Jump to content

Χελωνακι


Recommended Posts

γεια σας αντιμετωπίζω πρόβλημα με το χελωνάκι μυ εδω &1 εβδομάδα...δεν τρώει ανοιγοκλείνει το στόμα τυ &που &που βγάζει κατι σαν σάλια & ηχουσ... τυ εβαλα λιγο ιώδιο στο καβούκι του γιατι του το καθάρισα &έβγαζε κατι σαν πράσινη σκόνη...του έβαλα &χαμομήλι στα ματάκια του &σήμερα ειναι κάπως καλύτερα...το βλέπω πολύ πεσμένο &ανησυχώ...

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες στην παρέα. Μεταφέρω το θέμα στην κατάλληλη κατηγορία. :)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας. Κατ αρχάς αν σου είναι εύκολο συμπλήρωσε την φόρμα παρουσίασης για να έχουμε μ ια ποιό ολοκληρωμένη εικόνα του συστήματός σου και να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε καλύτερα.

Εδώ είναι ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο για τα νεροχελωνάκια και εδώ οι κλασσικότερες παθήσεις που παρουσιάζονται στα ενυδρεία

Link to comment
Share on other sites

Γενική κατηγορία χελωνιέρας:
Red eared slider

Γενικές Πληροφορίες:
Διαστάσεις Χελωνιέρας: 34x22
Συνολικά Λίτρα:10


Οργανισμοί:
Χελώνες

Διακοσμητικά υλικά:

Πέτρες
Στεριά:
Βυθός:

Φωτισμός:
UVB λάμπα(Αντικατάσταση φώς ημέρας):
Απόσταση UVB λάμπας απο στεργιά:

Υποστήριξη οργανισμών :

Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:
Διατροφή: αποξηραμένες γαρίδες λαχανικά

Συντήρηση:
Αλλαγές νερού: καθημερινά
Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: βιταμίνες

Link to comment
Share on other sites

H έληψη λάμπας υπεριώδους ακτινοβολίας, δεν επιτρέπει στο ζώο σου την σύνθεση βιταμίνης D3,καθώς και η έληψη πρόσθετου ασβεστίου θα οδηγίσει το ζώο σου σε Μεταβολική Νόσο των Κοκκάλων. Νωχελική συμπεριφορά και μαλακό κέλυφος συνήθως είναι τα πρώτα συμπτώματα.....

Η λάμπα ακτινοβολίας, σε συνδιασμό με μια στεριά για να λιάζετε θα το κάνουν ποιό δραστήριο. Μετάπρέπει να επικεντρωθείς στην διατροφή του και στα συμπληρώματα.

Απαραίτιτο είναικαι το φίλτρο, που θα σσου "καθαρίζει" τονερό, χωρίς να τοαλλάζεις κάθε μέρα, έχωντας σαν συνέπεια την καθημερινή αλλαγή συνθηκών νερού, που και αυτή οδηγεί σε στρές.

Για αρχή δώσε στοζωάκι σου τις βέλτιστες δυνατές συνθήκες διαβίωσης.

Link to comment
Share on other sites

στεριά υπάρχει...προς το παρων λιάζετε απο τον ήλιο...γιατι δεν υπάρχουν χρήματα για να του πάρω λαμπα &ολα τα σχετικά...κάποιος μου ειπε πωσ φταίει το χλώριο..να του πάρω &μια βιταμίνη για να ζωντανέψει..&να προσπαθήσω να το ταΐσω με τσιμπιδάκι...αλλα δεν δέχεται καμια τροφή..εσεις τι λετε?

Link to comment
Share on other sites

Οταν βαζεις το χελωνακι σου στον ηλιο φροντισε ωστε να μην ανεβαινει υπερβολικα η θερμοκρασια του νερου . Επισης πρεπει να του δινεις την επιλογη να ''κρυφτει'' σε καποιο σκιερο μερος αν θελει ... Δηλαδη μπορεις να τοποθετησεις ενα κομματι χαρτι πανω απο ενα μερος την χελωνιερας σου ωστε να κανει σκια οταν το βγαζεις στον ηλιο. Να ξερεις ομως οτι η αλλαγη περιβαλλοντος τα στρεσαρει . Καλο θα ηταν να προμυθευτεις συντομα αντιχλωριο για το νερο και ασβεστιο ... Οσο για την λαμπα και το φιλτρο να ξερεις οτι υπαρχουν και σχετικα οικονομικα (πχ 15 ευρο το φιλτρο και 12-15 η λαμπα υvb)

Ελπιζω να βοηθησα !!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...