Jump to content

Εγκυο Guppy-αρωστο


Recommended Posts

-Εχω ενα ενυδρειο 35 λιτ. και μεσα εχω 3 guppies, (2 θυληκα & 1 αρσενικο) και 1 corry.Το ενυδρειακι μου εχει 5 φυτα(2 cambomba carroliana,2 hygrophilla corymbosa,1 egeria densa) απο κλαδεματα τα οποια πανε σχετικα καλα οσον αφορα την αναπτυξη τους.

-Το προβλημα μου λοιπον ειναι το εξης.Μια θυλυκια guppina απο εχθες που την παρατηρησαγια πρωτη φορα εχει χασει το χρωμα της-εχει θολωσει.Μαλιστα το σωμα της απο τη μεση και κατω-μεχρι και την ουρα-εχει ασπρισει,η δε ουρα της ξεθωριασε και ειναι σαν να εχει λιωσεικαι μπορεις να δεις απο μεσα της. :wub:

-τι ειναι? γνωριζει κανεις?να προχωρησω σε θεραπεια και με τι?να την βαλω σε ενα DIY 35 ΛΙΤ.που εχω και ακομα ειμαι στο σταδιο του στρωσιματος για θεραπεια ή σ'αυτο που βρισκετε μαζι με τα αλλα-υγειη- ψαρακια? :):excl:

ΥΓ.σας παρακαλω μονο οσο γινεται πιο γρηγορα γιατι εχω χασει και παλιοτερα guppy με τα ιδια συμπτωματα :thumbup:

σας ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

-Δυστυχως τεστ δεν εχω.Φιλτρο ενα EHEIM 2008 εσωτερικο,θερμοστατη jager 50watt,φωτισμος 20 watt osram(10 ωρες ημερησιως).Kανω μικρες αλλαγες καθε 3 μερες το 15-20% λογω ελειψεως τεστ,προσθετοντας sera aqutan κατα αναλογια και ριχνωντας λιγο mineral salt(λογω guppy).

-Θερμοκρασια στους 26οC :)

Link to comment
Share on other sites

FURAN 2 .

Μια κάψουλα στα 40 λίτρα .

-Αν και θα παρω το FURAN 2 μπορω να μαθω απο τι πασχει το ψαρακι μου?

Εισαι σιγουρος για το FURAN ?Σε ευχαριστω :)

Link to comment
Share on other sites

Επειδη εχω στα 'συρταρια'' μου Costapur& Bactopur μηπως κανει καποιο απο αυτα?

Link to comment
Share on other sites

Κρίμα :bowdown:

Μάλλον ήταν σε πολύ προχωρημένο στάδιο...

Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν...

-Δυστυχως,ακομα και τωρα ομως που το σκεφτομαι τα συμπτωματα ( ελαφρυ ασπρισμα του πισω μισου του σωματος)ξεκινησαν μολις 1,5 μερα πριν!

-Επειδη τυχαινει να τα παρακολουθω απο πολυ κοντα μολις λιγες ωρες πριν το τελος εδειχνε μια σχετικη ακαμψια στο πισω μερος του σωματος της ο οποιο βεβαια ειχε ασπρισει λες και την επιασε καποιος απο το κεφαλι και κρατωντας την ορθια την βουτηξε σε ''ασβεστη''.

Τελικα απο τι αρωστησε?

Υ.Γ. με τον ιδιο ακριβως τροπο χαθηκαν αλλα 3-4 γκαπυ το τελευταιο 20ημερο και ολο δεν προλαβαινα.Επισης για να μη βιαστει κανεις μεσα στο 35 λιτ. υπαρχει αλλο εν ζευγαρι γκαπυ( η θυληκια στις μερες της) και ενα corrydoras paleatus :lol:

Link to comment
Share on other sites

To furan 2 να ξερεις ειναι το μοναδικο φαρμακο που σταματα αυτην την ασθενεια, αλλα θα πρεπει να βγαλεις τα φυτα γιατι θα τα ξερανει.

Περασα και εγω αυτην την ασθενεια ( απωλεια χρωματων απο την ουρα μεχρι την μεση του σωματος και ακαμψια ) σε ενυδρειο μου 120 λιτρων, πυκνοφυτεμενο, με κατοικους μονο γκαπυ.

Καθε μερα 1-2 ψαρακια με αυτα τα συμπτωματα

Τα καταστηματα μου εδωσαν και εβαλα ολων των ειδων τα φαρμακα που ειχαν στα ραφια, θεραπεια σε θεραπεια , αλαγες σε αλαγες νερου το αποτελεσμα μηδεν.

Εχασα πανω απο 30 ψαρια μεχρι που βρηκα τον ΔΗΜΗΤΡΗ ( Husky jim ) :lol: και μου ειπε για το FURAN 2.

Aυτο ηταν, Σ Ω Θ Η Κ Α Ν ολα τα αλλα ψαρακια μου. :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...