Jump to content

SOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


dimgikas

Recommended Posts

ΠΑΙΔΕΣ καταστροφη, πηγα σημερα να βαλω μπουκαλα co2 εγινε καταστροφη δεν προλαβα καλα καλα να την ανοιξω και πλεον κλαιω το ενυδρειο μου μεσα σε 2-3 λεπτα πριν προλαβα καλα καλα να καταλαβω τι εγινε να το κλεισω και να ανοιξω το καπακι πεθαναν τα μισα μου ψαρια,τα εχω παιξει εχω βαλει ηδη τα κλαματα τι μπορω να κανω πλεον αν και δεν νομιζω να μπορω να κανω κατι ;)

Link to comment
Share on other sites

Γρήγορα κλείνεις το CO2 και βάζεις αεραντλία με αερόπετρα στο φουλ.

Link to comment
Share on other sites

CO2 πρέπει να έχεις 1-2 φυσαλίδες ανά δευτερόλεπτο στο ενυδρείο σου.

Εσύ τι σύστημα διοξειδίου χρησιμοποίησες?

Link to comment
Share on other sites

μπουκαλα co2 της ferplast εταιρια που ειναι και το ενυδρειο cayman η οποια ηταν ρυθμισμενη στο max και εγω δεν ηξερα ποσες φυσαλιδες χρειαζεται και περιμενα για λιγο απο το test να μου δειξει οποτε εμεινε για κανα 3λεπτο στο max ωσπου ειδα ψαρια να καταρεουν και το κλεισα αλλα ακομα δεν εχει επανελθει ,καποια ψαρια επανερχονται σιγα σιγα εχω ομως ηδη 2 το ενα αγαπημενο μου γκουραμι νεκρο και καποια χαροπαλευουν.

Link to comment
Share on other sites

σιγα σιγα και μετα απο 3 ωρες αγωνιας αρχισε να επανερχεται το επιπεδο του co2 σε φυσιολογικα επιπεδα και σιγα σιγα αναθαριζουν και τα ψαρακια μου με τελικες απωλειες 2 απο τα 14 :D καποια κυριολεκτικα νεκραναστηθηκαν ;) τωρα βεβαια ειμαι τρομοκρατημενος στο αν θα ξανανοιξω ποτε την μπουκαλα δεν ειμαι καν σιγουρος αν χρειαζεται με 7 ριζες σε 150λιτρα τεσπα θα δουμε και η σημερινη μα...μακια να μου γινει μαθημα γιατι ειναι κριμα να την πληρωνουν ζωουλες για την καθε αστοχη ενεργεια και μια παρακληση απο τα καταστηματα στα οποια ακουμπαμε τα λεφτουδκια μας ,λιγο μεγαλητερη προσοχη στην βοηθεια των δηλωμενων αρχαριων χωρις να θελω να ριξω τις ευθηνες αλλου.

Link to comment
Share on other sites

ΟΧΙ αλλαγή νερού τώρα !!!!

Το σοκ θα είναι πολύ μεγαλύτερο και οι απώλειες περισσότερες.

Με την αεραντλία θα διασπάσει το CO2 πιο γρήγορα και σιγά σιγά θα επανέλθουν. Αλλαγή νερού όταν όλα επανέλθουν στα φυσιολογικά τους. Δηλαδή το βράδυ ή αύριο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...