Jump to content

Υγρασία Στα Τζάμια Του Ενυδρείου


Recommended Posts

Χαιρετώ όλη την παρέα του Forum. Επειδή είμαι καινούριος στο forum, δεν γνωρίζω αν κάνω καλά που ανοίγω ένα νέο θέμα, εφόσον έχει απαντηθεί και ειλικρινά χίλια συγγνώμη.

Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω.

Έχω ένα νεροχελωνάκι σε ενυδρείο, 80 Lt. Tα τζάμια όμως θαμπώνουν από την υγρασία. Μήπως δεν πρέπει να χρησιμοποιώ αυτόματο θερμοστάτη αυτή την περίοδο;. Η θερμοκρασία που του έχω ορίσει είναι 25 βαθμούς.

Αν γνωρίζει κανείς τον παρακαλώ να απαντήσει.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, προμηθεύσου ένα κατάλληλο ενυδρειακό θερμόμετρο ώστε να γνωρίζεις την ακριβή θερμοκρασία του νερού.Οι διαβαθμίσεις των θερμαντικών σωμάτων είναι ενδεικτικές και έχουν σημαντικές αποκλίσεις. Αυτή την εποχή λογικά το νερό σου είναι πάνω από 25 βαθμούς, οπότε δε χρειάζεται να τον χρησιμοποιείς.Το θάμπωμα είναι λόγω της αυξημένης εξάτμισης αφού το περιβάλλον είναι πιο θερμό. Ρίξε μια ματιά στα άρθρα της κατηγορίας αν δεν τα έχεις διαβάσει.Θα σου φανούν χρήσιμα!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα φίλε μου,όπως σου είπε και ο fotisgt παραπάνω,η υγρασία στα τζαμιά σου είναι από την μεγάλη εξάτμιση του νερού και την βλέπεις στα τζαμιά σου από τον μη σωστό εξαερισμό του ενυδρείο σου. Φρόντισε να αφήσεις ένα κενό στο καπάκι σου για να διαφεύγουν οι υδρατμοι. Η θερμοκρασία του νερού στην φύση έχειμια διακύμανση αλλά σε συνθήκες ενυδρείο δεν μπορούμε να το πετύχουμε, οπότε φρόντισε απλά να την έχεις στους 25. Επίσης αν έχεις την λάμπα θέρμανσης της στεριά σου, δεν πρέπει να βλέπεις υδρατμούς, γιατί ξηραινει την ατμοσφαιρα.

Link to comment
Share on other sites

Εκτός από το να αφήσω λίγο το καπάκι ανοιχτό, υπάρχει κάποιος μηχανισμός για σωστό εξαερισμό ;

**Επίσης αν έχεις την λάμπα θέρμανσης της στεριά σου, δεν πρέπει να βλέπεις υδρατμούς, γιατί ξηραινει την ατμοσφαιρα.*** Αυτό εδώ δεν το κατάλαβα τι θέλεις να πεις.

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια σας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...