Jump to content

Glass Catfish Δεν Τρώνε


Centauros

Recommended Posts

Αγόρασα πρόσφατα ένα κοπαδάκι από 7 glass catfish (kryptopterus bicirrhis). Στο ενυδρείο προυπήρχε ένα κοπάδι 8 cherry barbs και 3 μικρά σκαλάρια, τα οποία αφηνιάζουν όταν πέφτει τροφη και την καταβροχθιζουν με συνοπτικές διαδιακσίες. Το πρόβλημα είναι ότι τα glass δυσκολεύονται να καταλάβουν ότι έπεσε τροφή στο νερό. Ετσι περιμένουν χαμηλά όπου βέβαια φτάνει μικρό ποσοστο. Οταν καταλάβουν ότι υπάρχει τροφή, επειδή δεν βλέπουν καλά χάνουν την μπουκιά μέσα από το στόμα τους. Και όταν φτάσει στο βυθό δεν ψάχνουν να την βρουν.

Εχω δοκιμάσει φυλαράκια, κατεψυγμένη artemia, daphnia σε ζελε βιταμινης (tetra), και τροφη discus της tetra. Η daphnia και η αρτεμια είχαν κάποια επιτυχία, αφού ορισμένα άτομα καταφέρανε και φάγανε. Αλλα΄όμως κάθε μέρα να δίνω τέτοιες τροφές είναι σωστό; Εχετε κάποια ιδέα;

post-14355-0-59031700-1336260936_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - Centauros
Link to comment
Share on other sites

Το ενυδρείο σου πόσο πυκνοφυτεμένο είναι; Υπάρχουν επιπλέοντα φυτά; Τι pH έχεις;

Link to comment
Share on other sites

Το ph είναι 6,8~7 (μετράω με υγρό της API). Νιτρικά 10ppm. Θερμοκρασία 26 βαθμοί. Τη ροή στο φίλτρο την έχω μεγιστοποιήσει γιατί διάβασα ότι τους αρέσει το ρεύμα.

Επιπλέοντα φυτά δεν έχω. Την ημέρα κάθοναι κάτω απο τις κρυπτοκορινες (στη φωτο αριστερα) ή κάτω από ορισμένες κρυψώνες που υπάρχουν. Δηλαδή είναι διασπασμένο το κοπάδι και κάθονται ανά δυο ή τρία (μάλλον γιατί δεν χωράνε όλα μαζί). Τη νύχτα μαζεύονται όλα στο μέσο περίπου. Δοκίμασα να ταισω το βράδι με ελάχιστο φως στο δωμάτιο χωρίς να είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα.

post-14355-0-14701000-1336263321_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Είναι ψάρια που τρέφονται με μεγάλυ ευχαρίστηση από την επιφάνεια. Αν νιώθουν άνετα θα κινηθούν για τροφή και στο υπόλοιπο χώρο του ενυδρείο. Θυμάμαι πως όταν τα είχα εγώ, σκούπιζαν την επιφάνεια του νερού με τα μουστάκια τους και ότι ακουμπούσαν το τρώγανε. Για να νιώθουν άνετα πρέπει να μπορούν να μένουν σε σκιερά μέρη κάτω από φυτά

Link to comment
Share on other sites

Eυχαριστώ theodor! Δυστυχώς οι επιλογές για φυτα στο Βόλο δεν είναι πολλές. Το κατάστημα που πηρα τα glass catfish δεν είχε επιπλέοντα φυτά που ρώτησα. Θα πρέπει να σκεφτώ κάποια προσωρινή πατέντα τουλάχιστον μέχρι να εξοικειωθούν με το ενυδρέιο τα ψαράκια. Οποιαδήποτε ιδέα για τεχνητή σκιά ευπρόσδεκτη.

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα και τα υπάρχοντα φυτά αν φτάσουν στην επιφάνεια και τα αφήσεις να μεγαλώσουν θα δηνιουργήσουν σκιά. Δες εδώ τα τετρα που είχα παλιότερα πως παίζουν κοντά σε ένα μάτσο από παρατημένα φυτά ...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ και πάλι. Είναι προφανές αλλά δεν το σκέφτηκα καθόλου. Θα αφήσω τη Hygrophyla Polysperma ακλάδευτη. Ειχα και java moss παλαιότερα που ήταν πολύ φουντωμένο αλλά το έβγαλα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...