Jump to content

Παρέα Για Τον Τούλη;;


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά!

Αν και σας διαβάζω πολλούς μήνες και με έχετε βοηθήσει σε τεράστιο βαθμό με τα posts και τις απορίες που κατά καιρούς παραθέτουν τα μέλη, αποφάσισα να γίνω μέλος και γω για να με διαφωτίσετε αν μπορείτε..

Έχω ένα θαυμάσιο φίλο, του όνομα του είναι Τούλης και σε λίγες μέρες κλείνει 1 χρόνο και 3 μήνες ζωής!

Όταν τον πήραμε με τον φίλο μου ήταν όσο ένας ανδρικός αντίχειρας και τώρα είναι ίσος με όλη μου τη χούφτα!

Είναι πολύ χαρούμενος και ενεργητικός μιας και του έχουμε δώσει πάρα πολλή αγάπη καθώς τον θεωρούμε μέλος της οικογένειας μας..

Το θέμα είναι οτι παρόλο που έχει εμάς και το όμορφο ενυδρείο του, αισθάνομαι οτι θα χαιρόταν ακόμη περισσότερο εαν είχε και παρέα του άλλο ένα χελωνάκι.

Αναρωτιέμαι λοιπόν πως θα αντιδρούσε εάν του βάζαμε παρέα.

Γενικά τον έχουμε κακομάθει πολύ και γι' αυτό φοβάμαι μην επιτίθεται στο άλλο χελωνάκι για το χώρο του ή το φαγητό, ακόμη και για τα σημεία που του αρέσει να περνάει το χρόνο του.

Να σας ενημερώσω οτι ο Τούλης μας είναι είδους Trachemys scripta scripta.

Τι να κάνουμε λέτε, τι προτείνετε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας,

φιλικά Βασούλα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

Από τη στιγμή που είναι μεγάλη η χελώνα σου, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι αν προστεθεί ένα νέο χελωνάκι σίγουρα θα το δει ως εισβολέα και ενδεχομένως να έχεις προβλήματα...

Πάντως περίμενε να σου απαντήσουν και οι ειδικοί στις νεροχελώνες...

Link to comment
Share on other sites

επειδη τα παντα μα τα παντα ειναι γλυκα και χαριτωμενα οσο ειναι μικρα εχεις σκεφτει τι θα κανεις με μια η και δυο(οπως σκεφτεσαι) αρκετα μεγαλες νεροχελωνες που ζυγιζουν αρκετα,μολυνουν μονιμως το ενυδρειο τους και γενικα χρειαζονται αρκετη φροντιδα αλλα και χωρο οταν μεγαλωσουν?

Link to comment
Share on other sites

Ναι το έχω σκεφτεί, όπως προείπα τον Τούλη τον θεωρούμε μέλος της οικογένειας μας και αυτό δεν αλλάζει, τον φροντίζω όπως θα φρόντιζα ένα παιδί.

Τώρα όσον αφορά το δεύτερο χελωνάκι είναι καλοδεχούμενο και μεγαλώνοντας θα αλλάζουμε και τις συνθήκες διαβίωσης ανάλογα με τις ανάγκες τους, πολλές φορές που πηγαίνουμε στο πάρκο Τρίτση με σκοπό να ταίζουμε όσες περισσότερες χελωνίτσες μπορούμε, θέλω να φύγω παίρνοντας τες απο αυτό τον άθλιο βιότοπο που πλέον έχει καταντήσει γεμάτος σκουπίδια και με στάσιμο -λόγω της κρίσης- νερό.

Έχω και δεύτερο ενυδρείο και σκεφτόμουν μήπως βάλω ενα χελωνάκι κολλητά με του Τούλη για να συμμορφωθεί στην ιδέα.Θεωρώ πως παίρνοντας ένα χελωνάκι απο κάποιο pet shop που τα έχει στιβαγμένα σε σωρούς μέσα σε νερό που μυρίζει απο τη βρωμιά και γεμάτο περιττώματα, το σώζω.

Δε με φοβίζει λοιπόν η ιδέα μιας ή δυο μεγάλων χελώνων που έχουν ανάγκη φροντίδα και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο..

Link to comment
Share on other sites

Φίλη Βασούλα, κατ αρχάς καλώς ήρθες και επίσημα στην παρέα μας. Είναι πολύ ευχάριστο να διαβάζεις πως η δουλειές, οι γνώσεις και οι εμπιρίες όλων των μελών μιας κατηγορία, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και φαίνονται χρήσιμες σε άλλους συγχομπίστες μας.

Στο θέμα μας τώρα, από την αγάπη που καταλαβαίνω πως δίνεις στον Τούλη ( το όνομα είναι όλα τα λεφτά !!!) είμαι βέβαιος πως θα ανταποκριθείς με επιτυχία στις ανάγκες του όταν θα μεγαλώνει ακόμα και αν τις κάνεις 2 τις χελώνες ή ακόμα και 3 ...

Για την προσθήκη νέας χελώνας πιστεύω πως δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα άν είναι σε παραπλήσιο μέγεθος, μιας και δεν είναι κτητικά ζώα. Πρόβλημα θα υπάρχει μόνο στην περίπτωση που πετύχεις αντίθετα φύλλα και η μία θα θέλει να ζευγαρώσει ενώ η άλλη όχι...

Αν θέλεις κάνε μας μια παρουσίαση του ενυδρείου σου συμπληρώνοντας την φόρμα εδώ και θα είμαστε όλοι εδώ να παρακολουθούμε την εξέλιξη του.

Έγινε επεξεργασία - Mr_Zoo
Link to comment
Share on other sites

καλημερα βασουλα,

οπως προειπε ο mr zoo κανε μας μια παρουσιαση του ενυδρειου σου :)

αν παρεις αλλη χελωνα θα πρεπει πρωτα να εξασφαλισεις τον απαιτουμενο χωρο και τον καταλληλο εξοπλισμο.οσο μεγαλωνουν θα δεις οτι ειναι αρκετα βρωμιαρες και θελουν ενα δυνατο φιλτρο.δε θα επεκταθω περισσοτερο,αν ομως εχεις καποια απορια ευχαριστως να στην λυσουμε!

ο τουλης στην αρχη μπορει να νιωσει αναμικτα συναισθηματα.απο την μια καποιος θα ερχεται να μοιραστει το σπιτι του και απο την αλλη αυτος ο καποιος θα ναι μια χελωνα!

θα σου συνιστουσα να επαιρνες μια χελωνα περιπου στο μεγεθος του.για το αν πρεπει να ειναι αρσενικια ή θηλυκια εγω δεν μπορω να σου πω κατι στα σιγουρα.εγω εχω μια αρσενικια και μια θηλυκια ολοι μερα παιζουν μαζι,υπαρχουν ομως φορες(τελευταια συνεχεια) που ο αρσενικος φλερταρει ακαταπαυστα την θηλυκια και αυτη απομονωνετε.χθες πρωτη φορα ειδα επι 1.30 ωρα τον αρσενικο σε ερωτικες πραξεις με την θηλυκια χωρις αγχος να απολαμβανει :P οπως καταλαβαινει τα ζητηματα που πρεπει να σκεφτεις ειναι πολλα.

οταν αποφασισεις ομως το φυλο της χελωνας πηγαινε στο παρκο τριτση και παρε μια.

υγ. το παρκο τριτση εχει γεμισει με χελωνες trachemys scripta scripta οι οποιοες εχουν κυριαρχησει σε πολλους βιοτοπους της ελλαδας με αποτελεσμα να απειλουνται τα ελληνικα ειδη χελωνων.οποιος μπορει να παρει εστω μια μονο καλο θα κανει!

εντιτ: τωρα που το σκεφτηκα..τι τον ταιζεις τον τουλη που εχει μεγαλωσει τοσο πολυ? :umm: με τη παρουσιαση θα μας βοηθησεις να διορθωσουμε και τυχον λαθη σου!

Έγινε επεξεργασία - krouser
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...