Jump to content

Background Απο Τζάμι Στο Τζάμι ?


jimmis1974

Recommended Posts

Θα ηθελα να ρωτήσω ειδη σε δυο θαλασσινα ενυδρεια εχω βαλει για φόντο αφισα απο χοντρο χαρτονι η οποια με τον καιρο χαλασε , σκέφτομαι να βαλω κατι το οποιο θα μου αντέξει για παντα.

η λυση του αυτοκολιτου απορρίπτεται γιατι δεν εχω πολυ προσβαση στο πισω μερος του ενυδρειου και δεν μπορώ να το στρώσω.

Οποτε ειπα να παω σε γαλαζιο plexiglass αλλα η τιμη του για φυλο 100Χ55 ειναι απαγορευτικη (γυρω στα 40 με 50 ευρω μου παν),,, οποτε λεω να κοψω ενα κομμάτι γυαλι 100Χ55 το πιο λεπτο που υπαρχει (ας πουμε 3χιλ) για λογο βαρους , που δεν ξεπερνα το 10ευρω και να του κολησω μια αφισα γαλαζια .

Έπειτα με λεπτη στρωση σιλικονης (δεν θα την βαλω την αφισα σε ολο , θα αφησω 1εκατ κενο γυρω γυρω) να το κολησω στο πισω τζαμι του ενυδρειου .

(τζαμι στο τζαμι δηλαδη) (το ενυδρειο εχει 1 ποντο τζαμι)

Κατα ποσο θα ειναι ενταξει μια τετοια πατεντα , θα χω προβλημα στο πισω τζαμι του ενυδρειου απο βαρος ? (γιαυτο λεω 3χιλ να μην ειναι βαρύ)

Link to comment
Share on other sites

Jimmis1974 καλύτερα να ασχοληθείς με σχέδια για άλλα πράγματα...

Οτι background βάλεις θα πάει χαμένο γιατί κάποια στιγμή θα καλυφθεί με κοραλλίνη(και έυχομαι το συντομότερο δυνατόν γιατί είναι ένδειξη υγείας για έναν ύφαλο) .Βάλε κάτι στην αρχή αν σε πειράζει που είναι διαπερατό και βλέπεις τον τοίχο.Εγώ θα έβαζα μια μαύρη αφίσα στην θέση σου και θα φρόντιζα άλλα πράγματα όπως σκίμμερ φωτισμό και φίλτρανση...

Link to comment
Share on other sites

τα ενυδρεια που θελω να βαλω ειναι δυο , φιλε alex και τα δυο ενυδρεια ειναι πληρης απο τα παντα και φωτισμο και sump και σκιμερ κορυφαια και reactor και .. και ..και :lol: , δεν ειναι κει το θεμα .

Ναι σωστα λες και στα δυο ενυδρεια πισω η πλατη το 60 με 70 % ειναι κοραλινη , πανε τελεια τα ενυδρεια ( φτου φτου) απλα στο ενα εχω βγαλει την αφισα που ειχα και ειναι σχετο τζαμι , δεν μου αρεσει οπτικα και θελω να βαλω ενα φοντο γιαυτο σκεφτηκα την πατεντα αυτη , αλλο πιο καλο ειναι κατευθεια αυτοκολιτο αλλα δεν κουνιονται τα ενυδρεια καθολου να εχω προσβαση να το στρωσω καλα χωρις να κανει κενα με αερα οποτε σκεφτικα αυτο .

Δεν μου ειναι ακριβο και δυσκολο , 8 ευρω περιπου βγαινει το τζαμι + 2 ευρω το αυτοκολιτο (εχουν και τα S/M ρολο 2μετρα Χ 50)

Θα κολησω στο τζαμι που θα κωψω την αφισα προσεκτικα χωρης να κανει φουσκαλες αερα και να μην το σπασω , επειτα θα βαλω μια γραμουλα σιλικονη περιμετρικα πισω στο ενυδρειο θα ακουμπισω το τζαμι μετα χαρτοταινια και τελος.

Το ανχος μου και το προβλημα μου ειναι απο θεμα βαρους , τα ενυδρεια ειναι 100μηκοςΧ40πλατοςΧ55υψος (210λιτρα) με 1 ποντο γυαλι και πολλες κοντρες .

Link to comment
Share on other sites

Ξέρω τι εννοείς...

λοιπόν αφού θέλεις τόσο πολύ να το κάνεις θα σου πώ τον τρόπο....Απλά πρέπει να γίνει σωστά.

Θα πάρεις αδιάβροχη αφίσα στο μέγεθος που επιθυμείς.

Άδειασμα καθάρισμα και σιλικόνη στην πλάτη.Τοποθετείς την αφίσα...μόνωση καλή της αδιάβροχης αφίσας με σιλικόνη περιμετρικά και όταν γεμίσεις ξανά με νερό θα έχει το εφέ που επιθυμείς.Απλά λίγο προσοχή μην βάλεις τίποτα ξυράφια στην αφίσα και την σκίσεις.Παλιά τεχνική... και δοκιμασμένη.

μακάρι όλους να μας απασχολούσε μόνο το φόντο...

Link to comment
Share on other sites

καλη η αφισα , ειχα πολυ παλια και ξεκολαγε μετα απο μηνες η επερνε αερα και αν και κατα το κολημα σου κανει και φουσκαλες ...?

Το προβλημα με την αφισα η χαρτονι η οτι αλλο ειναι οτι δεν εχω ευκολη προσβαση να βαλω χερι πισω στο ενυδρειο για να στρωσω την αφισα , ειναι περιπου 7 με 8 εκατοστα απο τον τοιχο και ειπα δεν κουνιεται χιλιοστο το ενυδρειο .

Ενω με το τζαμι θα το σηκώσω και θα το ακουμπισω , ενα ατομο απο την μια μερια αλλο απο την αλλη .

Το να φτιαχτει και να μπει η κατασκευη αυτη δεν ειναι τιποτε τρομερο και δυσκολο , το θεμα ειναι για το ενυδρειο , μην εχει προβλημα λογο βαρους το τζαμι αλλα ειναι 1 ποντο πηστευω ουτε θα καταλαβει τιποτα με 3 χιλ τζαμι αν του κολησω .

Θα πηγενα στην λυση του plexiglass αλλα ειναι πανακριβο το ατοιμο !!

Έγινε επεξεργασία - jimmis1974
Link to comment
Share on other sites

με ολο το σεβασμο αγαπητε μου φιλε,πολυ βαβουρα για το τιποτα.βαλε μια αφισα σκουρη,και πιαστην στις 4 γωνιες ισα -ισα με κολλητικη ταινια.σε μερικα μηνακια δεν θα σε ενδιαφερει καν τι φαινεται απο πισω λογω κοραλινης..

Link to comment
Share on other sites

Πιο παλιά θυμάμαι βάζαμε αδιάβροχη αφίσα απο την μέσα πλευρά μονωμένη με σιλικόνη καλά στις πλευρές...συνήθως γαλάζια ή μάυρη...ούτε ξεκολλάει ούτε τίποτα.απλά προσοχή με τα ξυράφια.

Link to comment
Share on other sites

Αν εχεις δυνατοτητα μπορεις και να το βαψεις με ενα ρολακι πλαστικου.Εμενα παντως επιμενω να μου αρεσει η καθαρη πλατη στο ενυδρειο,του δινουν και βαθος

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν βάφεις την πλάτη στο χρώμα που επιθυμείς. Αστάρωμα το γυαλί και μετά σπρέϊ.....και είσαι έτοιμος. Όταν δεν το θέλεις ...ξύστρα και το βγάζεις.

Απλά.....

Link to comment
Share on other sites

αν εχεις προσβαση και μπορεις να το βαψεις ειναι ο ποιο φθηνος τροπος και τελειωσες διαφορετικα δινεις το 50αρι για πλεξι .....εγω επειδη την πλατη την κραταω καθαρη γαλαζιο πλεξι εχω και δινει ωραιο χρωμα και βαθος + οτι ειναι αθανατο 5+ την εχω.....

Link to comment
Share on other sites

......................................................... διαφορετικα δινεις το 50αρι για πλεξι .....εγω επειδη την πλατη την κραταω καθαρη γαλαζιο πλεξι εχω και δινει ωραιο χρωμα και βαθος + οτι ειναι αθανατο 5+ την εχω.....

:thumbup: :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...