Jump to content

ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΙΟΔΙΝΗ


stamos

Recommended Posts

΄Αφου σας καλησπερίσω όλους , θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για το θέμα του ιοδίου και το πόσο σημαντικό είναι για το reef . Αν η τιμή της ιοδίνης έχει υπερβεί το κανονικό (όπως μου είπαν απο το pet πρέπει να είναι >0,06 - >0,1 ) υπάρχει κίνδυνος να (τουμπάρει ) το ενυδρείο??? και τί πρέπει να κάνω για να το κατεβάσω??

Link to comment
Share on other sites

Η "ιοδίνη", βρίσκεται σαν ιχνοστοιχείο, στο θαλασσινό νερό με δύο μορφές αλάτων, το Iodite και Iodate.

Και οι δύο μορφές στη φύση, σε αναλογία, που κυμαίνεται από 0,02 έως 0,04ppm. Στα ενυδρεία μας, που όλες οι τιμές των στοιχείων και ιχνοστοιχείων είναι πάντα υψηλότερες, θεωρείται αποδεκτή τιμή η 0,06ppm και για τις δύο μορφές αλάτων Ιωδίου.

Η παρουσία των αλάτων αυτών σε ένα σύστημα reef, είναι σημαντική, γιατί αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες για την ανάπτυξη των κοραλλιών, την εμφάνιση έντονων χρωματισμών αλλά και την προστασία από την UV ακτινοβολία.

Πολλές φορές, οι τιμές τους στα ενυδρεία, ξεπερνούν τα 0,1-0,2ppm και αυτό οφείλεται στην αλόγιστη προσθήκη υγρών σκευασμάτων ή και στη διάλυση φυσικού αραγωνίτη μέσω C/R.

Παρ' όλα αυτά όμως δεν έχουν παρατηρηθεί συνέπειες στην ισορροπία, από τις αυξημένες αυτές τιμές, όπως συμβαίνει με άλλα ιχνοστοιχεία πχ τα άλατα του Στρονδίου.

Για να κατεβάσεις τις τιμές της "Ιοδίνης" ή να τις διατηρείς σταθερή σε κάποια επιθυμητά επίπεδα, ο καλύτερος τρόπος είναι οι συστηματικές αλλαγές νερού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...