Jump to content

Μικροί συγκάτοικοι στο ενυδρείο


Recommended Posts

Μετά από όσα ελέχθησαν τελευταία περί στρωσίματος ενυδρείου και καταλήξαμε λίγο πολλή ότι ένα ενυδρείο δεν στρώνει μόνο όταν στρώσουν τα επίπεδα του ΝΟ2, ΝΟ3, αλλά υπάρχουν και άλλη παράγοντες που βοηθούν στην γενική βιολογία του ενυδρείου. Αυτούς του παράγοντες θα ήθελα να σας παρουσιάσω στο παρακάτω βίντεο.

Το μικροσκόπιο που χρησιμοποίησα είναι ερασιτεχνικό μην περιμένετε μεγάλη ευκρίνεια απλός μια γεύση να πάρετε. Επίσης έριξα λίγο την ποιότητα του για να είναι λίγα ΜΒ.

mikroorganismi.wmv

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο Χρήστο. Κορυφαίο το Βίντεο σου.

Για δώσε μας λίγο περισσότερες πληροφορίες για το νερό που χρησιμοποίησες. Από που το πήρες? Από το ενυδρείο καθαρό, από το φίλτρο ή από κάπου αλλού στο ενυδρείο? Βλέπεις έχω και εγώ την τρέλα με το μικροσκόπιο όπως θα έχεις δει ΕΔΩ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και εμένα η κοπελιά μου σπουδάζει βιολογία και έχω δει αρκετές φορές στο μικροσκόπιο του πανεπιστημίου δείγματα από φυτοπλακτόν και ζωοπλακτόν από λίμνες και είναι κάτι το εξαιρετικό.Μπορείς να παρατηρήσεις ένα μικρόκοσμο που οι περισσότεροι αγνοούν.Αν και ερασιτεσιτεχνικό το βίντεο είναι πολύ καλό.Μπράβο σου.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά πήρα νερό από τρία σημεία. Από την στήλη από την επιφάνια του βυθού και 5 εκατοστά μέσα στο βυθό.

Στην στήλη νερού δεν βρήκα πολλούς μικροοργανισμούς. Μέσα στον βυθό (5εκατ.) βρήκα κάτι λίγα. Εκεί που γινότανε ο χαμός ήταν στην επιφάνια του βυθού, και συγκεκριμένα από ένα σημείο στο οποίο εσκεμμένα δεν βάζω σκούπα βυθού. Στα σημεία που έβαζα πάλη εσκεμμένα σκούπα βυθού οι μικροοργανισμοί ήταν πιο λίγοι. Το συγκεκριμένο σημείο με είχε τραβήξει την προσοχή για τον εξής λόγο.

Όποτε είχα γέννες από τα Pelvicachromis pulcher αργά ή γρήγορα η γονείς πηγαίνανε τα μωρά τους στο συγκεκριμένο σημείο όπου σκάβανε τα πιτσιρδέλια με μανία. Μάλιστα όταν έτυχε να έχω ταυτόχρονα δυο γέννες γινότανε κυριολεκτικά μάχη από τους γονείς ποίος θα πρωτοφτάσει στο σημείο αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...