη ευκαιρια θα γινει κ αυτο .

Καλη αναταραξη αν εχω τελικα αρκετο δειξειδιο στο νερο θα γινει κ αν δεν εχω θα το ανεβασω κ αλλο γιατι νομιζω οτι η αναταραξη χρειαζεται στο ενυδρειο για να μπαινει κ οξυγονο.

Για να ανεβαζω το kh τι μου προτεινεται καλυτερα ειδικο μπαφερ για νερο οσμοσης η μονο σοδιτσα μαγειρικη ειναι αρκετη?Με την γενικη σκληροτητα δεν ξερω τι γινεται η σοδα την ανεβαζει καθολου?Δουλευω την οσμοση περιπου 2 μηνες τωρα κ δεν εχει χρειαστει να ανεβασω γιατι ημουνα ολο στο κατεβασμα το ενυδρειο στο πρωτο γεμισμα μπηκε ολο νερο βρυσης.

Link to comment
Share on other sites

Η αληθεια ειναι πως ενα πεχαμετρο 'η ακομα καλυτερα ενα ΡΗ κοντρολερ γιατι ποτε δεν ξερεις, μια που καμια μερα μπορει να αναβαθμυστεις με μπουκαλα διοξειδιου, χρειαζεται γιατι και εγω γενικος με τα τεστ παντα εχω το ερωτηματικο στο κατα ποσο ειναι ακριβως το ΡΗ. Το οτι κανεις χρηση μονο νερο οσμωσης καταλαβαινεις πως αν και αρχισες με νερο βρυσεις σιγα σιγα με τις αλλαγες νερου και αλλων παραγωντων μειωνεται αισθητα σιγα σιγα η ΚΗ, οποτε προσωπικα θα εκανα αλλαγες νερου 70% οσμωση και 30 % δυκτιου και σιγα σιγα θα εβλεπα ποια αναλογια με βολευει, και ουτε σοδες ουτες πεταμενα λεφτα σε σκευασματα. Η ολικη σκληροτητα οπως και να εχει θα ανεβαινε λιγο με οποια μεθοδο και αν ακολουθουσες.

Έγινε επεξεργασία - Rik
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...