Jump to content

Προβλημα Με Άλγη.μαλλον Τριχοειδής!


musikobios

Recommended Posts

Παιδια έχω ενα ενυδρειο 30λιτρο.Έχω φωτισμο 25W 2500 Kelvin.Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ πάνω σε μια Hygrophila corymbosa μια περίεργη άλγη.Μου μοιάζει με τριχοειδή.Στο ενυδρείο μέσα υπάρχουν πέντε guppi και ένας μονομάχος Delta.Θερμοκρασια σταθερή.Το μονο θέμα μου είναι ότι πολλεσ φορές καθυστερώ λίγο την αλλαγή νερού από Κυριακή και την κάνω Δευτέρα ή Τρίτη.Μπορεί κάποιος να μου πει τι γίνεται ή είναι φως φανάρι ότι φταίνε οι καθυστερημένες αλλαγές νερού?

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει να κάνει με της αλλαγές! Δεν της καθυστερείς και πολύ μια δυο μέρες που λες! Το ενυδρείο σου είναι καινούργιο? Μια Φώτο θα βοηθούσε!

Link to comment
Share on other sites

πρεπει να μας πεις πχ ποσο φυτεμενο ειναι , τι φωτοπεριοδο εχεις, αποτελεσματα τεστ να δουμε νιτρικ, φωσφορικα...κ.α

Παντως αν δεν εχεις πολλα φυτα και εχεις μια τετοια λαμπα πολλες ωρες πχ 11 ωρες και ριχνεις και κανενα λιπασμα τοτε θα πρεπει να αναθεωρησεις πολλα και να κανεις πιο πολλα για να ισοροπισεις το ενυδρειο σου...

Link to comment
Share on other sites

Εχω αρκετα φυτά περιπου 8 και άλλα 8 φυτάρια απο ενα γρασιδακι που εχει αναπτυξει τις ριζες του κι έχει πιάσει την μπροστά πλευρά του ενυδρείου.Δεν λιπαίνω καθόλου.Ισως και αυτό είναι ένα λάθος.Φωτοπερίοδο έχω 8 ώρες. Το ενυδρείο είναι στημένο περίπου 1μιση χρόνο.Τους τελευταίους μήνες έχει μεγαλώσει το στέλεχός της μόνο η Hygrophila και έχει φτάσει σχεδόν στην κορυφή οπότε λογικά δεν έχει ρυθμό ανάπτυξης όσο είχε άρα και απορρόφηση νιτρικών και βρίσκει έδαφος η άλγη.Ακόμη έχω και στο τζάμι μια έντονη θολούρα.Μετρήσεις και φωτογραφία δεν έχω έτοιμα αλλά θα ανεβάσω σύντομα.

Link to comment
Share on other sites

αλλαγή φωτισμού, παροχή co2 (diy), πιο συχνές αλλαγές νερού. Εγώ αυτό έκανα και μου εξαφανίστηκε.( προσωπική εμπειρία)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...