Jump to content

Αντιστροφη Οσμωση Συμφερει?


Recommended Posts

εχω ενυδρειο 200 καθαρα λιτρα αλλαγες νερου 30% καθε εβδομαδα και συμπληρωση νερου τωρα το καλοκαιρι με την εξατμιση. φτιαχνω νερο με τυρφη. συμφερει να το αλλαξω με αντιστροφη οσμωση?

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται τι ψάρια φιλοξενείς και κατά πόσο θέλεις να αλλάξεις τις τιμές του νερού σου!

Και οι δυο περιπτώσεις προσφέρουν κάτι ανάλογο!

Link to comment
Share on other sites

τις τιμες του νερου τις κοντρολαρω και με την τυρφη εκτος του καλοκαιριου με τις αναπληρωσεις που δεν προλαβαινει να γινει το νερο. απο οικονομικης αποψης μιλαω και απο θεμα χρονου. μεσα εχω σκαλαρια και ραμιρεζι.

Link to comment
Share on other sites

Αν το ερώτημα είναι τύρφη ή Α/Ο, για να μαλακώσεις (και κατα συνέπεια πτώση του pH) το νερό, προσωπική γνώμη οτι η όσμωση είναι μονόδρομος.

Link to comment
Share on other sites

Αν μιλάς από άποψη οικονομίας η Α/Ο είναι πιο δαπανηρή κατάσταση μιας και (αχρηστεύεται) αρκετό νερό, μπορείς όμως να το χρησιμοποιήσεις για διάφορες χρήσης αντί να το πετάς όπως π.χ. για το καζανάκι, για το πότισμα κτλ!

Σίγουρα τα ψάρια σου θα εκτιμήσουν ένα καθαρότερο νερό όπως αυτό της Α/Ο απαλλαγμένο από διάφορες ουσίες αλλά και η τύρφη μπορεί να τους προσφέρει πολύτιμα συστατικά όπως οι τανίνες και τα χουμικά οξέα!

Ρίξε μια ματιά εδώ για την Α/Ο να μπεις στο κλίμα, αποφάσισε πόσο θέλεις να επεξεργαστείς τις τιμές σου και το τι θα ήταν καλύτερο για τα ψάρια σου και κρίνε ανάλογα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...