Jump to content

Η Παγκόσμια Κίνηση Για Την Απελευθέρωση Των Δελφινιών


Recommended Posts

Ο Λούι Ψυχογιός αποκάλυψε τη σφαγή 23.000 θηλαστικών ετησίως - Τι συμβαίνει στην Ελλάδα - Ρεπορτάζ του newsbeast.gr

Ο ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης Λούι Ψυχογιός είναι ο άνθρωπος που έχει ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη. Είναι ο άνθρωπος που αποκάλυψε τη σφαγή 23.000 δελφινιών ανά τον κόσμο σε ετήσιο επίπεδο και είναι εκείνος που μετέχει στην παγκόσμια κινητοποίηση για την απελευθέρωση των δελφινιών.

Ο Λούι Ψυχογιός μετά από ένα τυχαίο περιστατικό αποφάσισε ότι δεν θα δοκιμάσει ξανά κρέας στη ζωή του. Το 1986 έτυχε να γίνει αυτόπτης μάρτυρας σε μια σφαγή ζώων σε σφαγείο. Τότε, άλλαξε τον τρόπο σκέψης του και τη ζωή του γενικότερα.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «The Cove» δημιούργησε την κινηματογραφική ταινία ο «Όρμος», με την οποία παρουσίασε ένα τεράστιο οικολογικό έγκλημα.

Όπως υποστηρίζει πάντως εκείνος, πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο δεν έχει να κάνει μόνο με τη σφαγή των δελφινιών, αλλά και με την υγεία των ανθρώπων, καθώς στην Ιαπωνία τρώνε το κρέας του δελφινιού, το οποίο έχει αποδειχθεί από ειδικές μετρήσεις, ότι είναι ιδιαιτέρως τοξικό, αφού περιέχει υδράργυρο σε ποσότητες που είναι επικίνδυνες για παιδιά και εγκύους.

Στην Ελλάδα πάντως αντιδράσεις προκαλεί στις φιλοζωικές οργανώσεις το γεγονός ότι στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο υπάρχουν δελφίνια. Οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών οργανώσεων μάλιστα υποστηρίζουν ότι γίνονται διαρκώς παρανομίες και επιτίθενται στο συγκεκριμένο πάρκο ισχυριζόμενες ότι δεν εφαρμόζει τη νομοθεσία.

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, με τη σειρά του, απαντά ότι οι φιλοζωικές οργανώσεις λένε διαρκώς ψέματα και ξεκαθαρίζει ότι τα δελφίνια προστατεύονται και σε καμία περίπτωση δεν πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές παραστάσεις.

http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/607215/i-pagosmia-kinisi-gia-tin-apeleutherosi-ton-delfinion/

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...