Jump to content

Πυκνόμετρο Sera


Recommended Posts

Το έχει δοκιμάσει κανείς;

http://www.sera.de/fileadmin/downloads/web/08910_sera-marin-araeometer_d.jpg

Από ότι έχω δει έχει κάποιες αποκλίσεις από την πραγματική αλατότητα.

Η απορία μου είναι αν θα μπορέσω συγκρίνοντας την τιμή που μου δίνει με την τιμή που δίνει κάποιο αξιόπιστο όργανο για το ίδιο νερό, να αφαιρώ το σφάλμα και να βρίσκω την αλατότητα στο νερό μου με αυτό τον τρόπο.

Πχ αν μετρήσω με το sera και μου δείξει 1030 και με κάποιο αξιόπιστο και μου δείξει 1025, τοτε θα ξέρω ότι το σφάλμα είναι 5 μονάδες οπότε αν μετρήσω κάποιο άλλο νερο με το sera και πάρω πχ 1028 θα ξέρω ότι έχω πραγματική 1023.

Είναι αυτό εφικτό ή μήπως η απόκλιση που έχει μεταβάλλεται;

Link to comment
Share on other sites

Μη ξεχνάς και το θέμα της θερμοκρασίας η οποία μεταβάλει την μέτρηση ανάλογα με την αυξομείωση που θα έχει....

Αν οι συγκρίσεις που θα κάνεις γίνουν κάτω από μια ΧΧ θερμοκρασία, θα πρέπει κάθε φορά να μετράς με τις ίδιες συνθήκες... ειδάλλως θα έχει και πάλι αποκλίσεις.

Link to comment
Share on other sites

Μιλάμε για τη θερμοκρασία του νερού έτσι;Αν τη διατηρώ σταθερή λογικά θα έχω μια σχετική ακρίβεια,σωστά;Η θερμοκρασία περιβάλλοντος παίζει κανένα ρόλο;

Αυτό στο δεύτερο λινκ που έδωσα έχει καμία διαφορά; (σε ποιότητα ας πούμε)

Link to comment
Share on other sites

α ναι του νερού... αφού αυτό μετράς

Η Aqua Medic βγάζει πολύ καλά όργανα αλλά μου κάνει εντύπωση η χαμηλή του τιμή...

Αν θέλεις να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου θα σου πρότεινα ρεφρακτόμετρο, βρίσκεις και με 20-25 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

To καλύτερο είναι να πάρεις ρεφρακτόμετρο. Αν και μπορείς και με αυτό να κάνεις την δουλειά σου. Το aquamedic που έδειξες είναι κλάσης ανώτερο απο το sera. Βέβαια μην περιμένεις τέλεια ακρίβεια στην μέτρηση του. Απόκλιση 5 βαθμών δεν νομίζω να σου βγάλει. Άντε να σου βγάλει το πολύ αντί για 1024 να σου βγάλει 1025. Και συνήθως ούτε τόσο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.Σκέφτομαι τελικά να δοκιμάσω αυτό της aquamedic και θα δείξει στην πορεία.Βέβαια θα δοκιμάσω όπως είπα να συγκρίνω τα αποτελέσματα με κάποιο αξιόπιστο για να ξέρω περίπου που βρίσκομαι.

Link to comment
Share on other sites

H θερμοκρασία που είναι καλιμπραριμένο θέλει προσοχή...1 βαθμό Κελσίου να έχεις απόκλιση το αποτέλεσμα αλλάζει πολύ.Θέλει απόλυτη ηρεμία στο νερό και τακτικό καθάρισμα γιατί εναποθέσεις αλάτων επηρεάζουν το αποτέλεσμα.Εχω ένα πυκνόμετρο της Tropic marin(την κουμούτσα) και βγαίνει απο το ντουλάπι 1-2 φορές τον χρόνο και αυτό για να ελέγξω τα υπόλοιπα όργανα(είναι χειροποίητο απόλυτα ακριβές και δεν χρειάζεται ποτέ καλιμπράρισμα).

Link to comment
Share on other sites

Άλεξ, αυτό που θέλει να αγοράσει πρέπει να είναι το μικρό μοντέλο της εταιρίας (κάνει και 8 δολάρια), οπότε μπορεί να μην έχει την ποιότητα κατασκευής και την αξιοπιστία του δικού σου.... δεν ξέρω, λέω μήπως!!

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά πιστεύω οτι το πυκνόμετρο για να είναι σταθερό και ακριβές θέλει βάρος...δεν μπορείς να βγάλεις άκρη με λίγα γραμμάρια.Θα βγάλεις αποτέλεσμα αλλά δεν θα είναι απόλυτο.Ο Αρχιμήδης ολόκληρος μπήκε στην μπανιέρα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...