Jump to content

Καμμενες Λαμπες Σε Rio 180 (Αλλαγη)


mihalisss

Recommended Posts

καλησπερα θα μπορουσε καποιος να μου πει τι λαμπες παιρνει το φωτιστικο απο juwel rio 180 γιατι μου καηκαν και δεν τις εχω μαζι μου να τις δειξω σε καποιο μαγαζι για να αγορασω καινουριες.. αν εχετε να μου προτεινεται κ καποια συγκεκριμενη μαρκα ακομη καλυτερα

ευχαριστω εκ των προτερων!

Link to comment
Share on other sites

http://www.juwel-aqu...m.de/en/rio.htm

Προσεξε το μηκος

The High-Lite light unit is 100 cm long and can be equipped with 2 Tubes (Τ5) 895 mm / 45 Watt. Οι λαμπες της Juwel εχουν "ιδαιτερο" μηκος..

Έγινε επεξεργασία - Lamprosk
Link to comment
Share on other sites

Να πάρεις μια μπλε και μια άσπρη 10000Κ τις ΑΤΙ (αν βρεις) , αλλιώς σε Arcadia πάλι μια άσπρη 10000Κ και μια μπλε!

Link to comment
Share on other sites

Να πάρεις μια μπλε και μια άσπρη 10000Κ τις ΑΤΙ (αν βρεις) , αλλιώς σε Arcadia πάλι μια άσπρη 10000Κ και μια μπλε!

Οι συμβατικές Τ5 που περιγράφεις φίλε μου και χωρίς παρεξήγηση δεν κάνουν για το συγκεκριμένο ενυδρείο όπως λέει και ο φίλος παραπάνω.Οι μόνες Τ5 που χωράνε είναι οι εργοστασιακές.

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1247 για λευκό και μπλέ αυτήν.

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1239

Link to comment
Share on other sites

Βασικά χωρίς να θέλω να γίνω κακός αλλά και ούτε να έρθω σε αντιπαράθεση με κανένα επειδή έχω στην κατοχή μου ενυδρείο με τέτοιες λάμπες και να τονίσω ότι δεν είναι JUWEL αλλά AQUATLANTIS και ότι κάθε ενυδρείο με τέτοιες διαστάσεις (101cm μήκος) έχουν 895mm/36” λάμπες για λόγους καθαρά εμπορικούς από θέμα εταιρίας.Οι συγκεκριμένες εταιρίες που ανέφερα όπου και απλά είναι από τις πιο καλές στο χώρο τους (από προσωπικής μου άποψης πάντα) έχουν διαθέσει τέτοιο μήκος για όλους εμάς! Ορίστε και λινκ όπου τις παρουσιάζουν ARCADIA http://www.arcadia-uk.info/product.php?pid=86&mid=11&lan=en⊂=&id=4

Για την ΑΤΙ δεν βρήκα γιατί έχει αλλάξει το site και δεν τις έχει διαθέσιμες στο νέο .

Πάντως πέρα από αυτές τις 2 εταιρίες υπάρχουν και πολλές άλλες αξιόλογες στο χώρο αν δεν βρει ο συνχομπίστας κάποια από τις προτεινόμενες!

Να διευκρινίσω ότι οι άσπρες λάμπες υπάρχουν και σε 10000Κ αλλά είναι πιο παλιό μοντέλο και μάλλον έχουν αντικατασταθεί με τις 14000Κ.

Έγινε επεξεργασία - Lamprosk
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί οι 36 άρες να ταιριάζουν αλλά η συγκεκριμένη εταιρία αν ανοίξεις το λίνκ που παρέθεσα θα δείς οτι βγάζει τις συγκεκριμένες λάμπες στο ίδιο μήκος σε 45 watt.

895 mm

45 W

Rio® 180

Τώρα αν μου βρείς ενα λόγο που αξίζει να χάσεις απο φωτισμό για να βάλεις τις παραπάνω λάμπες(Arcadia,ATI,GLO,Korralen, στα 36 watt) μιλάω για Τ5 στο συγκεκριμένο μήκος πες τον και σε μάς να βάλουμε όλοι.

Link to comment
Share on other sites

Μα και η Arcadia 45w τις βγάζει.... το 36'' είναι οι ίντσες του 895mm και οχι τα watt.

J5 Marine Hybrid Lamps

The T5 Marine Hybrid fluorescent aquarium lamp is now also available in six new lamp lengths to suit the latest Juwel� T5 aquariums.

T5 - J5

Watt

Length

FMHJ24S 24W 438mm / 18”

FMHJ28 28W 590mm / 24”

FMHJ35 35W 742mm / 30”

FMHJ45 45W 895mm / 36”

FMHJ54S 54W 1047mm / 42”

FOJ54L 54W 1200mm / 48”

Έγινε επεξεργασία - Lamprosk
Link to comment
Share on other sites

http://fish.aquaristic.net/T5-Aquarium-Tube-Marine/

Μόνο η συγκεκριμένη καινούργια σειρά hybrid της arcadia που είναι 50-50 (actinic&daylight)αλλα δεν την βρίσκω ούτε σε Γερμανικά σάιτ.Και πες μου και ενα λόγο γιατί arcadia και να μην βάλει την jeuwel?Εγώ προσωπικά εχω χρησιμοποιήσει αρκετά προιόντα της arcadia και δεν έμεινα και 100% ικανοποιημένος πέρα απο οτι είναι και απο τις πιο ακριβές στο χώρο.Και τα 10.000 με τα 14.000 είναι βαθμοί kelvin που αντιπροσωπεύουν φάσμα χρώματος.Δεν υπάρχουν παλιού και νέου τύπου.Είναι ανάλογα με τις προτιμήσεις γιατί κάθε φάσμα κάνει την δουλειά του.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είπε κανείς να μην πάρει Juwel ….απλά δεν είναι μονόδρομος η λάμπες τις ίδιας εταιρίας και δεν είναι οι μοναδικές στο είδος τους! Υπάρχουν τουλάχιστον 5 εταιρίες στον χώρο που βγάζουν τέτοιο μήκος λάμπας και είναι στο θέμα κάθε καταστήματος τα προϊόντα που θα λανσάρει στην αγορά και όχι δικό μας . Εμείς είμαστε εδώ για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε το κάθε χομπιστα να βρει το καλύτερο για την τσέπη του αλλά και να κάνουμε το χόμπι μας πιο εύκολο και προσιτό στον οποιοδήποτε. Τώρα όσο αφορά τις λάμπες της Arcadia μπορώ να σου πω ότι τις βάζω στο δικό μου από το 2009 όπως και τις Juwel με αισθητά καλύτερη την πρώτη (προσωπική άποψη) βέβαια είναι ακριβότερες όπως είπες και εσύ , καινούργιες δεν είναι σίγουρα εκτός και αν τις άλλαξε ονομασία…. Γιατί εδώ που γράφει

’’ J5 Marine Hybrid Lamps

The T5 Marine Hybrid fluorescent aquarium lamp is now also available in six new lamp lengths to suit the latest Juwel® T5 aquariums.’’

Ούτε τα Juwel με Τ5 είναι καινούργια (ειδικά το RIO 180)αλλά ούτε και η διάσταση τις λάμπας . :bigemo_harabe_net-54:

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν τουλάχιστον 5 εταιρίες στον χώρο που βγάζουν τέτοιο μήκος λάμπας και είναι στο θέμα κάθε καταστήματος τα προϊόντα που θα λανσάρει στην αγορά και όχι δικό μας .

ευχαριστω καταρχας για τις απαντησεις! μηπως θα μπορουσες να μου τις πεις τις εταιριες και αμα ξερεις και κωδικους ακομη καλυτερα γιατι σε οποιο ηλεκτρολογικο υλικο και αν πηγα δεν εβγαλα καποια ακρη..!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! Δεν θα βρείς σε κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού!! Μόνο ενυδρειακά μαγαζιά έχουν τέτοιου είδους λάμπες!

Οπότε βρίσκεις ένα μαγαζί και του ζητάς 2 λάμπες Τ5 με μήκος 895mm , μια λευκή 10000 η 14000 Κελβιν και μια μπλε.

Άλλες λεπτομέρειες δεν θέλεις ! Ξέρει αυτός που θα του μιλήσεις.... τώρα αν έχει ποικιλία

Διάλεξε μια ενδιάμεση τιμή για να μην σε μπερδέψω με μάρκες. Τώρα αν θέλεις και μάρκες , JUWEL όπως και το ενυδρείο σου οι οποίες είναι και οι πιο φτηνές , ARCADIA που είναι και πιο ακριβές( θα τις καταλάβεις λόγω τιμής ) , JBL όπου και αυτές είναι αρκετά αξιόπιστες αλλά δεν θα τις βρεις εύκολα και τέλος οι GLO όπου και αυτές είναι αρκετά αξιόπιστες με μέτρια τιμή ! Οτιδήποτε άλλο χρειαστείς μια διστάσεις να ξαναρωτήσεις!!!

:bigemo_harabe_net-64:

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις...! αποφασισα ομως να κανω το φωτιστηκο μου ομως μετρατροπη σε led.. τι χρωμα να βαλω? λευκο θερμο και μπλε? με ενα μετρο απο καθε λεντοταινια θα ειναι αρκετο η θα χρειαστω περισσοτερο?

Link to comment
Share on other sites

Πες μερικά πράγματα για το ενυδρείο σου όπως τι κοράλλια έχεις και τι σκέφτεσαι να βάλεις μέσα.Για fish only δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα για κοράλλια ακόμα και μαλακά που θεωρητικά δεν έχουν απαιτήσεις στον φωτισμό απλές λεντοταινίες δεν σε καλύπτουν.Θα ασπρίζουν μέχρι να τα χάσεις.Για νυχτερινό φωτισμό είναι μια χαρά αλλά για κυρίως φωτισμό και μέτρια σε απαιτήσεις κοράλλια ούτε να το σκέφτεσαι.Βέβαια ανάλογα και τις λεντοταινίες που θέλεις γιατί υπάρχουν πχ αυτά που είναι λεντοταινίες αλλά με cree power leds 3watt

http://www.aquarayusa.com/

με απλά led των 1 watt μην ασχοληθείς εκτός και αν βάλεις θεωρητικά χαμηλά σε απαιτήσεις κοράλλια ή fish only.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...