Jump to content

Καθαρισμός Skimmer Σωστό Η Λάθος;; Και Πως;;


Recommended Posts

Κατά διαστήματα έχουν ακουστεί πολλά για τον καθαρισμό του Skimmer!! Άλλοι καθαρίζουν μόνο το κύπελλο, άλλοι βγάζουν όλο το Skimmer και καθαρίζουν και το εσωτερικό – κορμός , άλλοι δεν κάνουν τίποτα από τα παραπάνω!!

Έχω ακούσει διάφορα πάνω στον καθαρισμό… βραστό νερό, σόδες, ξύδια και διάφορα άλλα….

Τελικά τι είναι σωστό και τι λάθος για εσάς;;; ποια διαδικασία εφαρμόζετε εσείς;;

Link to comment
Share on other sites

Τα βήματα που κάνω εγώ είναι τα εξής : καθαρισμός κυπέλου όταν γεμίσει μέχρι την μέση. Καθαρισμό κορμού όταν αυτό είναι απαραίτητο. Καθαρισμό αντλίας Skimmer κάθε δυο μήνες και ποτέ πριν φύγω για ταξίδι!! Γιατί στατιστικά τότε θα γίνει η στραβή!! Την όλη διαδικασία την κάνω με απλό νερό τις βρύσης και ένα σφουγγάρι που έχω μόνο για αυτή την χρήση!

Link to comment
Share on other sites

Εγω μια φορα την εβδομαδα καθαριζω το κυπελο και μια φορα τον μηνα ολα τα υπολοιπα,με ζεστο νερο

Link to comment
Share on other sites

καλημερα εγω καθε εβδομαδα το κυπελο το σκιμμερ το εχω 4 μηνες ακομα δεν το καθαρισα διοτι θα εφευγα διακοπες αλλα ειναι στα σχεδια μου ενα καθαρισμος!

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω καθαριζω το κυπελο μια φορα την εβδομαδα (MCE600 wannabe-ξερετε η αντιγραφη...) με απλο τρεχουμενο νερο. Μια φορα το μηνα βγαζω και την αντλια και την αποσυναρμολογω. καθαριζω με οδοντοβουρτσα ολα τα μερη της αντλιας, προπελα κτλ. Και στο σωληνα που ρουφαει αερα βαζω viacal η ξυδι γιατι παντα πιανει κατι ασπρο σκληρο σαν πετρα και το ξυνω με οδοντογλυφιδα να ανοιξει. Καλο ξεπλυμα και μπλουμ μεσα. Και ανα 2 μηνο θα βγει ολο για ενα καλο καθαρισμα.

Link to comment
Share on other sites

MCE 600

Κάθε βδομάδα το κύπελλο με βούρτσα και τρεχούμενο νερό

Κάθε 3-4 μήνες το δουλεύω σε ένα δοχείο με νερό και ξύδι για μερικές ώρες, και μετά καθάρισμα της αντλίας και όλο το σώμα με βούρτσα..... γίνεται σαν καινούργιο !!!!

Link to comment
Share on other sites

Και εγω καθαριζω με νερο βρυσης και ενα απλο σφουγγαρι το καπακι του σκιμμερ οταν γεμισει.(και το εσωτερικο και το σωληνα που ανεβαινουν οι φυσαλιδες)

Λυσιμο και μουλιασμα σε ζεστο νερο με ξυδι καθε 2 μηνες-αντε 3 αν με πιασουν οι τεμπελιες μου :blush:

Link to comment
Share on other sites

Ati 200is κάθε βδομάδα το κύπελο με νερό και σφουγγάρι. επίσης καθαρίζω με το σφουγγάρι και το λαιμό εκεί που κουμπώνει το κύπελλο, ένα πέρασμα δηλαδή. την αντλία του επειδή έχω την chaeto στο προηγούμενο διαμέρισμα, όλο και κάνα κομματάκι ξεφεύγει και πάει και πιάνεται μέσα στην προπέλα η οποία είναι διάτρητη οπότε την καθαρίζω αποσυναρμολογώντας την συχνά με νερό και οδοντόβουρτσα. το σώμα το καθάρισα μια φορά ολόκληρο με ξύδι και τώρα πρέπει να το ξανακάνω μιας και έπιασε αρκετή κοραλλίνη και δεν βλέπω τις φυσαλίδες πια

Link to comment
Share on other sites

Μια φορά την εβδομάδα το κύπελλο και τον λαιμό που κουμπωνει, μια φορά το μήνα την αντλία με σκέτο νερό και βουρτσακι, και κάθε εξάμηνο περίπου το κυρίως σώμα.

Link to comment
Share on other sites

TMC V2 1500 καθάρισμα το κύπελλο 2 φορές την εβδομάδα. Ανά 2 εβδομάδες περίπου καθαρίζω κα ιτον κορμό στην περιοχή που κουμπώνει το κύπελλο. Κάθε 3 -4 μήνες όλο το σκίμμερ με νερό κα βούρτσα αρχικά για τα πολλά και στη συνέχεια σε νερό και ξύδι για κάμποση ώρα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...