Jump to content

Επιλογή Συστήματος Co2


Recommended Posts

Καλημέρα σς όλους. Θα ήθελα αν κάποιος μπορεί να μου λύσει την εξής απορία. Για ένα ενυδρείο 60lt περίπου, πυκνοφυτεμμένο τι σύστημα διοξειδίου θα προτείνατε; Έχω ήδη κάποιο (nutrafin) to οποίο χρησιμοποιώ με DIY μείγμα. Θα ηταν σωστό ή χρήσιμο για το μικρό μου ενυδρείο να ψαχτώ για κάτι καλύτερο; Δλδ εννοω μπουκάλα και τα συναφή ή το συγκεκριμένο είναι αρκετό για τα λίτρα; Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

σιγουρα η μπουκαλα ειναι καλυτερα εχεις καλυτερη ρυθμιζομενη διαχυση σταθερο ph απλως το κοστος για την αρχικη αγορα ειναι αρκετα μεγαλο αλλα μετα το κοστος συντηρησης πχ για να γεμιζεις τη φιαλη ειναι αμελητεο.δια λεγεις και περνεις!!!

Link to comment
Share on other sites

Σωστή η παρατήρηση και ευχαριστώ, αλλά θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα ( καλύτερη ανάπτυξη, ταχύτερη ανάπτυξη, διατήρηση απαιτητικών ειδών) ή όχι;

Link to comment
Share on other sites

Κάνω αυτή την ερώτηση γιατί έχω ακούσει και πολλοί μου έχουν πεί ότι με τα συγκεκριμένα λίτρα δεν χρειάζομαι κάτι διαφορετικό από το πρώτο.

Link to comment
Share on other sites

η σωστη αναπτυξη των φυτων ειναι συνδιασμος πολων παραμετρων,υποστρωμα.φωτισμος.λιπασματα,παροχη CO2!τα λιτρα σου ειναι λιγα δεν ξερω κατα ποσο εισαι ευχαριστημενος με το υπαρχον συστημα CO2 που εχεις.αν θελεις να βαλεις απαιτητικα φυτα η μπουκαλα νομιζω ειναι μονοδρομος αλλα αν το ψαξεις λιγο μπορεις να βρεις και καποια αλλα συστηματακια που ειμαι σιγουρος οτι θα σε καλυψουν παντα σε συναρτηση με ολα τα παραπανω και οτι εχεις λιγα λιτρα σχετικα.

Link to comment
Share on other sites

Με το υπάρχων σύστημα δεν μπορώ να πω οτι ειμαι δυσαρεστημένος. Αλλά σκεφτομαι οτι το πιο αγνό διοξείδιο της μπουκάλας (σε συνδυασμό με όλα οσα μου είπες και συμφωνώ), μάλλον θα αποδώσει καλύτερα. Βεβαίως μιλάμε πάντα θεωρητικά και σε περίπρτωση που η μοναδική παράμετρος που θα αλλάξει στο ενυδρείο ειναι το διοξείδιο (απο το ένα σύστημα στο άλλο)...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...