Jump to content

Έχω Μπερδέψει Τα Φύλα!


Recommended Posts

Στα δύο χελωνάκια μου,από ότι διάβασα και μου έχουν πει,δεν μπορώ ακόμη να ξεχωρίσω τα φύλα τους.Από αρκετά χαρακτηριστικά όμως,όπως νύχια,βαθούλωμα στην κοιλιά(εάν και όλα τα μωρά χελωνάκια έχουν)την ουρά και άλλα,καταλαβαίνω πως έχω ένα αρσενικό και ένα θηλυκό.Έχω όμως 2 διαφορετικά είδη...μια κοκκινομάγουλη και μια κιτρινομάγουλη(από ότι μου έχουν πει).Τις έχω σε μια γυάλα για αρχή και στη συνέχεια 8α προχωρήσω σε χελωνιέρα.Τις έχω ένα ασβέστιο σε ομοίωμα χελώναςκαι ένα υγρό(taberaqua)....(αν και η κοκκινομάγουλη μου εξακολουθεί να έχει μαλακό καβούκι,ενώ η άλλη παρουσιάζει ασπράκια στο λαιμό,που από ότι έχω διαβάσει είναι μύκητες και χρειάζονται και οι 2 1-2 ώρες στον ήλιο)και 2 τροφές(αποξηραμένες γαρίδες,αλλα επειδη άκουσα ότι δεν τις προσφέρει τα ιδανικά θρεπτικά συστατικά,πήρα και μια rafty baby-gran,μικρά μπιλάκια)Τις καθαρίζω συχνά και αφαιρώ τυχών ακαθαρσίες από τη γυάλα....Νομίζω πως είπα πολλά....Εάν μπορείται λύστε μου απορίες.....Ευχαριστώ!!!!! :bigemo_harabe_net-145::bigemo_harabe_net-127:

Link to comment
Share on other sites

Βασιλινα... η γυαλα δεν φτανει για το χελωνακι ποσο μαλλον τα δυο! Πρεπει να προχωρησεις στην αγορα ενος μεγαλου ενυδρειου γιατι αργα η γρηγορα θα σου γινουν και τα δυο θηρια! Θα επαιρνα και εγω χελωνακι αλλα τελικα δεν θα προχωρισω στην αγορα του καθως δεν υπαρχει χωρος και χρημα [θα επρεπε και συ να τα σκεφτεις πριν προχωρισεις στην αγορα τους]. Για αρχη παρε ενα μεγαλο 100λιτρο ενυδρειο [ισως να χρειαστουν και μεγαλυτερο] αλιως παρε κατι μικροτερο [πχ. 60 λιτρα] αλλα να ξερεις οτι ουτε εκει θα χωρανε! Κοιταξε πρωτα τις συνθηκες διαβιωσης τους και ασε τα φυλα γιατι [χτυπα ξυλο] μπορει να αρρωστησουν σε ενα τοσο μικρο περιβαλλον. Χρειαζεσαι λαμπες οπωσδηποτε [περισσοτερες πληροφοριες οι πιο εμπειροι].

Ελπιζω να δεις με αλλο ματι τις χελωνες γιατι δεν θα ειναι παντα μικρες και χαριτωμενες! Καλη σου συνεχεια για οτι αλλη απορια εδω ειμαστε!

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά...είχα σκεφτεί από την αρχή τις συνθήκες διαβίωσης τους και για αυτό σκέφτομαι ότι από εδώ και πέρα που θα αρχίζουν να μεγαλώνουν,θα υπάρξει πρόβλημα.Γι αυτό σκέφτομαι να αγοράσω χελωνιέρα....Προς το παρόν τα χελωνάκια είναι πολύ μικρά και η γυάλα αρκετά ευρύχωρη γι αυτα,τρωνε με ορεξη και ειναι ιδιαιτερα κινητικα.Η αγορα τωρα της χελωνιερας 8α γινει σιγουρα μεσα στο καλοκαιρι,απλά λογω οικονομικών 8α παρει μια μικρή παράταση γύρω στον 1 μήνα.Ετσι, απο τωρα ξεκίνησα να σκέφτομαι για την διακόσμηση και το πρόβλημα μου είναι εάν μπορω να αντικαταστήσω τα χαλίκια με άμμο? Αν ναι,πώς μπορώ να την προετοιμάσω για να την βάλω στο νερό?

Link to comment
Share on other sites

Βασιλίνα καλώς ήρθες στην παρέα μας.Κατ αρχάς σκέψου αυτά που σου αναφέρθηκαν παραπάνω και μην σε αγχώνει το αν είναι ίδιου ή διαφορετικού φίλου (σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν θα υπάρχει θέμα συμβίωσης)

Επίσπευσε την αγορά του μεγαλύτερου χώρου στέγασης και οπωσδήποτε την αγορά φίλτρου. Τώρα που είναι καλοκαίρι και οι μεταβολικές τους διεργασίες είναι στο "κόκκινο",όσο συχνά και να καθαρίζεις αυτές πάλι θα λερώνουν. Εννοείτε πως για αλλαγές νερού μιλάμε σε καθημερινή βάση τώρα που ο χώρος είναι μικρός και δεν υπάρχει φίλτρανση

Το θέμα του φωτισμού το έχουμε αναλύσει σε κάποια θέματα εδώ μέσα,οπότε κάνε την αναζήτηση και την "μελέτη" σου και ότι απορία έχεις,εδώ είμαστε για να την συζητήσουμε...

Άννα,μια χαρά τα είπες..

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ και τους 2 σας...Σύντομα θα αγοράσω πλαστικό ενυδρείο για την μεγαλύτερη άνεσή τους.Ο καθαρισμός της γυάλας γίνεται συχνά,όπως αναφέρατε και το φίλτρο θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα προσθέσω....αυτό που 8α ήθελα να σας ρωτήσω και πάλι είναι το θέμα με την άμμο....προς το παρόν στη γυάλα υπάρχει χαλίκι...Οταν όμως θα τις μεταφέρω στη χελωνιέρα θα μπορέσω να βάλω άμμο?Τώρα,όσον αφορά το φωτισμό,έχω μελετήσει αρκετά άρθρα μέσα εδώ και πιστεύω πως δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσω πρόβλημα με αυτό.Σας ευχαριστώ ακόμη που με καθησυχάσατε για την απορία που είχα όσον αφορά το θέμα με το διαφορετικό είδος των μικρών μου.

Link to comment
Share on other sites

H άμμος έχει σαν πλεονεκτήματα ότι κατακρατεί κάθε μορφής ακαθαρσία στην επιφάνειά της και έτσι μπορεί να γίνει πιο εύκολα η αφαίρεσή τους,ότι δεν υπάρχει ο "κίνδυνος" να τραυματιστεί το θωρακικό κέλυφος,που είναι μαλακό στα νεαρά ζώα, και αποτρέπεται η πιθανότητα κατάποσης χαλικιών με την τροφή. Από την άλλη όμως θα πρέπει να προσέχεις κατά τον καθαρισμό της να μην τραβάς πολύ άμμο και την βγάλεις όλη μετά από κάποιο διάστημα

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!Και κάτι τελευταίο...Εάν έπαιρνα λευκή χαλαζιακή άμμο,θα μπορούσα να το βάλω στο ενυδρείο με τις χελώνες ,αλλά και στο ενυδρείο της αδερφής μου με τα ψάρια?Εάν είναι δυνατόν,θα σας παρακαλούσα,όποιος γνωρίζει,να μού προτείνει μαγαζί μέσα στη Θεσσαλονίκη που θα μπορούσα να την βρω αρκετά φθηνή λόγω οικονομικών...?Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Link to comment
Share on other sites

στο κομμάτι που μπορώ να σου απαντήσω (μιας και δεν ξέρω από τα μαγαζιά της βορείου Ελλάδας) σαφώς μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και στις δύο περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...