Jump to content

Τα Φώτα Σας Για Τους Ancistrus


RedAstaire

Recommended Posts

Γειά σας!! Σε ένα 70λιτρο ενυδρείο έχω έναν ancistrus περίπου ένα 5μηνο τώρα. Ήθελα να ρωτήσω ποια η διαφορά του cirrhosus με τον temminckii? Τώρα νομίζω οτι είναι περίπου 5εκ. Μεγαλώνει και άλλο? Από μαγαζιά που έχω ρωτήσει άλλοι μου λένε οτι φτάνει 8-12 εκ και άλλοι οτι παραμένει στα 5. Τι ισχύει τελικά? Dolichopterus πάντως το δικό μου δεν είναι. Στο εμπόριο έχω δει σαν και το δικό μου να είναι μεγάλοι (10-12εκ) και οι μαγαζάτορες μου λένε οτι αυτοί είναι dolichopterus, αλλά σύμφωνα με το προφίλ του στο ιντερνετ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ) . Έλεος .... πόσο δύσκολο είναι να ξεχωρίσεις τι ψάρι έχεις και να δώσεις τις κατάλληλες πληροφορίες στον άλλον όταν σε ρωτάει, ο καθένας μου λέει την γνώμη του λες και του ζήτησα συνταγή για τα πετυχημένα ντολμαδάκια!!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα φιλε καταρχην ancistrus cirrhosus και Dolichopterus καμια σχεση ο cirrhosus ειναι σκουρος καφε και ο Dolichopterus μαυρος με ασπρες βουλες και μια μπλε γραμμη στο πτερυγιο και την ουρα.

Τωρα για το temminckii. το temminckii προερχεται απο το suriname και πιστεψε με δεν πολυ ερχονται ψαρια απο εκει .τι παιζει , πολλοι μαγαζατορες δεν κατεχουν την τυφλα τους απο πλεκο και τους ερχονται ετσι στην λιστα στην πραγματικοτητα κατα 90 %

ειναι cirrhosus η καπιο αλλο ειδος ancistrus

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...