Jump to content

Γέννα Corry


pitsiovic

Recommended Posts

Επειδή πέρσι τα corry μου γέννησαν αλλά δεν μπόρεσα να κρατήσω τα αυγά , φέτος πήρα ένα μικρότερο ενυδρείο (τρέχει από τον Μάιο) για να βάλω τα αυγά εκεί μόλις βγούνε ξανά τώρα που πέφτουν οι θερμοκρασίες.Μέσα σε αυτό τ ενυδρειάκι έχω μερικές red cherrys και rashmorn snails.Η ερώτησή μου είναι αν τα αυγά θα έχουν πρόβλημα με κάτι από τα 2..Ένας συγχομπύστας μας, μου είπε πως οι red cherrys μόνο καλό κάνουν για το fongus αλλά μπορεί να έχω πρόβλημα με τα σαλιγκάρια.Καμια γνώμη ακόμα πάνω στο θέμα???

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Για τα corydoras δεν ξέρω αλλά όταν γέννησαν τα Apistogramma μου είδα μερικά σαλιγκάρια μέσα στην φωλιά , όμως δεν ξέρω αν είχαν σκοπό να φάνε επειδή σαλιγκάρια υπάρχουν παντού στο ενυδρείο.Παρόλαυτα πιστεύω ότι δεν αποτελούν κίνδυνο , καλά θα κάνεις όμως να τα παρακολουθείς στενά.

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάτε από τα σαλιγκάρια.Σε θεωριτικό επίπεδο δέν θα έχεις πρόβλημα.Χρησιμοποιώ πάντοτε σαλιγκάρια στις γέννες πλέκο που εκκολάπτονται 'τεχνητά' για τον καθαρισμό των αυγών και κυρίως ramshorn.

Τα αβγά από Corydoras είναι όμως ποιό μικρά και ποιό ευαίσθητα.Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις με όδο το δυνατό μικρότερα σαλιγκάρια.

Το καλύτερο που μπορείς όμως να κάνεις είναι να απομονώσεις τα αβγά σε ένα δοχείο μέσα στο ενυδρείο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...