Jump to content

Με Ποια Ψαρια Ταιριαζει Ο Μονομάχος


iordanis95

Recommended Posts

έχω εναν ενυδρειο 20-30 λιτρα. Σημερα αγορασα εναν μονομαχο και θελω να μαθω με τι ψαρια μπορει να συμβιωση. στο ενυδρειο μεσα εχω 1 γλυφτη και ενα ινδιανακι. Τι αλλα ψαρια μπορω να βαλω μεσα που να συμβιωνουνε με τον μονομαχο μου?imag0087md.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως φιλε μου ενας μονομαχος ειναι αρκετος για ενα 20 λιτρο...Φανταζομαι πως εχεις τον κοινο πλεκο για γλυφτη που θελει μεγαλο ενυδρειο και το ινδιανακι θελει κοπαδι 6 ατομων και φυσικα 60-70 λιτρα καθαρα....Οποτε θα πρεπει να τα πας πισω οπως καταλαβαινεις...Επισης θα μπορουσες να δοκιμασεις γαριδες διοτι ο καθε μονομαχος εχει τον δικο του χαρακτηρα(αλλοι τα τρωνε και αλλοι οχι)και οι γαριδες θελουν στρωμενο βυθο....

edit: Μολις παρατηρησα οτι εχεις ψευτικα φυτα....Εγω θα τα εβγαζα και θα εβαζα ευκολα φυτα για ενα μιο ομορφο και φυσικο αποτελεσμα...Μπορεις να δεις εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=255 και να παρεις ιδεες για το ενυδρειο σου.. :)

Έγινε επεξεργασία - Giannakis27
Link to comment
Share on other sites

Θελω να μαθω ομως με τι ψαρια τεριαζει ενας μονομαχος. Σε αλο φορουν που διαβασα λενε με χρυσοψαρα. Οσο για τν γλυφτη ειναι αυτος..imag0089qm.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οσο αναφορα για τα φυτα ειχα δοκιμασει να βαλω πιο παλια αλλα χαλασαν..... Αν μπορεσεις να μου πεις καποια ειδη για να βαλω η να μ στηλεις σε λινκ τα ειδη τους για να τα δω...

Link to comment
Share on other sites

Όποιος είπε ότι οι μονομάχοι ταιριάζουν με τα χρυσόψαρα μάλλον πρέπει να κλειστεί σε γυάλα..

Link to comment
Share on other sites

Θέλω να μου πεί κάποιος αν γίνετε με πια ψάρια ταιριάζει ο μονομάχος. Ευχαριστώ!

Έγινε επεξεργασία - iordanis95
Link to comment
Share on other sites

και για να μην υπαρχουν εντυπωσεις πες μας που διαβασες οτι μπαινουν μονομαχοι με χρυσοψαρα,γιατι δεν πρεπει να λεμε ετσι στον αερα οτι θελουμε αλλα να το τεκμηριωνουμε.

οσο για την παρεα του μονομαχου που συνεχιζεις να ρωτας,εννοειται πως διακυνδινευουμε οτιδηποτε αλλο μπει μαζι του καθως ο μονομαχος ειναι ενα πανεμορφο αλλα ιδιαιτερο ψαρι με πολλες παραξενιες....

Link to comment
Share on other sites

Στα λίτρα που έχεις, μόνο μονομάχος μπαίνει (και αυτός οριακά). Τα υπόλοιπα πρέπει να αφαιρεθούν και δε μπορεί να προστεθεί τίποτε άλλο. Αν έχεις σκοπό / είσαι διατεθειμένος να πας σε μεγαλύτερο ενυδρείο, πες μας για να προτείνουμε ανάλογα.

Link to comment
Share on other sites

o kuhli θελει ιδιαιτερα καθαρα νερο καθως ειναι ευαισθητος στην ποιοτητα του νερου.

ο borneo ζηταει σχετικα δροσερα νερα σε σχεση με ενα τροπικο ψαρι οπως ο μονομαχος.μαλλον θα ταιριαζε περισσοτερο να κανει παρεα με νεον..ο μονομαχος μονος του παρεα με κανα μηλοσαλιγκαρο,και τελος.

Link to comment
Share on other sites

Borneo υπαρχουν πολλα ειδη και εχω ενα 2,5 χρονια με τα πλατυ μου σε αλκαλικο και σε 27 βαθμους. Επισης και kuhli εχω εδω και 3 χρονια στο ιδιο ενυδρειο. Σημερα εβαλα 2 γαριδες με τον καινουριο μου μονομαχο (crown tail)να δω τι θα γινει,γιατι ο Vailtail μου δεν αφηνει τιποτα μεσα στο ενυδρειο του :(

Link to comment
Share on other sites

Να σας πω την αληθεια ειχα σκεφτει και εγω να βαλω kuhli loach αλλα δεν ιξερα αμα θα μαλονουνε?.... Τωρα μεσα στο ενυδρειο εχω ενα ινδιανακι ενα γλυφτη και τν μονομαχο. Μεχρι στιγμης δν μαλονουνε αλλα σκευτομαι να βγαλω το ινδιανακι και να βγαλω το ινδιανακι....

Link to comment
Share on other sites

και ενας αφρικανος μπορει να ζησει στους παγετωνες αλλα θα υποφερει.....με το να τον εχεις στους 27,απλως τον γερνας πιο γρηγορα.του αλλαζεις δηλαδη τον μεταβολισμο.ε δεν ειναι και πολυ υγειινο αυτο για τον ψαρη σου.ουτε βεβαια να βαζουμε γαριδες για να δουμε τι θα γινει.....αυτο δεν ειναι χομπι φιλε μου και συγχωρεσε με γιαυτο που σου λεω.

Link to comment
Share on other sites

Nα σας ρωτησω κατι πισττευεται οτι αμα βαλω kuhli loach στο ενυδρειο μαζι με 1 μονομαχο και ενα γλυφτη θα μαλονουνε?

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδια,ειλικρινα.ΤΙ δεν καταλαβαινετε απο αυτα που λεμε,και ξαναρωτατε τα ιδια πραγματα??

Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα ξερεις πολυ πιο πολλα απο εμενα,αλλα ειχα διαβασει στο προφιλ του οτι το συγκεκριμενο ειδος βορνεο ζει σε τετοιο περιβαλλον,ηταν το μονο που ζει σε ζεστα και αλκαλικα νερα. Πως θα καταλαβεις αν ο μονομαχος σου θα δεχθει τις χαριδες στο χωρο του δηλ; Οι υπολοιποι βαζουν γαριδες σε μονομαχοενυδρεια και ειναι σιγουροι οτι δεν θα υπαρξουν απωλειες; Ισως φταει και η διατυπωση που εκανα βεβια... Οσο για το ποσο φιλοζωοι ειμαστε σε αυτο το χομπι ειναι πολυ μεγαλη κουβεντα και πολυ στεναχωρη για οσους δεν εθελοτυφλουν.

Link to comment
Share on other sites

οντως ολα ειναι σχετικα με το χομπι.γενικως παιδια ο μονομαχος ειναι ιδιορυθμοζωντανο και ενω φαινομενικα μπορεις να σκεφτεις η και ακομη και να του βαλεις αλλον κατοικο,ισως δεν γινει και τιποτε αλλα ισως αντιμετωπισει σοβαρα προβληματα συγκατοικησης ο νεος κατοικος.γιαυτο και συνηθως προτεινουμε να μην μπει αλλος κατοικος.νομιζω πως ειναι απλο.απο την αλλη αν θελεις να παρεις το ρισκο,παρτο.δεν θα σε σταματησουμε,δικο σου το ενυδρειο,δικο σου και το ψαρι.

Link to comment
Share on other sites

Γνωριζω και για αυτο ρωτησα,καταλαβα τι λες αλλα δεν χρειαζεται να χαρακτιριζουμε τον συγχομπιστα απο μια εκφραση πριν σκεφτουμε! Ρισκα παιρνουμε ολοι σε αυτο το χομπυ,κανεις δεν ειναι σιγουρος για αυτο που κανει. Ρωτησα να δω απο την πειρα σας τι ξερετε,δεν εχω σκοπο να βασανισω κανενα ζωντανο και θεωρω οτι αυτα τα 3 τουλαχιστον χρονια οτι διαβαζω και ενδιαφερομαι πολυ για τα ενυδρεια μου. Επισης καποιοι απο εμας μπορει να ειμαστε και πιο αργοι και οχι τοσο εξυπνοι οσο αλλοι,δεν ειναι κακο να εξηγησει κανεις κατι και δευτερη φορα στον αλλο και να γινει πιο αναλυτικος... ;)

Link to comment
Share on other sites

παρεξηγησεις δεν χρειαζονται καθως οντως ο γραπτος λογος παρεξηγηται πολλες φορες.δεν εχουμε κατι να χωρησουμε στο χομπι,και ολοι μας καθημερινα μαθαινουμε απο κατι.

οταν λοιπον λεμε ομορφα και ωραια,οτι καλο θα ηταν να αποφυγουμε κατι,θα ηταν σοφο να ακολουθησουμε τη συμβουλη καποιου ισως πιο εμπειρου.

αν παλι θελουμε στην τελικη να κανουμε αυτο που ετσι κι αλλιως εχουμε αποφασισει,παλι καλα.

ξερεις ποσες φορες φορες εχω διαβασει ολα αυτα που σου λεω και τα εχω βρει μπροστα μου απο το 2005 εδω μεσα...???

.......εκατονταδες.

Link to comment
Share on other sites

Να σας πω κατι σηγουρα ξερετε παλα παραπανω πραγματα απο εμενα. Ειμαι 17 χρονων και φετος δινω πανελινιες εξετασεις σηγουρα δν 3ερω τιποτα πανω στα ενυδρεια. Εχω ενα ενυδρειο εδο και 4 χρονια ειχα χρυσοπσαρα μεσα τα εδοσα φετος στον μικρο μ 3αδελφο. Στο ενυδρειο μεσα εχω ενα γλυφτη και ετσι σημερα αποφασησα και πηγα και πηρα ενα μονομαχο αλλα μου εκανε εντηποση και το kuhli loach και θα ηθελα να δοκιμασω να βαλω ενα μεσα. Ευτιχος φιλοζοως ειμαι εχω ενα ντοπερμαν και ενα χασκι ααα και 2 μινι χαμστερ.. Τωρα οσο αναφορα τα ενυδρεια φετος αρχισα να ενδιαφερομαι για αυτο το λογο εκανα και τον λογαριασμο αυτο για να ρωταω και να μαθαινω.

Link to comment
Share on other sites

μπραβο σου για τα φιλοζωικα αισθηματα που εχεις,στο κομματι ομως του ενυδρειου εαν θελεις να εχεις καλα αποτελεσματα πρεπει να διαβασεις.

ο ''γλυφτης'' που λες.....ονομαζεται πλεκοστομος.μεγαλωνει υπερβολικα γρηγορα και φτανει πανω απο 30 ποντους.ειναι τρομερα ρυπογονος ,βγαζει δηλαδη υπερβολικα αποβλητα και ειναι για ενυδρεια πανω απο 200 λιτρα.

τι θελω να πω.δεν βαζουμε σε ενα μικρο ενυδρειακι,οτι θελουμε επειδη μας αρεσε,η μας το δωσανε κλπ..το διαβασμα μας γλυτωνει απο παρα πολλα μπλεξιματα και προβληματα.

ολα αυτα φιλικα σου τα λεω.εαν διαβασεις και εχεις υπομονη τοτε το χομπι θα σε ανταμειψει.αλλιως παντα θα εχεις προβληματα,αρρωστειες κλπ..και τελικα θα το παρατησεις.

Link to comment
Share on other sites

οσο αναφοναφορα τον γλυφτη ναι οντος μεγαλονει αλα οχι οσο λες. Ο προιγουμενος που ειχα 4χρονια και ηταν ιδιος με αυτο ηταν γυρο στουσ 15-20 ποντους οχι παραπανω.Και πριν απο αυτον ειχα εναν αλον ο οποιος μ κινηουσε τα χρυσοψαρα...ενο αυτος δν τα κινηγαει.

Link to comment
Share on other sites

οπως και να εχει μεσα σε 20-30 λιτρα δεν πρεπει να εχουμε τετοιο ψαρι.το ταλαιπωρουμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...