Jump to content

Νεροχελώνακι


Recommended Posts

Καλημέρα.

Είμαι νέος στην παρέα κ ζητάω την κατανόηση αλλά κ την βοήθεια σας σχετικά με την νεροχελώνα μου.

Την έχω 5 μήνες κ ζεί μέσα σε πλαστική λεκανίτσα, την ταίζω γαρίδες κ μερικές φορές αγγούρι ή άλλα λαχανικά.

Δεν έχω βάλει λάμπα uv ή κάτι αντίστοιχο μιάς κ δεν ξέρω τι να επιλέξω αλλά ούτε που να απευθυνθώ μιας κ μένω σε επαρχιακή πόλη κ το τοπικό pet shop εκτός του ότι δεν έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό μου συστήνει να την αφείσω όπως έχει.

Εδώ κ σχεδόν δυο μέρες έχει ατονία κ δεν τρώει, από όσα έχω διαβάσει δεν έχει κάποια ασθένεια, δεν ξέρω τι φταίει κ θα ήθελα την βοήθεια σας, επίσης θα ήθελα προτάσεις για κανονικό ενυδρείο κ απαραίτητο εξοπλισμό.

Ευχαριστώ.

post-57079-0-67967100-1378705795_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα φιλε.για αρχη διαβασε αυτο το αρθρακι http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=65716

και οτι αποριες εχεις μας λες.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον άρθρο, ακόμα έχω καποιες απορίες !

Όπως έγραψα πιο πανω το χελωνακι ζει σε πλαστική χελωνιερα χωρίς λάμπα uv, σε pet shop στην περιοχή μου βρήκα μονο πλαστικές χελωνιερες μεγαλυτέρων διαστάσεων.

Τι προτείνεται, να φτιαξω ενυδρείο σε τζαμα κ να του αγοράσω φίλτρο κ UV λαμπα;

Τέλος σήμερα την έβαλα για μερικές ώρες στον ηλιο μιας κ το δωμάτιο που ζει δεν είναι τόσο φωτεινό, μετα απο 2 σχεδόν μέρες έφαγε 3 γαρίδες ενω έχει μειωθεί η κινητικότητα της παρα πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Kαλημέρα και πάλι, μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος στις παρακάτω ερωτήσεις?

Τι μέγεθος ενυδρείο να φτιάξω, τι λάμπα να βάλω, τι φίλτρο χρειάζομαι, πόσες φορές την ημέρα και τι τροφή να δίνω.

Την Παρασκευή θα περάσω Πάτρα για να βρω εξιδικευμένο pet shop μιας και στην περιοχή μου δεν υπάρχει έτσι ώστε να μπορέσω να εξοπλιστώ κατάλληλα.

Υπενθυμίζω ότι το χελωνάκι μου είναι 5 μηνών, εδώ κ 3 μέρες δεν είναι κινητικό όπως ήταν και τρώει πολύ λίγο, επίσης επειδή το παρατηρώ ανοίγει το στόμα του σαν να μην μπορεί να πάρει αέρα.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα.αρχικα πρεπει να γνωριζεις οτι θελει αρκετα λεφτα για να του παρεχεις τις καταλληλες συνθηκες.ενυδρειο φιλτρο λαμπες κτλ.. και η πρωτη σου αποφαση πρεπει να ειναι αν μπορεις να τις παρεχεις οσα χρειαζεται.

αν και μικρη ακομα πρεπει να φτιαξεις ενα ενυδρειο μεγαλυτερο των 100 λιτρων.αν φυσικα δεν εχεις τα λεφτα για μια τετοια κατασκευη μπορεις να φτιαξεις ενα μικροτερο αλλα πρεπει να ξερεις οτι αργοτερα θα πρεπει να δωσεις παλι λεφτα για ενα μεγαλυτερο ενυδρειο με οτι εξοδα αυτο συνεπαγεται(αγορα μεγαλυτερου φιλτρου κτλ..) προς το παρον και μεχρι να αποφασισεις τι θα κανεις σου προτεινω να αλλαζεις το νερο αφου φαει και εχει ενεργηθει για να μην φτανει η αμμωνια στα υψη. ακομα παρε ενα πλαστικο κουτακι βαλε ενα βιβλιο απο πανω στο μισο μερος για να κανει σκια και βγαζε την στον ηλιο.οχι ολη μερα!για λιγες ωρες μιλαμε και μονο αν η θερμοκρασια ειναι στους 29-32 βαθμους.αυτο φυσικα και δεν ειναι το ιδανικο αλλα ειναι ενας προσωρινος τροπος να λαμβανει την uvb ακτινοβολια

τροφη καλα θα κανεις να αποφευγεις τις χυμα γαριδες που πουλανε και να παρεις συσκευασμενες τροφες.

μιας και μενω πατρα στειλε πμ αν θελεις να σε ενημερωσω για τα πετ σοπ και αν μου το επιτρεπει το προγραμμα μου να σε βοηθησω και εγω ο ιδιος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...