Jump to content

Το Βαρύτερο Ψάρι Στον Κόσμο!


Recommended Posts

Το βαρύτερο ψάρι στον κόσμο!

Πρόκειται για το βαρύτερο οστεώδες ψάρι στον κόσμο, γνωστό με την επιστημονική ονομασία mola mola, το οποίο ανήκει στην οικογένεια molidae, αλλά και ένα από τα πιο περίεργα ψάρια του ωκεανού, λόγω σχήματος.

Το βάρος του ξεπερνά τα 1.000 κιλά, ενώ το πεπλατυσμένο σχήμα του και τα παράξενα πτερύγιά του προκαλούν μια «τρομακτική» εικόνα. Γνωστό και ως «ηλιόψαρο του ωκεανού», εξαιτίας της συνήθειάς του να ξαπλώνει στην επιφάνεια του νερού και να… λιάζεται, το mola mola αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο περίεργα ψάρια.

Η διατροφή του περιλαμβάνει αποκλειστικά μέδουσες και ενδημεί κυρίως στον Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, ζώντας αποκλειστικά σε κοπάδια. Αποτελεί ένα από τα προστατευμένα θαλάσσια είδη, καθώς κινδυνεύει να εξαφανιστεί εξαιτίας της αλόγιστης αλίευσης

mola1.jpg

Link to comment
Share on other sites

φίλε aka68 το έχουμε ξανα συζητήσει το θέμα όσων αφορά το ηλιόψαρο εδώ και όπως πολύ σωστά έχει αναφερθεί εδώ δεν είναι το βαρύτερο ψάρι στον κόσμο.

Το βαρύτερο της οικογένειας των ιχθύων είναι ο φαλαινοκαρχαρίας (Rhincodon typus), που ταυτόχρονα είναι και ο βαρύτερος χονδριχθύς, ενώ το ηλιόψαρο (mola mola) είναι ο βαρύτερος τον οστεϊχθύων.

Οπότε μεταξύ των δύο "κλάδων" ο νικητής είναι από την οικογένεια των καρχαριών

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...