Jump to content

Bryopsis-Cyanobacteria


Recommended Posts

καλησπερα παιδια θα ηθελα την βοηθεια σας πανω στο θεμα με τις αλγες. εχω ενα ενυδρειο 140litre οπου λειτουργει περιπου 3μιση μηνες, εχω και bryopsis και cyanobacteria κατω στον αραγωνιτη εγω τα βγαζω αυτα ξαναβγαινουν δεν μπορω να καταλαβω τον λογο ομως γιατι οι τιμες μου ειναι: PH 8-8,5 (SERA) KH 10-11 (SERA) CA 380 (red sea) Mg 1350 (red sea) No3 0mg/l (sera-salifert) No2 0mg/l (sera) Nh3Nh4 0mg/l (sera- waterlife) Po4 0 (red sea) , προσθετα που ριχνω μεσα ειναι tripple buffer (tropic marine) Ph-Kh και seachem reef trace και reef plus. Δεν θελω να παω σε φαρμακο και το παλευω μονος με οτι εχω διαβασει απο διαφορα forums. Clean up crew εχω 3ις blue leg hermit crabs 3 nassarius 2 zebra snails salaria fasciatus (το οποιο τρωει το κακομηρο αλλα την bryopsis ουτε που την ακουμπαει και επισης εβαλα 2 sailfin molly γιατι διαβασα οτι τρωνε την bryopsis και την τριχωιδη αλγη οπου εχω και λιγο απο αυτην σε ενα σημειο του βραχου !!! οποια βοηθεια - παρατηρηση ευπροσδεκτη

Link to comment
Share on other sites

Παναγιώτη οι τιμές που διαβάζεις είναι λάθος.ΝΟ3=0 είναι αδύνατο ακόμα και στα καλήτερα στημένα ενυδρεία και ΡΟ4 έχεις και το καταναλώνουν οι άλγες που εκτρέφεις.`Εχεις ελεύθερα νιτρικά και φωσφορικά στο νερό σου και πρέπει να βρείς την αιτία που συμβαίνει αυτό.Μείωσε τάισμα,ρίξε τις ώρες που έχεις φωτοπερίοδο,Πάρε ενα καλό αντιφώσφορο και συχνές αλλαγές.Πές και μερικά πράματα για το ενυδρείο σου εξοπλισμό πόσο καιρό τρέχει,φίλτρανση,φωτισμό,πόσο καιρό έχεις να αλλάξεις λάμπες,κυκλοφορία,βάλε και καμιά φωτό.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπερα φιλε Alex sorry που δεν απαντησα τοσο καιρο λογο υποχρεωσεων. Λοιπον εχω παρει καποια test της salifert οπου εχω ακουσει πως ειναι αν οχι η πιο αξιοπιστη απο τις καλυτερες. Οι τιμες του νερου μου με την παρουσια της αλγης μεσα στο ενυδρειο χωρις αυτο να σημαινει πως το ενυδρειο μου ειναι ζουγκλα οπως καποια video που εχω δει, εχω μονο σε μερικα σημεια,δεν το αφησα να εξαπλωθει ανεξελεγκτα ειναι Po4=0 No3=5 Nh4=0 Ca=405 Mg=1110 Kh=11 Ph=8,5 (Ολα salifert) θερμοκρασια 25,1 - 25,7 (και 26,1 καμια φορα το μεσημερι) αντιφωσφορο εχω απο την αρχη του ενυδρειου tropic marin elimi phos, απο ταισμα δεν μπορω να πω οτι ταιζω πολυ, skimmer εχω το deltec mce 300 οπου νομιζω πως ειναι υπεραρκετο,απο φωτα εδω νομιζω ειναι και η αιτια εχω ενα φωτιστικο ιδιοκατασκευη απο εναν ηλεκτρολογο οπου ο ανθρωπος ασχολιοταν και αυτος με ενυδρεια το ξεστησε και τα πουλησε ολα, το φωτοστικο ειναι led συστημα ανατολης δυσης χρησιμοποιουνταν για 250l κυβο εγω ειμαι στα 140 ειναι παρα πολυ δυνατο λοιπον. ;)

Link to comment
Share on other sites

Τον αντιφώσφορο τον έχεις αλλάξει πρόσφατα?Το ΡΟ4 που λές είναι 0 γιατί το καταναλώνουν οι άλγες.Αν είναι μικρό το πρόβλημα μπορείς να αφαιρείς με κάθε αλλαγή νερού και μαζί το υπόστρωμα που πιάνουν.Αναφέρομαι στης bryopsis που είναι απο τις χειρότερες άλγες και εχει κάνει αρκετούς να παρατήσουν το χόμπι.Το μαγνήσιο σου είναι χαμηλό και πρέπει να το ανεβάσεις σιγά σιγά στο 1300-1350.Μέχρι 20ppm την ημέρα είναι safe κάνε ενα πρόγραμμα και ρίχνε κάθε μέρα.

Link to comment
Share on other sites

αλλαγη αντιφως κανω καθε μηνα. Ναι αλλα πως μπορω να καταπολεμησω τα φωσφορικα,αφου βαζω αντιφως υπαρχει τιποτα αλλο? η bryopsis ειναι σε ενα μερος του βραχου. το μαγνησιο το παλευω αλλα σιγα σιγα με της kent τωρα περιμενω της brightwell.Αλλαγες καθε εβδομαδα 20ltr δεν ξερω τι αλλο να κανω... :unsure: επισης ριχνω απο ζουμια reef plus kai reef trace της kent καθε 3ις μερες, το ενυδρειο ειναι καινουριο 3μιση μηνων

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...