Jump to content

Mono Lake Η Πιο Πολυφωτογραφημένη Λίμνη


Recommended Posts

Η λίμνη Mono Lake βρίσκεται στην Καλιφόρνια, στα σύνορα με τη Νεβάδα, και είναι «δημοφιλής» για τις μοναδικές εικόνες και την απίστευτη ομορφιά του φυσικού τοπίου, γεγονός που την καθιστά ως μία από τις αγαπημένες λίμνες των φωτογράφων αλλά και ίσως την πιο πολυφωτογραφημένη λίμνη του κόσμου!

Είναι μία από τις παλαιότερες λίμνες στον πλανήτη, καθώς πιστεύεται πως δημιουργήθηκε 760.000 χρόνια πριν, ενώ τα νερά της είναι πολύ αλμυρά και αλκαλικά, με αρκετά υψηλά επίπεδα στο pH.

Αποτελεί βιότοπο σπάνιων πτηνών αλλά τα ψάρια δεν μπορούν να επιβιώσουν λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης αλατιού και της υψηλής αλκαλικότητας των υδάτων. Μόνο λίγα φύκη αναπτύσσονται ολόγυρα.

monolake6.jpg

Οι σχηματισμοί αυτοί αποτελούνται κυρίως από ασβεστόλιθο, ενώ οι μεγαλύτεροι βράχοι βρίσκονται στο νότιο άκρο της λίμνης, κάποιοι από τους οποίους φτάνουν τα 30 μέτρα ύψος! Επιπλέον, τα πετρώματα ηφαιστειακής τέφρας που υπάρχουν στις ακτές της δημιουργούν ένα τρόπον τινά… εξωγήινο τοπίο!

http://perierga.gr/2012/03/mono-lake-%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7-%CE%B7-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CF%89%CE%BD/

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...