Jump to content

Πρόβλημα Με Τα Μάτια Της Χελώνας Μου


Swk

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους! Είμαι καινούργιος στο site, είναι πολύ όμορφο να βλέπεις ότι τελικά υπάρχουν πολλοί χελωνόφιλοι σαν και μενα και θα ήμουν ευγνώμων αν μπορούσατε να με βοηθήσετε.Έχω 2 χελωνάκια, το ένα ζει ένα χρόνο και το άλλο το έχω περίπου 6 μήνες. Η πρώτη έχει πρόβλημα στα μάτια της εδώ και 3 μέρες.Έχουν πρηστεί πάρα πολύ, το ένα δεν μπορεί να το ανοίξει καν και το άλλο με δυσκολία το ανοίγει και είναι πολύ θολό. Επίσης η συγκεκριμένη χελώνα ενώ είχε απίστευτη όρεξη για τροφή ( έβλεπε το κουτάκι και έτρεχε) δεν έχει πλέον όρεξη και διάθεση γενικά και σήμερα έφαγε μόνο 2 γαρίδες, εκεί που έτρωγε τολμώ να πω και 11 γαρίδες την ημέρα. Στο καινούργιο ενυδρείο που τους πήρα, 20 λίτρων έχει λάμπα 240V , φίλτρο και έχω αγοράσει θερμοστάτη, τον οποίο όμως δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα λόγω καιρού. Τις ταίζω με γαρίδες, αλλάζω το νερό κάθε 4 μέρες, βάζω αντιχλώριο , πολυβιταμίνη και βιταμίνες για την ανάπτυξη του καβουκιού και από σήμερα άρχισα να βάζω και μια άλλη πολυβιταμίνη που μου είπαν να πάρω. Στα πρησμένα ματάκια της βάζω με μπατονέτα καθημερινά 3 φορές σταγόνες που αγόρασα και 2 φορές χαμομήλι.Επειδή είχα και στο παρελθόν άλλες χελώνες που πέθαναν ανησυχώ πολύ ιδίως για τη συγκεκριμένη, που της έχω μεγάλη αδυναμία. Κάνω κάτι λάθος? Μήπως βάζω πολλές βιταμίνες? Όποιος μπορεί να βοηθήσει, σας παρακαλώ να απαντήσει το συντομότερο δυνατό, για να γίνει το χελωνάκι μου καλά...ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων...

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου κατ αρχάς καλώς όρισες στην παρέα μας. Το πρόβλημα σου είναι κλασσικό σε μικρά ενυδρεία που η υγιεινή τους δεν είναι η καλύτερη λόγο υπερπληθυσμού και έλλειψης μηχανικής και χημικής φίλτρανσης. Καθάριζε το νερό πιό συχνά, βάλε φιλτράκι με άνθρακα, πλένε καθημερικά τα μάτια της με χαμομήλι και χρησιμοποίησε και τις ειδικές σταγόνες που πουλάνε στα μαγαζιά για τα μάτια τους

Τα πόστ σου μεταφέρονται σε άλλο δικό θέμα

Link to comment
Share on other sites

φιλε οι γαριδεσ ειναι οι ποιο χαλια τροφη για χελωνες που την δινουν οι ασχετοι πετ σοπιστεσ πηγαινε στο νοστρα λεωφορων μεσογειων 36 εκει 8α βρεις τροφεσ που 8α κανουν την χελωνα σ ΖΑΜΠΙΔΗ .....μηλαω εκ πηρας κανω εκτροφη πηγαινε κ 8α με 8θμη8εισ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες..Πήρα την τροφή που μου είπες αλλά δεν την τρώνε με τόση ορεξη όσο τις γαρίδες..νομίζω δυσκολεύονται στο να την καταπιούν..

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να την μουλιάζεις την τροφή πριν την ρίξεις.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια εχω κι εγω ακριβως το ιδιο προβλημα και δν ανοιγουν τα ματακια της...της εβαζα χαμομηλι αλλα δεν ειδα βελτιωση...στην αρχη φοβομουν μηπως δεν εβλεπε την ραμπα για να ανεβει αλλα τελικα μια χαρα ειναι και κολυμπαει...αλλα ..............................δεν βλεπει...!τι αλλο μπορω να κανω??

Link to comment
Share on other sites

Μήπως είναι καμιά επιπεφυκίτιδα?

το tomprex κάνει πολύ καλή δουλειά.

Και το βρίσκεις και σε φαρμακείο.

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho
Link to comment
Share on other sites

Για τη διάγνωση κάποιων κοινών παθήσεων βοηθά πολύ αν δεις και εδώ: http://www.austinsturtlepage.com/Care/medeyes.htm

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω παρα πολυ και τους 2... :bigemo_harabe_net-64: Αλλα επειση επηγει ο θερμαστατης και δεν ειμαι για αλλα εχοδα...ειναι πολυ ακριβο αυτο το φαρμακο που μου προτεινατε??

Link to comment
Share on other sites

όχι δεν είναι ακριβά 3-4 ευρώ έχουν.

Ζήτα από φαρμακείο κολλύριο ή οφθαλμική αλοιφή tobrex και βάζε του 2-3 φορές τη μέρα απο1-2 σταγόνες. Φυσικά πρόσεχε να είναι πάντα καθαρό το νερό του και χωρίς χλώριο.

Μην πάρεις κολλύριο tobradex γιατί περιέχει κορτιζόνη και απαγορεύεται.

Link to comment
Share on other sites

Εγω θα το παω καπου αλλου το θεμα χωρις βεβαια να σημαινει οτι ειναι αυτο το προβλημα!

Ποσο κοντα ειναι η λαμπα σας?(basking spot)

Ποσες ωρες παρατηρειται την χελωνα σας να καθεται εκτος νερου?

Η ιδια συμπεριφορα στα ματια τους ειναι και εντος και εκτος νερου?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Καλησπερα σας!! Το χελωνακι μου εχει θεμα στα ματια του εδω και δυο εβδομαδες του βαζω σταγονες στα ματια αλλα δεν ανοιγουν τι αλλο μπορω να κανω δεν τρωει καθολου. Του εχω βαλει σταγονες tobrex και κατι αλλες που μου εδωσαν απο το πετ που ειναι για χελωνες.

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες!Αν θελεις ανοιξε ενα δικο σου θεμα και εκει παρουσιασε μας λιγο το τροπο διαβιωσης της νεροχελωνας σου.Δηλαδη σε τι χωρο ζει ,τι τρωει,εαν εχει φωτισμο και φιλτρανση.Συνηθως αυτα τα προβληματα προερχονται απο κακη ποιοτητα νερου και αβιταμινωση.Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...