Jump to content

Channa Micropeltes-Giant Channa Δημιουργία Προφίλ


Giorgos Kk

Recommended Posts

Παρακάτω θα δείτε ένα προφίλ που ετοίμασα.

Όλες οι παρατηρήσεις δεκτές.

Φωτογραφίες του ψάριου ξέρω ότι έχει ένα μέλος μας που έχει τα ψάρια και θα μιλήσω μαζί του.

Επιστημονικό Όνομα: Channa micropeltes (Cuvier, 1831)
Κοινές Ονομασίες: Giant Snakehead ή Indonesian snakehead
Ελληνικό Όνομα: -
Γενική κατηγορία: Snakeheads
Κλάση: Perciformes
Οικογένεια: Channidae
Μέγεθος: Μέγιστο μέγεθος τα 150 εκατοστά και βάρος τα 20-25 κιλά. Συνήθως σε κατάλληλα ενυδρεία φτάνει το 1 μέτρο+ μαζί με την ουρά. Ένα ψάρι 2,70 μέτρα ελήφθη κάτω από Springvale φράγματος στον ποταμό Mousam, κοντά στο Sanford, York County, Maine , κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1976 (βάση δεδομένων USGS / BRD-G).
Βιότοπος: Τροπική Ασία. Νοτιοανατολική Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της Βιρμανίας;, Ταϊλάνδη, Μαλαισίας χερσόνησο, Σουμάτρα, Βόρνεο, Java, Banka, και Billiton. Επίσης έχουν αναφερθεί ότι αυτά τα ψάρια βρέθηκαν στο Μέιν, Μέριλαντ, Μασαχουσέτη, Ρόουντ Άιλαντ, Τενεσί και το Ουισκόνσιν.(3)
Συντήρηση στο ενυδρείο:
PH: 6,0-7,5 (Ιδανικά: 7,0)
KH: -°dKH
GH: 5-25°dGH (Ιδανικά: 10-15°dGH)
Θερμοκρασία: 22-27°C (Ιδανικά: 25-26°C)
Λίτρα: Λόγω μεγέθους το ψάρι χρειάζεται ένα αρκετά μεγάλο ενυδρείο και ίσως και μεγάλη δεξαμενή για να συντηρηθεί. Κατάλληλα λίτρα για ένα και μόνο Channa Micropeltes είναι τα 1000. Προτεινόμενες διαστάσεις: 2,50 μέτρα μήκος-1,50 μέτρο πλάτος και 80 εκατοστά ύψος.
Σε αυτές τις διαστάσεις μπορεί να συντηρηθεί ένα ζευγάρι των Channa Micropeltes.
Κοινωνική συμπεριφορά: Πάρα πολύ άγριο και επιθετικό ψάρι που κρατείται μόνο του. Για να κρατήσει κάποιος χομπίστας το συγκεκριμένο ψάρι χρειάζεται Η διατήρηση του απαιτεί μεγάλη εμπειρία λόγο το ότι κατά πάσα πιθανότητα θα καθώς με ευκολία θα καταφέρει σημαντικά και ιδιαίτερα επώδυνα τραύματα ακόμα και σε άθρωπο αν του δωθεί η ευκαιρία. δαγκώσει και τον ίδιο αν επιχειρήσει να βάλει το χέρι του μέσα και το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά μοιραίο γιατί ένα Channa Micropeltes με τα κοφτερά δόντια του μπορεί να κόψει κομμάτια σάρκας σε δευτερόλεπτα.
Διαχωρισμός φύλου: Ο διαχωρισμός φύλου του συγκεκριμένου ψαριού είναι άγνωστος. Δεν υπάρχουν εξωτερικά χαρακτηριστικά που να διαφοροποιούν τα δύο φύλλα. Το θηλυκό είναι λίγο πιο μεγάλο και "γεμάτο".
Διακόσμηση ενυδρείου: Αναγκαίο το χαλίκι στον βυθό του ενυδρείου. Απαιτείται αρκετά ελεύθερος χώρος για κολύμπι.1-2 ρίζες μπορούν να μπουν υπό την προϋπόθεση των διαστάσεων που δόθηκαν παραπάνω.
Ζώνη Κολύμβησης: Στο μέσο επίπεδο του ενυδρείου, πάνω επίπεδο του ενυδρείου αλλά αν χρειαστεί και στον βυθό.
Διατροφή: Είναι σαρκοφάγο ψάρι, δηλαδή χρειάζεται στην διατροφή του κρέας. Όσο είναι μικρό θα πρέπει να ταΐζεται 1-2 φορές την ημέρα γαρίδες,μύδια και ξηρή τροφή (αν τρώει) και άλλα. Ως ενήλικο θα φάει τα πάντα, κατεψυγμένα ψάρια,Beefheart ,φιλέτο γλώσσας και άλλα κατεψυγμένα του εμπορίου. Όταν ενηλικιωθεί θα πρέπει να ταίζεται αν 2 μέρες λόγο το ότι παχαίνουν εύκολα και αυτό δεν είναι καλό για τα ψάρια.
Μέγιστη ηλικία στο ενυδρείο: Δεν υπάρχουν ακόμα αναφορές σίγουρα όμως τα 15-20 χρόνια.
Ιδανικοί Συγκάτοικοι: Θα πρέπει να κρατιέται μόνο του σε ενυδρείο ή σε ζευγάρι 2 ψαριών αν δεν υπάρχουν τσακωμοί. Δεν θα δεχτεί τίποτα άλλο στο ενυδρείο. Ένα ενήλικο ψάρι μπορεί να σκοτώσει ψάρι και 50-60 εκατοστά και να το φάει.
Υποείδη και υβρίδια: -
Αναπαραγωγή στο ενυδρείο: Έχει επιτευχθεί αλλά πάρα πολλές λιγοστές φορές από χομπίστες. Σπάνιο να γίνει λόγω του ότι δεν καταλαβαίνουμε εύκολα το φύλο του ψαριού της δυσκολίας διαχωρισμού του φύλλου αλλά και της δεξαμενής που θα χρειαστεί για να γίνει κάτι τέτοιο. Λίγα είναι γνωστά για την συμπεριφοράς τους κατά την αναπαραγωγή, αλλά προφανώς τα αυγά γεννιούνται είναι προφανώς σε μια βυθισμένη φωλιά ανάμεσα στη βλάστηση από βλάστηση κοντά στην όχθη ακτή και τα νέαρα ψάρια φυλάσονται από τους γονείς. Αν προσπάθησει κάποιος άνθρωπος ή ψάρι ή βρεθεί στην φωλιά τους θα τον τραυματίσουν άσχημα.
Γενικές πληροφορίες: Είναι το μεγαλύτερο και πιο γνωστό είδος Channa που γνωρίζουμε. υπάρχει. Συχνότερα τα ψάρια αλιεύονται για να γίνουν τροφή για άλλα ψάρια αλλά και να φαγωθούν από ανθρώπους. Στην Ταϊλάνδη είναι γνωστή ως «pla Chado» και όπως είπαμε και παραπάνω χρησιμοποιείται για τροφή για άλλα ψάρια αλλά και για φαγώσιμο ψάρι για τους κατοίκους της Ταϊλάνδης.(1)Βρίσκετε εύκολα στο εμπόριο και σε μικρή τιμή.(2) Είναι αρπακτικό με όλη την σημασία της λέξεως και χρειάζεται προσοχή από τον ιδιοκτήτη του.
(1) Νομίζω αυτό δε χρειάζεται
(2) Στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό γενικά;
(3) Εννοείς μεμονωμένα άτομα ή ολόκληροι πληθυσμοί;
Έγινε επεξεργασία - theodor72
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έκανα κάποιες αλλαγές στην μορφή κυρίως του κειμένου και κάποια (λίγα) σχόλια. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Συγνώμη για την καθυστέρηση!

(2)Στο εξωτερικό γενικά

Το (1) όντως τώρα που τι ξανά διάβασα δεν πολύ χρειάζεται απλά είναι και αυτό στις πληροφορίες :)

(3) Απο τις πηγές που τα βρήκα δεν έλεγε... :wacko:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Έκανες κάτι τελικά με φωτογραφίες Γιώργο ή να αρχίσω την έρευνά; :D

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ τον φίλο Νίκο (xostel77) για τις φωτογραφίες και τα βίντεο!

Τα ψάρια του είχαν γίνει γίγαντες με όλη την σημασία της λέξης.

P1050412.JPG

Channa+Micropeltes.JPG

P1050044.JPG

P1050001.JPG

P1040998.JPG

P1040999.JPG

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...