Jump to content

Ας Orgonoθούμε Να Πάμε Το Ενυδρείο Μας Σε Άλλα Επίπεδα


Recommended Posts

Έχετε ακούσει για την οργόνη? (orgone)

Ασχολήθηκαν με αυτήν ο Wilhelm Reich, Nikola Tesla ίσως και άλλοι επιστήμονες και μια αναζήτηση στο ιντερνέτ θα σας εμφανίσει πάρα πολλές πληροφορίες, τόσο τα ιστορικά στοιχεία όσο και για την κατασκευή συσσωρευτών οργόνης.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, θα σας καλύψουν οι πληροφορίες του δικτύου, αλλά…..

….. σε γενικές γραμμές είναι μια μορφή ενέργειας που είναι διάχυτη στον χώρο και βρίσκεται παντού, αν συσσωρευτεί (πράγμα σχετικά εύκολο και απλό) και «κατευθυνθεί» σε συγκεκριμένους στόχους, έχει θετικές επιδράσεις τόσο σε εμάς τους ίδιους όσο και στα τρόφιμα, στα ζώα, στα φυτά, ακόμη και σε ανόργανα υλικά…. άρα παντού και σε όλα !!!

Γιατί όχι και στα ενυδρεία μας?

Θα ήταν μια καλή ιδέα να οργανώσουμε μια «ερευνητική ομάδα» και να ασχοληθούμε πρώτιστα σε θεωρητικό επίπεδο και αναζήτησης πληροφοριών και σε δεύτερο σε μια πρακτική εφαρμογή / πείραμα πάνω σε ένα ενυδρείο για να διαπιστώσουμε της θετικές επιδράσεις της.

Ψάξτε λίγο το θέμα και όσοι ενδιαφέρεστε ελάτε να πειραματιστούμε.

Ορίστε και μερικά link

http://en.wikipedia.org/wiki/Orgone

http://dialogoi.enet...BF%CF%82-%CE%AC

http://www.skepdic.g...kron/orgone.htm

https://sites.google...eece/Home/reich

Έγινε επεξεργασία - Aiolos
Link to comment
Share on other sites

πολυ ενδιαφερον! θα καθησω να διαβασω τα αθρα που ανεβασες !

Link to comment
Share on other sites

Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους τα τρόφιμα συντηρούνται πολύ περισσότερο χρόνο απ ότι σ ένα ψυγείο....

Πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στο Ισραήλ σε άνυδρες περιοχές, μέσα στην έρημο δηλαδή, τα φυτά είχαν τρομερή ανάπτυξη....

Έχει θεραπευτικές ιδιώτες...

Ένα πολύ γνωστό πείραμα είναι ότι τοποθετήθηκαν δυο ξυραφάκια στον ίδιο χώρο, απλά το ένα "βομβαρδιζόταν" με αυτήν την ενέργεια και ενώ το άλλο σκούριασε, αυτό δεν έπαθε τίποτα απολύτως !!!

Και όλα αυτά (και πολλά ακόμη) χωρίς την παραμικρή χρήση άλλης συμβατικής ενέργειας (ηλεκτρικής π.χ.)... Τζάμπα πράγμα !!!

Ίσως αν εφαρμοστεί σε ενυδρείο, τα φυτά να έχουν πολύ καλή ανάπτυξη χωρίς τη χρήση λιπασμάτων,... τα ψάρια να μην αρρωσταίνουν ή και να θεραπεύονται χωρίς φάρμακα.

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζεστε λέει να πετύχει το project για το orgonενυδρείο, και να αρχίσουν να κατασκευάζουν οργονοστήρες, οργονόφιλτρα, οργονοφωτιστικά και τέτοια παρόμοια !!!

Να πούμε και τον Habib (Salifert) να παρασκευάσει και ένα Orgone test !!! :bigemo_harabe_net-163:

post-13206-0-80687400-1345884814_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - Aiolos
Link to comment
Share on other sites

Χα χα ... αυτές οι τελευταίες φώτο από το δεύτερο λινκ σαν τελετές μαύρης μαγείας μου κάνουν.... αλλά καμιά σχέση !!!!

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Από τις πληροφορίες που θα βρείτε ψάχνοντας για την οργόνη, θα δείτε και θέσεις που την χαρακτηρίζουν μη υπαρκτή, τσαρλατανισμούς και διάφορα τέτοια.

Σύμφωνα με την επίσημη θέση των επιστημόνων, είναι αμφιλεγόμενη.

Αυτό βέβαια είναι κάτι που σηκώνει περισσότερη έρευνα και συζήτηση διότι όπως καταλαβαίνετε παίζονται διάφορα οικονομικά συμφέροντα τόσο για θέματα συμβατικής ενέργειας, για φάρμακα και πολλά άλλα ακόμη.

Ο βασικός μας σκοπός είναι να πειραματιστούμε για τη χρήση της στα ενυδρεία μας υιοθετώντας ότι υπάρχει δόση αλήθειας.

Link to comment
Share on other sites

εγω μεχρι στιγμης με αυτα που εχω διαβασει εχω πιστει πως πραγματικα ειναι κατι το οποιο ειναι εφικτο... θα το μελετησω αρκετα και δεν εχω τπτ να χασω απο το να φτιαξω ενα και να δω εντιπωσεις!

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να πιάσω ακριβώς τι είδους ενέργεια(?) διοχετεύει.Είναι κάτι που δεν μου κάνει γιατί θέλω αριθμούς και στοιχεία.Ακόμα και πείραμα να κάνουμε δεν έχουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό να μετρήσουμε κάτι και να βγάλουμε κάτι χειροπιαστό.

Αν ζούσε μερικά χρόνια παραπάνω αυτός ο Τέσλα σίγουρα το μεγαλύτερο μυαλό στον χώρο της φυσικής και της ενέργειας που ήταν το πεδίο του θα ζούσαμε σε άλλο κόσμο σήμερα.Δεν είναι τυχαίο οτι αφού τον ξεζούμισαν τον άφησαν να πεθάνει στην ψάθα και κάναν κατάσχεση όλα του τα σχέδια.Μιλάμε για το ρεκόρ με της πιο πολλές πατέντες και ευρεσιτεχνίες παγκοσμίως.Στο Βελιγράδι είναι τοπικός ήρωας και του έχουν αφιερώσει το πανεπιστήμιο φυσικής και ένα μουσείο(έχω πάει

Ο Reich ήταν μαθητής του Φρόυντ.... συνάδερφος και στο πεδίο μου αλλά θεωρητικός ψυχαναλυτής(μπλά-μπλά).Αιρετικός και στο πεδίο αυτό δεν θέλει και πολύ.Του σάλεψε και ασχολήθηκε με κάτι εντελώς εκτός απο το πεδίο ίσως λάθος αλλά δεν είναι απόλυτο αυτό που λέω.Αργότερα πιστεύω ηρθε η χρυσή εποχή ηλεκτροσπασμοθεραπείας.Μάλιστα τον βάλανε φυλακή για την θεωρεία του και την επίδραση της οργόνης στα τρόφιμα και καταστράφηκε ολοσχερώς το έργο του.Παρόλα αυτά έχει 2 οργανισμούς στο όνομα του και η βιβλιογραφία του είναι στο τμήμα συλλεκτικών βιβλίων του Χάρβαρντ και χρειάζεσαι έγκριση απο 3 μελής επιτροπή για να την μελετήσεις.Υπάρχει επίσης ολόκληρη σειρά απο ένθερμους οπαδούς του Ψυχιάτρους που είναι υποστηρικτές της οργόνης ακόμα και σήμερα...Δεν βγάζω άκρη... http://www.orgonomy.org/media_articles_topic.html#Therapy ούτε και εγώ.

Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι χωρίς να μετρήσουμε την ενέργεια(?) αυτή και να βρούμε πόσο μπορεί να μας βοηθήσει και πώς.Με λίγα λόγια χρειαζόμαστε έναν φυσικό ... πάνω στο πεδίο αυτό της ενέργειας να δούμε πως θα κάνουμε πραγματικότητα κάτι τέτοιο και όχι με απλές παρατηρήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι χωρίς να μετρήσουμε την ενέργεια(?) αυτή και να βρούμε πόσο μπορεί να μας βοηθήσει και πώς.Με λίγα λόγια χρειαζόμαστε έναν φυσικό ... πάνω στο πεδίο αυτό της ενέργειας να δούμε πως θα κάνουμε πραγματικότητα κάτι τέτοιο και όχι με απλές παρατηρήσεις.

Α γεια σου! Και επειδή κανείς φυσικός δεν πρόκειται να καταφέρει να μετρήσει την συγκεκριμένη «ενέργεια», το όλο θέμα έγκειται στην σφαίρα της φαντασίας του καθενός κατά πόσο θέλει να το πιστεύει η όχι.

Παρόμοιες ψευδοεπιστήμες υπάρχουν εκατοντάδες από δαύτες στο δίκτυο. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να πάρει μια ιδέα και από το link του φίλου Aiolou που αποτελεί κιόλας για χρόνια ένα από τα αγαπημένα μου site.

http://www.skepdic.g...Psi/pseudoc.htm

Και όπως λέει και ο αγαπητός Michael Shermer σε ένα από τα καλύτερα βιβλία του «Γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν σε παράξενα πράγματα» (το οποίο το συστήνω ανεπιφύλακτα):

“Πριν αρχίσει κανείς να ψάχνει για υπερκόσμιες εξηγήσεις, καλά θα κάνει να ψάξει διεξοδικά για πιθανές εγκόσμιες.”

Link to comment
Share on other sites

Τι να σας πω... Ύστερα από συζήτηση στο παρελθόν με το μέλος Viciouscircle, έμεινα κάγκελο!

Ο άνθρωπος το έχει εξαντλήσει το θέμα και έκανε δικές του κατασκευές. Μου έχει δώσει μάλιστα μία αλλά πρέπει να την περάσω με ρητίνη τροφίμων, πράγμα που ακόμα δεν αξιώθηκα να κάνω για να την βάλω στο ενυδρείο μου. :bigemo_harabe_net-88:

Link to comment
Share on other sites

Το να μετρηθεί αυτή η ενέργεια με τα σημερινά τεχνικά / ηλεκτρονικά μέσα δεν νομίζω ότι είναι εφικτό.

Υπάρχουν όμως μέθοδοι που μπορεί να μετρηθεί, αλλά και αυτοί είναι αμφιλεγόμενοι από την κλασσική επιστήμη... όπως η ραβδοσκοπία δηλαδή και δεν είναι κάτι που μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε, χρειάζεται να έχει την ικανότητα και να "εκπαιδευτεί" σε άλλες "σφαίρες".... αιρετικές για κάποιους.

Έτυχε να δω φίλο μου που ασχολείται με την ραβδοσκοπία και πραγματικά έμεινα άφωνος με τις "μεταφυσικές" δυνατότητες της.

Έχω γνωρίσει έναν τύπο εδώ στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος σε "μετράει / διαβάζει"" με ραβδοσκοπία και δεν φαντάζεστε το τι μπορεί να σας βρει. μέχρι και γεγονότα που έχουν συμβεί στο παρελθόν σας. Το έζησα και ανατρίχιασα !!!

Κατά πόσο όμως θα μπορέσουμε να δεχτούμε την ραβδοσκοπία ως ένδειξη για την οργονική ενέργεια και την ίδια την ενέργεια κατά προέκταση?

Το σκεπτικό μου για το πείραμα που προτείνω είναι το εξής.

Αφού ψάξουμε και μάθουμε πως κατασκευάζεται ένας συσσωρευτής, (και τον τρόπο / θέση που θα πρέπει να τοποθετηθεί), να στίσουμε δυο μικρά ενυδρεία με μερικά φυτά μέσα (με τις ίδιες προδιαγραφές και τα δύο), που το ένα θα "βάλλεται" από αυτήν την ενέργεια, ενώ το άλλο (στον ίδιο χώρο) απλά θα συντηρείται με τους συμβατικούς τρόπους χωρίς λιπάσματα φυσικά.

Θα μπορούσαμε να μετρήσουμε τις επιδράσεις του οργονικού συσσωρευτή με την ραβδοσκοπία, (όσο αιρετικό και να θεωρείται), και σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να παρατηρήσουμε τις επιδράσεις της οργονικής ενέργειας που θα μπορούσε να έχει το πειραματικό ενυδρείο.

Ναι, όντως ακούγεται "κάπως" όλο αυτό... ας μας πούνε και τσαρλατάνους, άλλα τι έχουμε να χάσουμε στο φινάλε?

Έγινε επεξεργασία - Aiolos
Link to comment
Share on other sites

φωτη που μπορουμε να βρουμε τετια ρητηνη?

Link to comment
Share on other sites

Έχω μάθει να μην απορρίπτω τίποτα.... κάτι που θεωρούμε σήμερα "μεταφυσικό" (γιατί απλά οι γνώσεις μας δεν φτάνουν παραπάνω), αύριο μπορεί να είναι εντελώς φυσικό και αποδεχτό.

Τα ραδιοκύματα. οι συχνότητες (κάθε είδους), το φάσμα και πολλά άλλα ακόμη προϋπήρχαν από καταβολής κόσμου, απλά δεν τα είχε ανακαλύψει η επιστήμη,,, γιατί λοιπόν να μην υπάρχει και κάτι ακόμη που απλά δεν "ανακαλύφτηκε ακόμη ο δέκτης του" ?

Η μήπως πιστεύετε ότι η ανθρώπινη γνώση έφτασε στο απόγειό της?

Έγινε επεξεργασία - Aiolos
Link to comment
Share on other sites

Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό... φαινόμενο της σύγχρονης οικονομικής πολιτικής και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων... και δεν θα περιοριστώ στο θέμα της οργόνης ως ενέργεια, αλλά υπάρχουν πολλά παραδείγματα για πράγματα που "θάβονται"

Οι χρυσοχόοι (αλλά και άλλα επαγγέλματα) χρησιμοποιούν μια συσκευή με υπέρηχους για τον καθαρισμό του χρυσού και των κοσμημάτων γενικότερα.

Αυτή η συσκευή σε μεγαλύτερη κλίμακα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για οικιακή χρήση, για τον καθαρισμό των ρούχων π.χ.... ένα πλυντήριο ρούχων δηλαδή.

Γιατί δεν κατασκευάστηκε ποτέ? Γιατί απλά υπάρχουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των εταιριών που κατασκευάζουν απορρυπαντικά και δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης.

Και μην μιλήσουμε για τα φάρμακα... γνωρίζετε πολύ καλά τι παίζει φαντάζομαι !!!

Link to comment
Share on other sites

Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό... φαινόμενο της σύγχρονης οικονομικής πολιτικής και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων... και δεν θα περιοριστώ στο θέμα της οργόνης ως ενέργεια, αλλά υπάρχουν πολλά παραδείγματα για πράγματα που "θάβονται"

Οι χρυσοχόοι (αλλά και άλλα επαγγέλματα) χρησιμοποιούν μια συσκευή με υπέρηχους για τον καθαρισμό του χρυσού και των κοσμημάτων γενικότερα.

Αυτή η συσκευή σε μεγαλύτερη κλίμακα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για οικιακή χρήση, για τον καθαρισμό των ρούχων π.χ.... ένα πλυντήριο ρούχων δηλαδή.

Γιατί δεν κατασκευάστηκε ποτέ? Γιατί απλά υπάρχουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των εταιριών που κατασκευάζουν απορρυπαντικά και δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης.

Και μην μιλήσουμε για τα φάρμακα... γνωρίζετε πολύ καλά τι παίζει φαντάζομαι !!!

πολυ μεγαλο κοστολογιο και πολυ ενεργοβορο σε σχεση με τα συχρονα πλυντηρια. το στιψιμο πως θα γινοταν ?

Link to comment
Share on other sites

To θέμα δεν είναι πως θα γινόταν το στύψιμο των ρούχων και ούτε θα το λύσουμε εδώ !!!, ένα απλό παράδειγμα έδωσα για τις "θαμμένες" ιδέες.

Link to comment
Share on other sites

βαγγελη της ιδιας αποψης ειμαι και εγω... το ειχα ξανασυναντησει παλιοτερα αυτο το θεμα απο καποιον γνωστο μου αλλα δεν εδωσα βαση.. τωρα το βλεπω με διαφορετικο ματι... την ρητηνη που την βρησκουμε τελικα?

Link to comment
Share on other sites

Μιλάω για την epoxol alimentary...

Link to comment
Share on other sites

Όσο για τις ιδέες που δεν υιοθετούνται εκτός απο "κρυφά" συμφέροντα υπάρχουν οικονομίες κλιμάκος που πρέπει να ικανοποιηθούν, αλλαγη του τρόπου παραγωγής, έλλειψη ενδιαφέροντος για επενδύσεις κλπ. Κακά τα ψέματα ζούμε σε μια καταναλωτική κοινωνία που κοιτάει κάτι με το ποσά χρήματα θα επιφέρει κ όχι με το πόσο καλο κάνει. Πάρτε για παράδειγμα το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Μπορούσε να παραχθεί και παλαιότερα αλλα τώρα που η κοινωνία ωριμάσε έγινε ο νέος τρόπος να συνεχιστεί η βιομηχανία.

Ένα άλλο παράδειγμα αν εξαιρέσουμε το αμφιλεγόμενο του θέματος είναι ο 15 χρονος που ανακάλυψε καλύτερο τεστ για τον καρκίνο μέσω Ίντερνετ. http://preview.tinyurl.com/94nzuvm

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Όσο για τις ιδέες που δεν υιοθετούνται εκτός απο "κρυφά" συμφέροντα υπάρχουν οικονομίες κλιμάκος που πρέπει να ικανοποιηθούν, αλλαγη του τρόπου παραγωγής, έλλειψη ενδιαφέροντος για επενδύσεις κλπ. Κακά τα ψέματα ζούμε σε μια καταναλωτική κοινωνία που κοιτάει κάτι με το ποσά χρήματα θα επιφέρει κ όχι με το πόσο καλο κάνει. Πάρτε για παράδειγμα το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Μπορούσε να παραχθεί και παλαιότερα αλλα τώρα που η κοινωνία ωριμάσε έγινε ο νέος τρόπος να συνεχιστεί η βιομηχανία.

Ένα άλλο παράδειγμα αν εξαιρέσουμε το αμφιλεγόμενο του θέματος είναι ο 15 χρονος που ανακάλυψε καλύτερο τεστ για τον καρκίνο μέσω Ίντερνετ. http://preview.tinyurl.com/94nzuvm Μόνο που η πειραματική διαδικασία που προτείνει δε στοιχίζει τόσα λίγα όσα τα υπολογίζει.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ακομη μια σελίδα που ίσως βοηθήσει: http://www.orgonodrome.gr/archives/category/no-just-ask

δεν έχω ασχοληθεί ούτε εγώ,αλλά το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον το όλο θέμα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...