Jump to content

Αντλία Επιστροφής / Κατασκευή Sump


skyscorcher

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, μετά τα πολύ ευχάριστα που είδα εδώ αποφάσισα να βάλω σε λειτουργία και εγώ ένα sump που έχω μιας και πριν δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω κάποια υπερχείλιση λόγω χώρου και κατασκευής ενυδρείου.

Έτσι οι ερωτήσεις είναι 2:

1. Αρχικά για το 400άρι ενυδρείο που έχω πόσα λίτρα θα ήταν καλά να επιστρέφει σαν κυκλοφορία μέσα, και επίσης θα ήθελα να μου προτείνετε αν μπορείτε κάποια αντλία γι αυτή τη δουλειά σχετικά οικονομική. Το ύψος που πρέπει να ανεβάζει το νερό είναι περίπου στο 1.60

2. Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός ή προτάσεις για το sump με κάποιο σχέδιο που να φαίνονται τα διαμερίσματα του πχ. για το skimmer, chaeto ή ότι άλλο χρειαστεί; για να τροποποιήσω το δικό μου

Ευχαριστώ πολύ και περιμένω τις προτάσεις σας.

Έγινε επεξεργασία - skyscorcher
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπερα για αντλια που ψαχνεις θα σου ελεγα για eheim pump δεν ειναι οικονομικες αλλα θα την εχεις μια ζωη και επισεις το βασικοτερο αθοριβη Ευχαριστω!!!! :bye2:

Link to comment
Share on other sites

Το διπλό U δουλεύει μια χαρά.Απλά να προσέξεις στον σχεδιασμό(μήκος σωλήνα μέγεθος σωλήνα κτλ) κυρίως την είσοδο να μην μπαίνουν ψαράκια και σαλιγκάρια,και πλημμυρίσεις,και πολλές δοκιμές,λίγο υψηλότερο σάμπ για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.Απο σάμπ είναι ανάλογα τι θέλεις εσύ να βάλεις μέσα.Ριάκτορες σκίμμερ ριφιούτζιουμ για άλγες, φίλτρα άλγης ,βράχος,όσο μεγαλύτερο πάντα και καλύτερο και πιο άνετο να κάνεις τις δουλειές σου.Κάντο όσο μεγαλύτερο σε παίρνει.

Απο αντλίες επιστροφής έχεις πολλές επιλογές.Μπορείς να βάλεις κάτι φτηνό ή κάτι ακριβό ή κάτι πολύ ακριβό.Δεν θα έλεγα οτι οι ρυθμιζόμενες είναι απαραίτητες καθώς καταναλώνουν πιο πολύ ρεύμα.Εδώ μπορείς να δείς αντλίες για όλα τα βαλάντια αλλά και όλα τα γούστα.

http://www.aquapro20...al:::43_68.html

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...