Jump to content

Ζεστά Νερά Και Εξοικονόμηση Ρεύματος


Josef

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,
Aνοίγω αυτή τη συζήτηση σήμερα, ελπίζοντας να αντιμετωπίσω τον αιώνιο εχθρό μου, το "ρεύμα".
Με τα ενυδρεία που διαθέτω και συντηρώ, η πληρωμή του ρεύματος κάθε δίμηνο είναι ένα θεματάκι που ενεργοποιεί τον Κόκκινο συνεγερμό στα οικονομικά μου.
Ψάχνω λύσεις ώστε να μειώσω την κατανάλωση ρεύματος αλλα παράλληλα να έχω τις επιθυμητές θερμοκρασίες που απαιτούνται για την συντήρηση των τροπικών χελωνών που φιλόξενο στις εγκαταστάσεις μου.Οι θερμοκρασίες των νερών που απαιτούνται κυμαίνονται στου 25-30 βαθμούς κελσίου. Τώρα ζεσταίνω τα νερά τους με θερμάστρες των 100watt, αλλα τα μεγάλα μου ενυδρεία ζεσταίνονται με 2 θερμάστρες των 300watt ( σύνολο 600watt το καθένα), πράγμα που το πληρώνω ακριβά στην τελική.

* Σκέφτηκα να εκμεταλλευτώ την αρχιτεκτονική του δωμάτιο, το οποιο είναι χτισμένο με πλιθάρι.Οι 60cm πάχος τοίχοι του είναι αρκετά θερμομονωτική, και ίσος με την χρήση τις σόμπας υγραερίου λίγες ώρες την μέρα να ανεβάσει την θερμοκρασία του αέρα στο χώρο και έτσι θα βοηθηθούν οι θερμάστρες να πιάσουν τις επιθυμητές θερμοκρασίες που είναι ρυθμισμένες. Άρα έτσι θα είναι πιο πολλές ώρες απενεργοποιημένες.

* Μια άλλη σκέψη που είχα ήταν να αντικαταστήσω τις θερμάστρες με κλιματιστικό του χώρο, δηλαδή να εκμεταλλευτώ το μικρό περιορισμένο χώρο του δωμάτιο που είναι περίπου 3 μετρα επί 3 μετρα, σχετικά μικρό. Όμως αυτό δεν ξέρω αν αξίζει.. Δεν ξέρω αν θα έχω τις επιθυμητές θερμοκρασίες η ακόμα δεν ξέρω αν στην τελική θα μου μείωση το ρεύμα μου.

Είμαι ανοικτός στις προτάσεις σας και πρόθυμος να συζητήσω με τον κάθε έμπειρο στο χώρο αυτό.

Οι εικόνες είναι τραβηγμένες πριν από 3-4 χρονια. Ο χώρος έχει αναβαθμιστεί αισθητά .

post-52612-0-19124100-1360448775_thumb.jpg

post-52612-0-55126300-1360448788_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...