Jump to content

Προβλημα Σε Φωτιστικο Σε Ριο 400


katerina

Recommended Posts

καλησπερα

πριν απο λιγο ακουσα ενα γκουπ και εσβησε το φωτιστικο του ενυδρειου.ειναι το μαμισιο φωτιστικο της jewel (rio 400)με τις 2 λεπτες λαμπες.ηθελα να ρωτησω αν ειναι οι λαμπες το προβλημα(δεν αναβει καμμια) η ειναι εσωτερικο.

κατερινα

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα,θα πας σε ενα ενυδρειακο καταστημα να δοκιμασουν αν καηκε καποια απο τις 2 λαμπες.Αν καει η 1 δε θα δουλευει και η αλλη,η συνδεση τους ειναι σε σειρα.Αν δεν ειναι η λαμπα τοτε εχει καει το ballast,εαν το ενυδρειο εχει αγοραστει σε διαστημα λιγοτερο απο 2 ετη τοτε εισαι εντος εγγυησης και θα στο αντικαταστησουν δωρεαν.

Link to comment
Share on other sites

ειναι παλιο το φωτιστικο ,αν και οι καινουργιες λαμπες δεν αναβουν ,πως ανοιγει το φωτιστικο ?το βλεπω καλα κλεισμενο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ανοίγει αν δεν το καταστρέψεις.Έλεγξε πρώτα τις λάμπες πριν κάνεις οτιδήποτε, όπως έγραψε και ο NickTheFish.

Για να έχεις πρόσβαση στα ballast χρειάζεται να κόψεις με dremel το άνω μέρος του φωτιστικού.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα μεταφέρθηκε.

Link to comment
Share on other sites

γιατι στα μαγαζια με ενυδρεια μια λαμπα εχει 30 ευρω και στα μαγαζια ηλεκτρικων εχει 3,5 ευρω?μιλαω για την ιδια (υποθετω) λαμπα τ5 54w -1200mm 6500 kelvin.(oλα αυτα υστερα απο τηλεφωνο με μαγαζι )

Link to comment
Share on other sites

Έχε υπ΄όψιν οτι τα juwel χρησιμοποιούν λάμπες με "περίεργες" διαστάσεις.Σε μαγαζιά με ηλεκτρολογικά δεν πιστεύω οτι θα βρεις να ταιριάξει, οπότε πας σε ενυδρειακές.Το κόστος ορίζεται λόγο "ενυδρειακού προϊόντος" , πέραν αυτού όμως οι ενυδρειακές λάμπες εκπέμπουν συγκεκριμένα φάσματα.Διαθέτουν με λίγα λόγια φίλτρα που καθιστούν το φως ιδανικό για χρήση σε ενυδρεία.Αρκετοί χρησιμοποιούν λάμπες εμπορίου σε φωτιστικά που ταιριάζουν χωρίς προβλήματα.

Κάποιοι όμως αντιμετωπίζουν άλγες ή προβλήματα σε φυτά που ίσως προέρχονται από τη χρήση αυτών.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με όσα έγραψαν τα παιδιά ήδη.Μην αγοράσεις λάμπες πριν διαπιστώσεις αν φταίνε οι λάμπες ή το φωτιστικό.Πήγαινε στο πετ από με το φωτιστικό,δοκίμασε εκεί καινούργιες λάμπες και αν λειτουργήσει τότε αγόρασε.Προσωπικά θεωρώ πιθανότερη την ζημιά στο μπαλαστ.Ας βεβαιωθούμε πρώτα και βλέπουμε.

:)

Link to comment
Share on other sites

οι λαμπες ειναι μια χαρα .ανοιξα την σκαφη με dremell απο την μεσα πλευρα για να μην ειναι ασχημο εξωτερικα μετα ,και ειχε λιγα νερα ,μυρωδια καμμενου και το μπαλαστ μεσα καμμενο .το εβγαλα να παρω καινουργιο μπαλαστ το απογευμα και ηθελα τη γνωμη σας.να βαλω το καινουργιο μεσα και να το σφραγισω με μαυρη σιλικονη,η να το κανω εξωτερικο το μπαλαστ και να το κλεισω τη σκαφη μονο με τις λαμπες?

Link to comment
Share on other sites

Το μπαμ ηταν καποιος πυκνωτης του μπαλαστ ......Το νερο απο που μπηκε μεσα????

Πρωτα βρες το λογο που μπηκε....μετα δες αν θα βρεις μπαλαστ να χωρανε μεσα (και να καθοντε ακριβως στο προηγουμενο).

Προτιμησε να το κανεις οπως ηταν πριν ....εξωτερικα μπαλαστ , καλωδια και ρευματα 220 ....αποφυγε τα ειναι τεραστιο το ρισκο και δεν βολευει γενικα!!

Προτιμησε ενυδρειακη σιλικονη για καλο η κακο!

Link to comment
Share on other sites

το νερο πρεπει να περασε απο καποιο σημειο,αλλα ειναι αδυνατον να το βρω .εβαλα ενυδρειακη σιλικονη και απο μεσα και ειναι στεγανο πια ΑΛΛΑ εκανα την βλακεια και εβαλα μπαλαστ 2χ54w. το παλιο τις JEWEL ηταν 2χ45.οι λαμπες ομως ειναι 2χ54.αυτο που βλεπω ειναι οτι κλεινει το φως μετα απο 1 ωρα μονο του και θελει να το ξαναναψω.και νομιζω ειναι αρκετα ζεστες οι λαμπες αμα τις πιασω.αυριο θα το ξανανοιξω το φως και θα βαλω τα wαττ τα δικα του σε μπαλαστ ,εστω και πιο λιγα ....τι να πω....

Έγινε επεξεργασία - katerina
Link to comment
Share on other sites

η jewel(γερμανιας) αρνητε να στειλει το ανταλλακτικο μπαλαστ . -απο εμενα .εβαλα ενα 2χ49 W osram kαι ειναι μια χαρα .το τι βλακειες μου απαντησε ο γερμανος tης jewel δεν φανταζεστε.

Link to comment
Share on other sites

Τι σου είπε δηλαδή? Με τον αντιπρόσωπο εδώ στην Ελλάδα μίλησες?

Link to comment
Share on other sites

με τον εδω μιλησα,και αφου ειναι εκτος εγγυησης τελος.ο γερμανος λεει στο πρωτο μειλ οτι ειναι δυσκολο να το ανοιξω και μετα να το κανω waterproof.αφου εμαθε οτι ειναι ανοικτο και ψαχνω το μπαλαστ νευριασε και μου ζητησε να σεβαστω τους γερμανικουσ νομουσ ασφαλειας .του απαντησα οτι οταν παρολιγο να παρει φωτια το φωτιστικο ,τι να τους κανω τους νομους.μετα προσφερθηκε να του στειλω το φωτιστικο ΜΗΠΩΣ ,μου το αλλαξει.για να παει 1,5 μετρο φωτιστικο στη γερμανια θα θελει 50 ευρω σιγουρα .μετα γραφει οτι παρολο που ειμαι εκτος εγγυσης να το στειλω ,αλλα ουπσ,το ανοιξατε ε? ε δεν ισχυει η εγγυηση τοτε μου λεει!!!!!!

ενα μπαλαστ ηθελα να μου στειλουν να το πληρωσω αλλα δεν πειραζει.......εχασε η juwel ακομα ενα πελατη.(τους απαντησα)

οι γερμανοι φτιαχνουν ,οι ελληνες τελειοποιουν

οσραμ 2χ49w αντι για το 2χ45 που ειχε μεσα το φωτιστικο

Link to comment
Share on other sites

Οντως ειναι προβλημα το θεμα με τις διαστασεις των λαμπών της juwel.Πρεπει να ειναι η μοναδικη εταιρια που πρεπει να χρησιμοποιεις αποκλειστικα δικες της λαμπες.

Και αναρωτιεμαι.Αν καποια στιγμη κλεισει η εταιρια και καουν οι λαμπες τι κανεις?Πατεντα?....Μαλλον...!!

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Γνώμη μου είναι ότι πριν να μπεις στην διαδικασία να το ανοίξεις (και τώρα άντε να το στεγανοποιήσεις) θα έπρεπε να είχες απευθυνθεί στην εταιρία και πιστεύω ότι θα σε είχαν εξυπηρετήσει με τον έναν η με τον άλλον τρόπο!

Η juwel είναι μια καταξιωμένη εταιρία με αρκετά καλή εξυπηρέτηση αλλά τώρα ότι έγινε έγινε! Η ελληνική πατέντα ξαναχτυπά!

Προσοχή στην στεγανοποιήσει τώρα!

Link to comment
Share on other sites

μια πληροφορια ψαχνω ακομα ,τις τ5 λαμπες 2χ 54βαττ μπορω να τις κρατησω καλα στο χερι αναμμενες περι τα 4,5 δευτερολεπτα(στη μεση της λαμπας παντα -στην ακρη ειναι αδυνατο ,καιει).καινε αρκετα. τοσο ειναι ο χρονος και στα δικα σας ενυδρεια ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...