Jump to content

Εισαγωγή Δεύτερης Χελώνας Σε Ενυδρείο???


Recommended Posts

Καλησπέρα σας και από μένα! (είμαι η κοπέλα του Skeletonidis)

Δυστυχώς πέθανε το ένα μας χελωνάκι, μάλλον είχε μόλυνση στην αναπνευστική του οδό, και λέω μάλλον διότι πέρα από την "κίνηση του χασμουρητού" που έκανε, δεν προσέξαμε κάποια αλλαγή στην συμπεριφορά του, καθ' ότι έτρωγε κανονικά μέχρι την τελευταία στιγμή και ήταν νωχελικό από την πρώτη ημέρα που το πήραμε :(

Σκεφτόμαστε, λοιπόν, να πάρουμε τώρα ένα ακόμα, και εδώ είναι που θα θέλαμε την βοήθειά σας και την γνώμη σας. Υποθέτουμε ότι θα ήταν καλύτερο να δώσουμε μια παρέα στο χελωνάκι που μας έμεινε, για να μην μείνει μόνο του. Βέβαια, σκεφτόμαστε και το ενδεχόμενο το χελωνάκι μας αντί να χαρεί, να εκνευριστεί και να μην το θέλει το καινούριο! Εσείς τι πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερο να κάνουμε;

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα υπαρξει καποιο προβλημα "τσακωμου" μεταξυ τους...το μονο που θα χρειαστει να προσεξεις ειναι να μην εχουν μεγαλη διαφορα μεγεθους και πλακωσει η μεγαλυτερη την μικροτερη...οποτε προχωρήστε κανονικα

Έγινε επεξεργασία - Mr_Zoo
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ Mr Zoo για την απάντηση, γιατί ψιλοαγχωθήκαμε. Σκεφτόμασταν ότι δεν θα ήταν ωραίο να μείνει μόνος του ο Bubblebee, αλλά φοβόμασταν και το ενδεχόμενο τσακωμού για λόγους κυριαρχίας περισσότερο. :umm:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημερα παιδια,τελικα τι εγινε???Νικο τελικα προχώρησε η συγκατοικιση που ελεγες???

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ωππ! Καλημέρα! Αν σας πω ότι αν και μπαίνω στο forum τώρα είδα την απάντηση σου??? :bigemo_harabe_net-127:

Παιδιά όλα καλά! Μόνο την πρώτη μέρα που τα βάλαμε παρεούλα ο παλιός ανέβηκε πάνω στον καινούριο και έκανε άσεμνες κινήσεις ( :lol: )! κάπου διάβασα ότι αυτό είναι ένας τρόπος για να δείχνουν την κυριαρχία τους τα μικρά! Κατά τα άλλα όλα καλά. Μέχρι και που τους έχουμε πετύχει να βοηθάει ο μεγαλύτερος τον μικρότερο για να πάρει αναπνοή..!

Το μόνο τώρα που μας προβληματίζει είναι για το καβούκι τους. Έχει μαλακώσει αρκετά του μικρού, και αρχίζει και του μεγάλου. Λάμπες έχουμε (και UVA-UVB και πυρακτώσεως), τους βάζουμε τα κλασσικά χελωνάκια για το ασβέστιο, όπως και το taber aqua caparazon, αλλά και βιταμίνες στην τροφή μια φορά την εβδομάδα. Πήραμε μέχρι και κόκκαλο σουπιάς, το οποίο το συνθλίβουμε και το βάζουμε πάνω από μουλιασμένη τροφή. Και το περίεργο είναι ότι ο μεγάλος, αφού μας έχει συνηθίσει πια, αρέσκεται στην εξέδρα και δεν το κουνάει για αρκετές ώρες. Βέβαια αυτό δεν πιστεύω να είναι σύμπτωμα, γιατί είναι πολύύύ ενεργητικός και όχι μόνο τρώει, και μας θα φάει σε λίγο :lol: ! Αλλά αφού λιάζεται δεν θα έπρεπε το καβούκι του να ήταν εντάξει? Δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη, οπότε κάθε βοήθεια και γνώμη θα ήταν πολύ χρήσιμη!

Α! Την λάμπα την είχαμε σε απόσταση 30 εκ και την κατεβάσαμε στα 25 εκ. τώρα. Μήπως πιστεύετε ότι θα πρέπει να την κατεβάσουμε πιο χαμηλά?

Link to comment
Share on other sites

Τα 30cm δεν ειναι και τοσο καλη αποσταση....Παντα προτημουσα να εχω την λαμπασε μια αποσταση 15cm με 20cm το πολυ....Καλο θα ηταν να δινεις περισσοτερες φορες βιταμινη μεσα στην εβδομαδα.Επισηςτης λαμπρες ποσο καιρο της εχεις???

Link to comment
Share on other sites

Τις έχω από τον Νοέμβριο και τις δύο. Πάντως οι οδηγίες της λάμπας ανέφεραν τα 30 cm για αυτό την είχα τόσο! Θα την κατεβάσω κι άλλο άμα είναι και θα τους δίνω περισσότερες φορές βιταμίνες! Θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη!

Και πάλι ευχαριστούμε!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Υπολογησε πως οι αδηγιες την 5% λενε 30cm με την λογικη οτι θα τοποθετηθουν σε ενα terrarium με σαυρες ξηρας,που κατα πασα πιθανοτητα θα εχει και δενδρωσεις σε ψηλοτερο σημειο και η σαυρα θα σκαρφαλωνει και ποιο ψηλα οποτε η αποσταση του ζωου απο την λαμπα...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Παιδιά, έως τώρα είδαμε μεγάλη βελτίωση στα καβούκια των μικρών! Κατεβάσαμε την λάμπα, δώσαμε κόκκαλο σουπιάς σε σκόνη πάνω σε μουλιασμένη τροφή, και όπως μας πρότεινε και ο Bilias, βγάλαμε τον ενεργό άνθρακα από το φίλτρο, έτσι ώστε να δράσουν οι σταγόνες που τους ρίχναμε στο νερό τους. Επίσης τους δίνουμε πιο συχνά βιταμίνες! Και το αποτέλεσμα ήταν παραπάνω από θετικό θα έλεγα, καθώς το πιο μικρό μεγάλωσε αρκετά και σκλήρυνε πολύ το καβούκι του, όπως και του "μεγάλου" φυσικά! Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι! Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους για την βοήθεια!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Γεια σας και πάλι!

Χρειαζόμαστε για ακόμη μια φορά τη βοήθειά σας.

Όπως σας είπα και πιο πάνω, τα μικρά έδειξαν μεγάλη βελτίωση, όσον αφορά το καβούκι τους, καθώς σκλήρυνε αρκετά. Το πιο μικρό όμως έχει κάποια άσπρα σημαδάκια, και δεν ξέρουμε αν είναι απλά επειδή αλλάζει δέρμα, ή μύκητες, ή χειρότερα σήψη του καβουκιού :-( (το καβούκι του δεν έχει σκληρύνει τελείως, είναι μαλακό σε κάποια σημεία, αλλά όχι έτσι όπως παλιά)

Να σας θυμίσω ότι τους δίνουμε κόκκαλο σουπιάς, σκόνη ασβεστίου- φωσφόρου 2:1 στην τροφή, βιταμίνες (sera reptilin) 2 φορές την εβδομάδα, κάποιες άλλες σταγόνες για την προφύλαξή τους από το κρύωμα ( Bronchipur W - δεν ξέρω αν αυτό είναι άσχετο στο συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά το αναφέρω καλού κακού), σταγόνες στο νερό για το καβούκι τους (ασβέστιο και αφού αφαιρέσουμε τον ενεργό άνθρακα), το φίλτρο περιέχει ενεργό άνθρακα και ζεόλιθο.

Τις σταγόνες ασβεστίου για το νερό τις προσθέτουμε όταν κάνουμε την μεγάλη αλλαγή του νερού, γιατί χωρίς τον άνθρακα το νερό γίνεται χάλια.

Για να σας βοηθήσω περισσότερο, έχω τραβήξει μερικές φωτογραφίες τον μικρό

post-47442-0-84361300-1335961575_thumb.jpgpost-47442-0-11584800-1335961585_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

δε ξερω κατα ποσο θα βοηθησει αν τελικα ειναι μυκητας απο τα λιγα που ειδα και εψαξα προκειται για μυκητα σου παραθετω ενα video με το πως να το αντιμετωπισεις

περιμενε και αλλες γνωμες απο εμπειρους κατοχους!!!

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Αν είναι μύκητας τότε σίγουρα είναι σε αρχικό στάδιο, μιας και τρώει κανονικά, οπότε, λογικά, θα το προλάβουμε!

Ορίστε και μερικές φωτογραφίες με στεγνό καβούκι, αν βοηθάει περισσότερο!!!

post-47442-0-49918100-1335976952_thumb.png

post-47442-0-30538300-1335976960_thumb.png

post-47442-0-30283000-1335976968_thumb.png

post-47442-0-69923700-1335976973_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

παιδια και εγω εχω ενα προβλιμα με το καβουκι τις χελονιτσας μου οταν στεγονει ασπριζει παρα πολι ολο το καβουκι σχεδον δεν ωενετε αλλα οταν το ξαναβαζω στο νερο γινετε οποσ πριν αλλα φενετε πολυ ελαχιστα ασπρο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...