Jump to content

Χρυσόψαρο εκπέμπει ΣΟΣ....


Recommended Posts

Είχα κάνει στη φίλη μου δώρο ένα χρυσόψαρο. Το ωραίο είναι πώς ασθένησε τώρα που η σχέση μας φτάνει στο τέλος. Λές κ διαισθάνεται κατά κάποιον τρόπο το χωρισμό μας το κακόμοιρο.

Τέσπα, το ψάρι από χθές είναι στον πάτο γυρισμένο στα πλάγια. Δεν κολυμπάει. Έχει γίνει πολύ χρυσό το περίβλημά του τελευταία όπως μου είπε η φίλη μου. Επίσης τελευταία βρώμιζε το νερό συνέχεια.

Δεν του έχουμε μετρήσει ποτέ τα νιτρικά και όλα τα άλλα. Απλά αλλάζουμε νερό, βάζουμε αντιχλώριο κ its ok. Έζησε ένα χρόνο. Απλά τελευταία αγόράσαμε ένα άλλο αντιχλώριο το οποίο είναι αλόε βέρα(κάπως έτσι). Μήπως έπρεπε να πέρναμε ίδια μάρκα? Τί μπορεί να φταίει? Μήπως είναι κάποια ασθένεια?

Τί μπορούμε να κάνουμε τώρα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

είναι σε γυάλα. Είναι σε ένα μικρό ενυδριάκη των 5λίτρων με φιλτράκι. Δε τρώει δε κουνιέται

Έγινε επεξεργασία - aspirin
Link to comment
Share on other sites

είναι σε γυάλα. Είναι σε ένα μικρό ενυδριάκη των 5λίτρων με φιλτράκι. Δε τρώει δε κουνιέται

Το ψάρι δεν ξέρω αν αισθάνεται το τέλος της σχέσης σου με την κοπέλα σου αλλά σίγουρα αισθάνεται το τέλος της δικής του ζωής.

Ένα χρυσόψαρο χρειάζεται τουλάχιστον 30 ή και 40 λίτρα ή και 60 λίτρα. Στην φύση φτάνουν και τα 40 cm αλλά στα ενυδρεία σπάνια ξεπερνούν τα 20 cm. Στα 5 λίτρα είναι πολύ φυσικό να ψοφήσει. Επίσης τα χρυσόψαρα χρειάζονται καλό φίλτρο διότι είναι «βρώμικα» ψάρια.

Το ότι κάποια χρυσόψαρα ζουν 1 και 2 χρόνια σε κάποια γυάλα δεν σημαίνει κάτι. Είναι καταδικασμένα αν σκεφτείς ότι ο μέσος όρος ζωής στην φύση είναι 15 με 20 χρόνια.

Εγώ από τα λίγα που ξέρω μέχρι στιγμής σου προτείνω αν θες εσύ ή η κοπέλα σου να ασχοληθείτε με τα χρυσόψαρα ή με τροπικά ψάρια να πετάξετε το ενυδρείο των 5 λίτρων, να αγοράσετε όσο πιο μεγάλο μπορείτε με ένα καλό φίλτρο και να βάλετε εκεί το χρυσόψαρο αν δεν έχει ψοφήσει.

Το ψάρι μάλλον έχει πρόβλημα στην νηκτική κύστη. Διάβασε σε αυτό το link

http://www.aquazone.gr/index.php?pid=12

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...