giorginakos 3 Ιουνίου 2012 #1 Share 3 Ιουνίου 2012 ολα ηταν θεμα χρονου τελικα να πιαστω και εγω με τα αλατια. ομολογω να πω οτι επι 1 ωρα διαβαζα τα 3 αρθρα και δεν σταυρωσα πληροφορια για πληροφορια. το θεμα εχεις ως εξης: σημερα πηρα ενα ετοιμο ενυδρειακι 20λιτρων της dennerle με 4-5 μικρα κομματια βραχου και ενα σαρκοφαγο φυτο ...τωρα κατα ποσο ισχυει οτι ειναι σαρκοφαγο δεν ξερω... αλλα ας ξεκινησω απ τα βασικα μ ενα φιλτρακι κρεμαστο niagara,εναν θερμοστατη 25w & το φωτιστικο της dennerle των 11w ξεκινησα το ταξιδι. εβαλα αντιφωσφορο και ανθρακα στο φιλτρακι μια στρωση ακρυλικου και ενα σφουγγαρακι. συμφωνα με τα λεγομενα του συνχομπιστα εκανα μια προετοιμασια νερου 1 ωρας με μια χουφτα αλατι απ το tropic marin pro reef και εναν κυκλοφοριτη. αφου εγινε η προετοιμασια εβαλα τους 3 απ τους 5 βραχους στο ενυδρειο και μετα εβαλα και το νερο. αυτο που παρατηρησα ειναι οτι αυτο το φυτο που ειναι πανω στον βραχο μολις το σκεπασε το νερο αμεσως μαζευτηκε και δεν εχει ανοιξει μεχρι και τωρα και το αλλο που παρατηρησα ειναι οτι κανω συνεχεια μετρησεις με το ρεφρακτομετρο και μενει συνεχως στο 0.. σ αυτη την περιπτωση τι κανω και πως κανω την σωστη αρχη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 4 Ιουνίου 2012 #2 Share 4 Ιουνίου 2012 (edited) Καλώς τον... μάλλον στα αλμυρά χρειάζεσαι σωσίβιο απ ότι βλέπω.... Για να καταλάβουμε.... έστησες για πρώτη σου φορά το ενυδρείο με μια χούφτα αλάτι έτσι στο κουτουρού? Αν έβαλες 20 λίτρα νερό, η μια χούφτα αλάτι δεν φτάνει ούτε για σαλάτα !!!! χρειάζονται κάπου στα 800 γραμμάρια. Το ενυδρείο λειτουργούσε πριν? Ο βράχος ήταν ζωντανός? (δηλαδή ήταν σ ενυδρείο πριν τον πάρεις?) .... και τι σαρκοφάγο φυτό είναι αυτό?.... το μαγαζάκι του τρόμου μου θυμίζει !!! Ο φίλος σου που σου το πούλησε τι γνώσεις είχε πάνω στο θαλασσινό, και τι σου είπε για το θέμα στησίματος και συντήρησης ? Αυτό το διάβασες? http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50474 Έγινε επεξεργασία 4 Ιουνίου 2012 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorginakos 4 Ιουνίου 2012 Author #3 Share 4 Ιουνίου 2012 ναι με μια χουφτα οπως μου ειπε το εκανα και το αφησα για μια ωρα και με εναν κυκλοφοριτη μεσα. το ενυδρειο λειτουργουσε κανονικα και τα βραχακια ειναι κι αυτα ζωντανα. τωρα το περιφημο φυτο μοιαζει σαν ανεμωνη ειναι κοκκινο και εχει μικρα πλοκαμια γυρω-γυρω. ετσι μου φανηκε να ειχε γνωσεις τωρα τι παιζει δεν ξερω.για το στησιμο δεν μου ειπε τιποτα και για συντηρηση μου ειπε να αλλαζω το νερο καθε 2 εβδομαδες. τα διαβασα ολα τα αρθρα αλλα δεεεν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 4 Ιουνίου 2012 #4 Share 4 Ιουνίου 2012 τα πραγματα ειναι πολυ απλα.ο κανονας στο αλατι ειναι 1 κιλο ανα 30 λιτρα.μαλλον δεν διαβασες προσεχτικα καθολου τα αρθρα εδω μεσα.το θαλασσινο δεν ειναι πεταω νερο,αλατι μερικα βραχια και μετα βαζω ζωντανους οργανισμους μεσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorginakos 4 Ιουνίου 2012 Author #5 Share 4 Ιουνίου 2012 ναι το ξερω οτι δεν ειναι ετσι εξαλλου ακολουθησα αυτα που μου ειπε ο συνχομπιστας... τωρα στο νερο που πρεοτοιμαζω βλεπω στην επιφανεια μικρα σκουληκια ψωφια μαλλον..απο που ξεφυτρωσαν αυτα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 4 Ιουνίου 2012 #6 Share 4 Ιουνίου 2012 (edited) Συγνώμη αλλά αν σου είπε ο φίλος σου μια χούφτα αλάτι είναι παντελώς άσχετος !!! Αν είναι έτσι όπως τα λες, δεν έχεις κάνει θαλασσινό ενυδρείο.... ακόμη γλυκό είναι με θαλασσινούς οργανισμούς !!! Όσο για τα σκουλήκια ή και άλλα ζωντανά, αυτοί οι οργανισμοί ζούνε σε αλμυρά νερά.... λογικό είναι να πεθάνουν. Φίλε μου το λινκ που σου έδωσα για το άρθρο νομίζω ότι είναι πολύ κατατοπιστικό.... τι είναι αυτό που δεν κατάλαβες? Έγινε επεξεργασία 4 Ιουνίου 2012 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 4 Ιουνίου 2012 #7 Share 4 Ιουνίου 2012 Και και ακόμα που δεν ανέφερε ο Βαγγέλης. Ο βράχος σου είναι πλέον νεκρός. (Σαν να τον έκανες μπάνιο σε γλυκό νερό.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 4 Ιουνίου 2012 #8 Share 4 Ιουνίου 2012 Θα πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή... αν είναι ακόμη ζωντανή η ανεμώνη δώσε την άμεσα σε κάποιον (χτες δηλαδή !!!) και ξαναστήσε το ενυδρείο από την αρχή μέχρι να γίνει ο κύκλος του αζώτου..... επιμένω στο να διαβάσεις προσεκτικά τα κείμενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorginakos 4 Ιουνίου 2012 Author #9 Share 4 Ιουνίου 2012 ωραια ξεκινησαμε -.-' Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 4 Ιουνίου 2012 #10 Share 4 Ιουνίου 2012 Δεν χρειάζεται να απογοητεύεσαι... από τα λάθη μαθαίνουμε... Είμαι σίγουρος ότι τα κείμενα τα πέρασες "παπαγαλία" !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 4 Ιουνίου 2012 #11 Share 4 Ιουνίου 2012 Στο παρά 5 το έβλεπες?..... Μη κάνεις σαν την Ντάλια που από τα κείμενα της Exitel δεν κατάλαβε ούτε την αρχή, ούτε τη μέση, ούτε και το τέλος.... αλλά κατ άλλα τα διάβασε !!!! :bigemo_harabe_net-74: Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorginakos 4 Ιουνίου 2012 Author #12 Share 4 Ιουνίου 2012 ωραια τοτε...εν συνεχεια πως θα καταλαβω οτι τα βραχακια τεζαρισαν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 4 Ιουνίου 2012 #13 Share 4 Ιουνίου 2012 Άμα έβαλες 20 λίτρα νερό με μια χούφτα αλάτι ... τεζάρισαν κιόλας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 4 Ιουνίου 2012 #14 Share 4 Ιουνίου 2012 Ζει η ανεμωνη εστω και κλειστη,και ψοφησε ο βραχος;Κιολας; Εχει εντονη ασχημη μυρωδια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorginakos 4 Ιουνίου 2012 Author #15 Share 4 Ιουνίου 2012 δεν εχει ασχημη μυρωδια αντιθετως εχει μια αισθηση φρεσκαδας το νερο.και την προετοιμασια την ξεκινησα απο χτες να φανταστειτε περιπου 12-1 τα μεσανυχτα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 4 Ιουνίου 2012 #16 Share 4 Ιουνίου 2012 Μπορείς να βγάλεις μια φώτο την ανεμώνη να δούμε περί τίνος πρόκειται? Μου κάνει πολύ περίεργο που ο φίλος σου είχε ανεμώνη σε τόσο μικρό ενυδρείο... και όπως είπες είναι κόκκινη... χμ μήπως είναι καμιά μεσογειακή !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorginakos 4 Ιουνίου 2012 Author #17 Share 4 Ιουνίου 2012 θα την βγαλω φωτογραφια αλλα εχει γινει μπαλιτσα και δεν εχει ανοιξει καθολου απο χτες το βραδυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 4 Ιουνίου 2012 #18 Share 4 Ιουνίου 2012 Κάποια πράγματα ίσως τα καταλάβουμε για το ποιο είδος είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 4 Ιουνίου 2012 #19 Share 4 Ιουνίου 2012 δεν εχει ασχημη μυρωδια αντιθετως εχει μια αισθηση φρεσκαδας το νερο.και την προετοιμασια την ξεκινησα απο χτες να φανταστειτε περιπου 12-1 τα μεσανυχτα.. Για το βραχο λεω Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorginakos 4 Ιουνίου 2012 Author #20 Share 4 Ιουνίου 2012 (edited) Για το βραχο λεω οχι δεν εχει κανενας ασχημη μυρωδια.. οριστε και οι φωτογραφιες Έγινε επεξεργασία 4 Ιουνίου 2012 - giorginakos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 4 Ιουνίου 2012 #21 Share 4 Ιουνίου 2012 (edited) 99% είναι μεσογειακή..... ..και ο βράχος πολύ λευκός είναι... πόσο καιρό το είχε στο ενυδρείο του? Έγινε επεξεργασία 4 Ιουνίου 2012 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorginakos 4 Ιουνίου 2012 Author #22 Share 4 Ιουνίου 2012 μαλιστα και τωρα τι να κανω? δεν τον ρωτησα κι εγω βλακεια μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 4 Ιουνίου 2012 #23 Share 4 Ιουνίου 2012 (edited) Θα σου πω τι θα έκανα εγώ στη θέση σου.... πρώτον θα έδινα την ανεμώνη σε κάποιο φίλο ή θα την επέστρεφα στη θάλασσα, μιας και είναι δικό μας είδος. Μετά θα άφηνα τον βράχο να στεγνώσει στον ήλιο για μερικές μέρες, και μετά ένα καλό πλύσιμο.... και θα άρχιζα από το μηδέν και με ΣΩΣΤΑ βήματα!!! Έγινε επεξεργασία 4 Ιουνίου 2012 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 4 Ιουνίου 2012 #24 Share 4 Ιουνίου 2012 οχι δεν εχει κανενας ασχημη μυρωδια.. οριστε και οι φωτογραφιες actinia equina Eιδος μεσογειακο https://www.google.gr/search?tbm=isch&hl=el&source=hp&biw=1280&bih=675&q=actinia+equina&gbv=2&oq=actinia+equina&aq=f&aqi=g1g-S1&aql=&gs_l=img.12..0j0i24.1556.1556.0.2668.1.1.0.0.0.0.624.624.5-1.1.0...0.0.m8Yax-OybU0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 4 Ιουνίου 2012 #25 Share 4 Ιουνίου 2012 Αυτός είναι ο λόγος που σου άντεξε η ανεμώνη..... είναι πολύ "σκληρό" είδος, αφού μάλιστα αντέχει και αρκετές ώρες έξω από το νερό με ντάλα ήλιο !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος