Jump to content

What Corals And Fish To Choose


vagelis-27@hotmail.com

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια ειπα και εγω πριν κανα χρονο να ξεκινησω να στησω ενα nano reef επειδη με κολλησε ο πατερας μου με τα ενυδρεια.Αφου τον ζαλισα να μου παρει ενυδρειο μου πειρε 1 τελικα αλλα δεν ασχολιθικα και παρα πολυ μαζι του.Για να μην τα πολυ λογο εβαλα μεσα 2 νεμο μετα απο 3 μηνες και εφαγε ο ενας τον αλλον. Απο τοτε δεν ασχολιθικα και ειχα σκετους βραχους με κοχιλια αστερια και αχινο αλλα εκανα κανονικα τις αλλαγες μου καθε μηνα. Πριν 1 εβδομαδα μπηκα στο forum κατα τυχη και διαβασα μερικα αρθρα και ειπα να ξανα προσπαθησω. Εβαλα λοιπον πριν 5 μερες μια ανεμονη που εχει ανοιξει ειναι μια χαρα και μετακινειται και επισης εβαλα και 2 νεμο. Χθες το απογευμα εβαλα και εξωτερικο φιλτρο με ζωντανο βραχο και καινουριο φως (σκιμερ δεν αλλαξα). Τι εχετε να μου προτεινεται για ψαρακια και κοραλια?

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Καλος μας βρηκες :) Εγω δεν θα εβαζα αλλα για να μην το φορτωνα και πολυ γενικα αλλα καλητερα ας μας πουνε οι ποιο εμπειροι που θα σου πουνε πολυ σωστες συμβουλες.Παντος αμα εχεις χρονο κατσε διαβασε στο φορουμ και δεν θα χασεις, εχει πολυ ενδιαφερον αρθρα και θεματα για οτι μπορεις να σκευτεις (διαβαζω κανα 5ωρο την μερα για καμια εβδομαδα τωρα. χιχι). Βαλε και καμια φοτο αμα θες να το δουμε το reefaki ;)

Link to comment
Share on other sites

καλώς ήρθες κανε μια παρουσίαση του ενυδρειου με λίγες φωτογραφιες¨ για να έχουμε και εμείς μια ιδέα τι εχεις και όπου μπορούμε να σε βοηθήσουμε!

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες συνονόματε.

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες στην ομορφη παρεα μας φιλε βαγγελη :thumbsu:

Αν σε κολλησε ο πατερας σου στα ενυδρεια τοτε εισαι σε πολυ καλο δρομο!

Αν εχεις χρονο και διαθεση βαλε καμια φωτο να εχουμε καλυτερη εικονα ωστε να μπορουν τα παιδια να κανουν πιο "ολοκληρωμενες" προτασεις.

Και παλι...χαιρομαστε που ηρθες στην παρεα μας. :thumbsu:

Link to comment
Share on other sites

Τωρα μετρισα νιτρικα και εχω αναμεσα 10-25 ξεκινησα θεραπεια με βακτηρια για 10 μερες να δω πως θα παει. Τι να κανω για την πρασινη αλγη ρε παιδια?

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες.

Αν εχεις φωσφορικα + Νιτρικα+ αρκετες ωρες φως ειναι αναμενωμενο να σου εμφανιστει αλγη.

Ποσα φωσφορικα εχεις? Γενικα τα κοραλια δεν τα πανε και πολυ καλα με αυξημενα επιπεδα φωσφορικων.

Ποσες ωρες δουλευεις το φως? (και τι φωτισμος ειναι? αλαξες καθολου λαμπες? ποσο καιρο τις εχεις? ) Αλαγες νερου με αλατι κανεις? ή απο θαλασσα?

Link to comment
Share on other sites

Για τα φωσφορικα εβαλα αντιφωσφορο την κυριακη. Παντος εχω το φως δουλευει 6 ωρες (6-12) αλλαξα φωτιστικο την κυριακη (zen artist venus). Νερο κανονικα με αλατι κανω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...