Jump to content

Αρχάριος Με 140 Λίτρα Γλυκού Νερού


jajo

Recommended Posts

Γεια χαρά,

Η φίλη μου, μου έκανε έκπληξη τις προάλλες και μου αγόρασε ένα μεταχειρισμένο ενυδρείο. (Ήξερε ότι μου αρέσουν!). Διαστάσεις 80 μήκος, πλάτος 65, ύψος 50 δηλαδή γύρω στα 230 λίτρα καθαρό (εάν δεν κάνω λάθος). Το παλικάρι που της το πούλησε ασχολήθηκε να το γεμίσει, να πάρει πέτρες, ξύλα, χαλίκια, αληθινά φυτά και να βάλει μέσα και βακτήρια (υποθέτω, γιατί είπε ότι πρέπει να το αφήσουμε για να στρώσει). Επίσης, έχει αγοράσει τροφή για ψάρια, μαλακτικό νερού, βακτήρια και λίπασμα.

Αυτό έγινε πριν από ένα μήνα περίπου. Τώρα πρέπει να αναλάβουμε εμείς.

Εξοπλισμός: Αυτή την στιγμή λειτουργεί μόνο ένα φίλτρο βυθού (δεν ξέρω καν εάν λέγεται έτσι γι' αυτό βάζω και φωτογραφία) και μας έχει δώσει και ένα εξωτερικό φίλτρο που δεν είναι συνδεδεμένο αυτή την στιγμή. Αγόρασα και έβαλα έναν 300W θερμοστάτη στους 26C. Θερμόμετρο. Λάμπα 200W (έβαλα φωτογραφία).

Το προηγούμενο ΣΚ έβαλα 2 χρυσόψαρα και 2 αγγελόψαρα.

Θέλω να δημιουργήσω έναν χώρο όμορφο με ανθεκτικά φυτά και ζωηρά ψαράκια που να θέλει την ελάχιστη συντήρηση. Δεν θέλω κάτι το πολύ εξειδικευμένο γιατί δεν υπάρχει η γνώση προς το παρόν.

Ερωτήσεις:

1) Δεν έχω κάνει μετρήσεις και πρέπει να τις ξεκινήσω. Εκτός από αυτά ph,kh,no3,no2,amonia υπάρχει και κάτι άλλο;

2) Βακτήρια δεν έχουμε ξαναρίξει μέσα (από την πρώτη φόρα που είχε ρίξει αυτό το παλικάρι) άλλα διάβασα ότι πρέπει να ρίχνεις κάθε βδομάδα για 4 βδομάδες όταν το στρώνεις. Μπορώ να συνεχίσω να ρίχνω τώρα που έχει ψάρια μέσα;

3) Η θερμοκρασία είναι ΟΚ στους 26C;

4) Το εξωτερικό φίλτρο είναι αρκετά μεγάλο για αυτά τα λίτρα; Το τσέκαρα και ήταν καθαρό. Έβαλα λίγο βαμβάκι για φίλτρα, το γέμισα με νερό από το ενυδρείο και το έβαλα στην πρίζα άλλα δεν μπόρεσα να το κάνω να λειτουργήσει. Κάνει θόρυβο άλλα δεν ρουφάει νερό. Τι χρειάζεται;

5) Πρέπει τώρα να πλησιάζουν οι μέρες για αλλαγή νερού. Πήρα οπότε μια σκούπα βυθού και αντιχλώριο για να κάνω την αλλαγή. Διάβασα ότι πρέπει να βγάλω το 1/3 του νερού και να ρίξω αντιχλώριο και βακτήρια στο ενυδρείο κατά την διάρκεια της αλλαγής. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι η αναλογία. Θα υπολογίσω το αντιχλώριο με βάση την ποσότητα του νερού που βάζω ή του συνολικού νερού του ενυδρείου; Επίσης πως μπορώ να φέρω το νερό βρύσης στην κατάλληλη θερμοκρασία πριν το βάλω μέσα;

6) Η λάμπα πόσες ώρες πρέπει να μένει ανοιχτή; Δεν γνωρίζω τις ονομασίες από τα φυτά που έβαλε μέσα. Εάν κάποιος μπορεί να τα ξεχωρίσει από την φωτογραφία.

Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το μακρινάρι.

Ενυδρείο

http://1drv.ms/1d3tbGz

Εξωτερικό φίλτρο

http://1drv.ms/1hxLvip

Λάμπα

http://1drv.ms/1d3sRrk

Φίλτρο βυθού

http://1drv.ms/1d3t11O

Link to comment
Share on other sites

Τι ψαράκια έχεις βάλει μέσα και ποσά δεν μας είπες!

Την λάμπα 8 με 10 ώρες την ανάβουμε και καλό θα ήταν με χρονοδιακοπτη για να είναι σταθερές οι ώρες!

Τα άμεσα τεστ είναι της αμμωνιας νατρικων και νιτρικών ! Προτίμησε τα υγρά τεστ , είναι πιο αξιόπιστα!

Στο φίλτρο έχεις βιολογικό υλικό?

Μάλλον έχουν αέρα οι σωλήνες του φίλτρου για αυτό δεν παίζει καλά! Αν δεν έχει μοχλό ρουφά λίγο από το λάστιχο σαν συγκοινωνούντα δοχεία!

Νερό αλλάζουμε το 30% ανά εβδομάδα!

Πάρε ένα βαρέλι πλαστικό βάλε εκεί το νερό που θα βάλεις στο ενυδρείο σου ρίξε εκεί αντιχλωριο και ότι άλλο θες βάλε και ένα Θερμοστατη και είσαι αρχηγός!

Συνήθως τα μπουκαλάκια γράφουν οδηγίες ,εμπειρικά πάντως βάζουμε ποσότητα ανάλογα με τα λίτρα που αλλαζουμε!

Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρά,

Η φίλη μου, μου έκανε έκπληξη τις προάλλες και μου αγόρασε ένα μεταχειρισμένο ενυδρείο. (Ήξερε ότι μου αρέσουν!). Διαστάσεις 80 μήκος, πλάτος 65, ύψος 50 δηλαδή γύρω στα 230 λίτρα καθαρό (εάν δεν κάνω λάθος). Το παλικάρι που της το πούλησε ασχολήθηκε να το γεμίσει, να πάρει πέτρες, ξύλα, χαλίκια, αληθινά φυτά και να βάλει μέσα και βακτήρια (υποθέτω, γιατί είπε ότι πρέπει να το αφήσουμε για να στρώσει). Επίσης, έχει αγοράσει τροφή για ψάρια, μαλακτικό νερού, βακτήρια και λίπασμα.

Αυτό έγινε πριν από ένα μήνα περίπου. Τώρα πρέπει να αναλάβουμε εμείς.

Εξοπλισμός: Αυτή την στιγμή λειτουργεί μόνο ένα φίλτρο βυθού (δεν ξέρω καν εάν λέγεται έτσι γι' αυτό βάζω και φωτογραφία) και μας έχει δώσει και ένα εξωτερικό φίλτρο που δεν είναι συνδεδεμένο αυτή την στιγμή. Αγόρασα και έβαλα έναν 300W θερμοστάτη στους 26C. Θερμόμετρο. Λάμπα 200W (έβαλα φωτογραφία). Τοεξωτερικο φιλτρο απ οτι βλεπω ειναι ετοιμο προς χρηση αλλα μου φαινεται λιγο μικρο! Μηπως ξερεις τι μαρκα ειναι! Συνδεσε το να δουλευει!

Το προηγούμενο ΣΚ έβαλα 2 χρυσόψαρα και 2 αγγελόψαρα. Αυτα τα δυο ψαρια δεν ταιριαζουν μαζι και θα πρεπει να διαλεξεις ποια απ τα δυο θες να κρατησεις!

Θέλω να δημιουργήσω έναν χώρο όμορφο με ανθεκτικά φυτά και ζωηρά ψαράκια που να θέλει την ελάχιστη συντήρηση. Δεν θέλω κάτι το πολύ εξειδικευμένο γιατί δεν υπάρχει η γνώση προς το παρόν. Κατα Αφρικανικο σε κοβω αν θες κατι τετοιο!

Ερωτήσεις:

1) Δεν έχω κάνει μετρήσεις και πρέπει να τις ξεκινήσω. Εκτός από αυτά ph,kh,no3,no2,amonia υπάρχει και κάτι άλλο; Υπαρχουν πολλα αλλα τα κυριοτερα ειναι αμμωνια. νιτρωδη και νιτρικα! Κακως εβαλες ψαρακια απ τη στιγμη που δεν ξερεις αν εχει στρωσει το φιλτρο σου!

2) Βακτήρια δεν έχουμε ξαναρίξει μέσα (από την πρώτη φόρα που είχε ρίξει αυτό το παλικάρι) άλλα διάβασα ότι πρέπει να ρίχνεις κάθε βδομάδα για 4 βδομάδες όταν το στρώνεις. Μπορώ να συνεχίσω να ρίχνω τώρα που έχει ψάρια μέσα; Αν στρωσει το φιλτρο χρειαζεται μια συντηρηση που και που με βακτηρια! Μπορεις να ριξεις με ψαρια μεσα!

3) Η θερμοκρασία είναι ΟΚ στους 26C; Τα δυο αυτα ειδη θελουν διαφορετικες θερμοκρασιες! Αυτη η μεση προς το παρον ειναι καλη για τα αγγελοψαρα, για τα χρυσοψαρα ισς και να ειναι λιγο ανεβασμενη!

4) Το εξωτερικό φίλτρο είναι αρκετά μεγάλο για αυτά τα λίτρα; Το τσέκαρα και ήταν καθαρό. Έβαλα λίγο βαμβάκι για φίλτρα, το γέμισα με νερό από το ενυδρείο και το έβαλα στην πρίζα άλλα δεν μπόρεσα να το κάνω να λειτουργήσει. Κάνει θόρυβο άλλα δεν ρουφάει νερό. Τι χρειάζεται; Πρεπει να το γεμισεις νερο και σιγουρα εχει καποιο μηχανισμο που κανει αναροφηση μονο οτυ ωστε να διωξει των αερα! Καποια τρομπα ή κατι τετοιο! Αν οχι θα πρεπρι να το γεμισεις εσυ και να ρουφηξεις απ την σωληνα που θα βγαζει το νερο μεχρι να τρτεξει! Μολις γεμισει βαλτο μπροστα!

5) Πρέπει τώρα να πλησιάζουν οι μέρες για αλλαγή νερού. Πήρα οπότε μια σκούπα βυθού και αντιχλώριο για να κάνω την αλλαγή. Διάβασα ότι πρέπει να βγάλω το 1/3 του νερού και να ρίξω αντιχλώριο και βακτήρια στο ενυδρείο κατά την διάρκεια της αλλαγής. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι η αναλογία. Θα υπολογίσω το αντιχλώριο με βάση την ποσότητα του νερού που βάζω ή του συνολικού νερού του ενυδρείου; Επίσης πως μπορώ να φέρω το νερό βρύσης στην κατάλληλη θερμοκρασία πριν το βάλω μέσα; Συνηθως κανουμε προετοιμασια μια μερα πριν σε ενα βαρελακι! Βαζουμε δηλαδη το νερο που προκειται να αλλαξουμε στο βαρελι, ενα κυκλοφορητη ή ενα φιλτρακι ωστε να μην μενει στασιμο το νερο, ριχνουμε αντιχλωριο στην ποσοτητα που θα αλλαχθει και βαζουμε τον θερμοστατη να ζεστανει το νερο στην θερμοκρασια του ενυδρειου μας! Κατα την περιοδο του στρωσιματος βεβαια και μεχρι να δουμε οτι το φιλτρο ειναι ετοιμο δεν κανουμε αλλαγες και αυξανουμε την θερμοκρασια! Σκουπα βυθου δεν ειναι απαραιτητη

6) Η λάμπα πόσες ώρες πρέπει να μένει ανοιχτή; Δεν γνωρίζω τις ονομασίες από τα φυτά που έβαλε μέσα. Εάν κάποιος μπορεί να τα ξεχωρίσει από την φωτογραφία. Η λαμπα ας μενει ανοιχτη 8 με 10 ωρες! Καλο ειναι να την συνδεσεις με χρονοδιακοπτη ωστε να εχεις μια σταθερη φωτοπεριοδο! Το ενα σου φυτο το πλατυφυλλο λεγεται anubia και θελει δεσιμο σε πετρα ή ξυλο και οχι φυτεμα! Το αλλο cryptocorina. Aυτο θελει φυτεμα! Και τα δυο ειναι σχετικα ευκολα φυτα!

Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το μακρινάρι.

Ενυδρείο

http://1drv.ms/1d3tbGz

Εξωτερικό φίλτρο

http://1drv.ms/1hxLvip

Λάμπα

http://1drv.ms/1d3sRrk

Φίλτρο βυθού

http://1drv.ms/1d3t11O

Καλως ηρθες αδερφε!

Εισαι πολυ τυχερος που εχεις τετοια συντροφο!

Καλη αρχη και σου ευχομαι να το χαρεις!

Εδω ειναι τα καποια φυτα που μπορεις να δεις και να δεις ποια ακριβως ειναι τα δικα σου!

Έγινε επεξεργασία - Sturm
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες.

Τα ψαρια που εχεις δεν ταιριαζουν ματαξυ τους δυστοιχος και θα πρεπει να αποφασισεις με τι ψαρια θα ασχοληθεις ωστε να φτιαξεις κατι σωστο.

Τα χρυσοψαρα θελουν δροσερο νερο και νερο βρυσης,ενω τα αγγελοψαρα ειναι τροπικα και θελουν πιο υψηλη θερμοκρασια και μαλακο νερο.

Το φιλτρο σου το βλεπω μικρο για τα λιτρα σου.

Η λαμπα τι ειναι?Ποσες εχει το φωτιστικο και ποσα κελβιν ειναι?

Αλλαγες νερου κανουμε 30% καθε εβδομαδα με νερο που εχουμε προετοιμασει απο πριν σε βαρελι και σε θερμοκρασια ιδια η κοντινη με αυτη του ενυδρειου.

Μη κανεις βιαστικες κινησεις και αγορες γιατι θα πετας τζαμπα λεφτα,πριν αγορασεις κατι ρωτας εδω και σου λεμε.

Οπως σου ειπα,προεχει να αποφασισεις με τι ψαρια θα ασχοληθεις ωστε τα υπολοιπα να τα πας πισω.

Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρά,

λοιπόν ευχαριστώ για την υποστήριξη και τις πληροφορίες.


1) Έκανα μετρήσεις με τα στικάκια της eSHa AQUA QUICK TEST (ξέρω ότι τα υγρά θα ήταν καλύτερα άλλα έψαχνα για μια πιο οικονομική λύση στην παρούσα φάση). Πρέπει να έχω θέμα με το ph. Ph=8, KH=10, Ch=0, NO2=0, NO3=25, GH=14. Έχω ακούσει ότι βοηθάει η τύρφη και η περισσότερες μπουρμπουλίθρες (επιστημονικό όρος). Επίσης έχω στο σπίτι ζεόλιθο που ξέρω ότι βοηθάει και αυτό στην σταθεροποίηση του pH.


2 & 5) Έκανα μια αλλαγή νερού. Έβγαλα το 1/3. Έβαλα με κουβάδες που είχα προετοιμάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία και με αντιχλώριο από πριν. Έριξα και βακτήρια και λίπασμα. (παραθέτω φωτογραφίες από τα σκευάσματα που χρησιμοποιήσα).


3) Για την θερμοκρασία δεν μπορώ να κάνω τίποτα αυτή την στιγμή. Τώρα που διάβασα παραπάνω για τα ψάρια που θέλω να βάλω μάλλον τα χρυσόψαρα θα χαριστούν αργότερα σε καλό σπίτι. και θα ανεβάσω λίγο παραπάνω την θερμοκρασία.


4) Έβαλα το εξωτερικό φίλτρο να δουλεύει. (δεν είχα βάλει αέρα στους σωλήνες γι' αυτό δεν δούλευε :sword: ). Επίσης έκανα μια βόλτα στα πετσοπαδίκα και είδα σε τι ύψος έχουν την έξοδο και έτσι έβαλα και την δικιά μου αρκετά ψηλά για να βγάζει και λίγες μπουρμπουλίθρες καθώς το νερό πέφτει μέσα. Δεν ξέρω ούτε μάρκα ούτε ονομαστική ροή. Απλά λέει Self-Priming (φώτο) που δεν ξέρω τι εννοεί ο ποιητής. Επίσης έχει δύο "αυτάκια" που το σφραγίζουν και νομίζω ότι το ένα από τα δύο το κατάφερε η κοπέλα μου και πρέπει να έσπασε. Θα δω εάν ανοίγει όταν φτάσει η ώρα για το καθάρισμα.


6) Το φως αυτή την στιγμή δεν το έχω ανοιχτό πάνω από 6 ώρες. Πρέπει να βρω έναν χρονοδιακόπτη άλλα ψάχνω κάποιον που να ντιμάρει πριν ανάψει/σβήσει γιατί διάβασα ότι έχουν πρόβλημα με τα μάτια τους και αργούν να προσαρμοστούν. Ξέρετε που θα βρω μήπως; Η Λάμπα λέει 1000Κ/BLUE.


Πρόσθετες ερωτήσεις:


7) Μήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει πληροφορίες γι' αυτό το φίλτρο βυθού; Τι ακριβώς κάνει; Που χρησιμεύει; Τώρα που λειτουργεί το εξωτερικό μήπως να το σταματήσω αυτό ή είναι καλό να δουλεύουν ταυτόχρονα;(έχω βάλει και μια φωτογραφία).


8) Επιτρέπεται να βάζεις τα χέρια σου μέσα στο νερό; Διάβασα οτι επηρεάζει το pH. Θέλω να πιάσω μια anubia που θέλει δέσιμο σε ξύλο.


9) Τα λίτρα σωστά τα έχω υπολογίσει;


10) Ταϊσμα. Δίνω 4 φλέϊκς από αυτό http://1drv.ms/1frmVOJ αφού πρώτα τα έχω μουλιάσει για λίγο σ' ένα καπάκι με νερό από το ενυδρείο. Επίσης, δίνω και ανά δυο μέρες λίγο από αυτό http://1drv.ms/1frn4l2 γιατί το έτσι προλαβαίνει να φάει και το αγγελόψαρο πιο πολύ. Τί είναι το acai; Κάθε πότε μπορώ να το δίνω;


Ευχαριστώ


Τεχνικά χαρακτηρηστικά από το φίλτρο βυθού



Βακτήρια



Λίπασμα



Εξωτερικό φίλτρο



η γκουμούτσα ( λάμπα )


Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρά,
λοιπόν ευχαριστώ για την υποστήριξη και τις πληροφορίες.
1) Έκανα μετρήσεις με τα στικάκια της eSHa AQUA QUICK TEST (ξέρω ότι τα υγρά θα ήταν καλύτερα άλλα έψαχνα για μια πιο οικονομική λύση στην παρούσα φάση). Πρέπει να έχω θέμα με το ph. Ph=8, KH=10, Ch=0, NO2=0, NO3=25, GH=14. Έχω ακούσει ότι βοηθάει η τύρφη και η περισσότερες μπουρμπουλίθρες (επιστημονικό όρος). Επίσης έχω στο σπίτι ζεόλιθο που ξέρω ότι βοηθάει και αυτό στην σταθεροποίηση του pH. Η τυρφη βοηθαει για να μαλακωσεις το νερο,διαβασε εδω για την τυρφη.Οι μπουρμπουλιθρες κανουν το αντιθετο ακριβος.Για ζεολιθο δεν ξερω.
2 & 5) Έκανα μια αλλαγή νερού. Έβγαλα το 1/3. Έβαλα με κουβάδες που είχα προετοιμάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία και με αντιχλώριο από πριν. Έριξα και βακτήρια και λίπασμα. (παραθέτω φωτογραφίες από τα σκευάσματα που χρησιμοποιήσα). Λιπασμα δεν ριχνουμε την ημερα της αλλαγης νερου.
3) Για την θερμοκρασία δεν μπορώ να κάνω τίποτα αυτή την στιγμή. Τώρα που διάβασα παραπάνω για τα ψάρια που θέλω να βάλω μάλλον τα χρυσόψαρα θα χαριστούν αργότερα σε καλό σπίτι. και θα ανεβάσω λίγο παραπάνω την θερμοκρασία. Δεν μπορεις να κρατησεις τα αγγελοψαρα με τα χρυσοψαρα.ενα απο τα 2 ειδη πρεπει να φυγουν αμεσα.
4) Έβαλα το εξωτερικό φίλτρο να δουλεύει. (δεν είχα βάλει αέρα στους σωλήνες γι' αυτό δεν δούλευε :sword: ). Επίσης έκανα μια βόλτα στα πετσοπαδίκα και είδα σε τι ύψος έχουν την έξοδο και έτσι έβαλα και την δικιά μου αρκετά ψηλά για να βγάζει και λίγες μπουρμπουλίθρες καθώς το νερό πέφτει μέσα. Δεν ξέρω ούτε μάρκα ούτε ονομαστική ροή. Απλά λέει Self-Priming (φώτο) που δεν ξέρω τι εννοεί ο ποιητής. Επίσης έχει δύο "αυτάκια" που το σφραγίζουν και νομίζω ότι το ένα από τα δύο το κατάφερε η κοπέλα μου και πρέπει να έσπασε. Θα δω εάν ανοίγει όταν φτάσει η ώρα για το καθάρισμα. Το φιλτρο σου το βλεπω μικρο για τα λιτρα σου.
6) Το φως αυτή την στιγμή δεν το έχω ανοιχτό πάνω από 6 ώρες. Πρέπει να βρω έναν χρονοδιακόπτη άλλα ψάχνω κάποιον που να ντιμάρει πριν ανάψει/σβήσει γιατί διάβασα ότι έχουν πρόβλημα με τα μάτια τους και αργούν να προσαρμοστούν. Ξέρετε που θα βρω μήπως; Η Λάμπα λέει 1000Κ/BLUE. Χρονοδιακοπτη σε μαγαζι με ηλεκρολογικο υλικο.Η λαμπα ειναι λαθος,αυτη ειναι για θαλασσινο,αλλαξε τη με μια των 6500Κ.Μονο μια λαμπα εχει το φωτιστικο?
Πρόσθετες ερωτήσεις:
7) Μήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει πληροφορίες γι' αυτό το φίλτρο βυθού; Τι ακριβώς κάνει; Που χρησιμεύει; Τώρα που λειτουργεί το εξωτερικό μήπως να το σταματήσω αυτό ή είναι καλό να δουλεύουν ταυτόχρονα;(έχω βάλει και μια φωτογραφία). Απαρχεομενο ειδος φιλτραρισματος.Δεν το χρησιμοποιουμε πλεον.
8) Επιτρέπεται να βάζεις τα χέρια σου μέσα στο νερό; Διάβασα οτι επηρεάζει το pH. Θέλω να πιάσω μια anubia που θέλει δέσιμο σε ξύλο. Αυτο με τα χερια και το ph δεν ισχυει.Δεν κανει και πολυ να βαζεις χερια μεσα αλλα μπορεις να τα βαλεις για να δεσεις την ανουμπια.
9) Τα λίτρα σωστά τα έχω υπολογίσει; Δωσε διαστασεις.
10) Ταϊσμα. Δίνω 4 φλέϊκς από αυτό http://1drv.ms/1frmVOJ αφού πρώτα τα έχω μουλιάσει για λίγο σ' ένα καπάκι με νερό από το ενυδρείο. Επίσης, δίνω και ανά δυο μέρες λίγο από αυτό http://1drv.ms/1frn4l2 γιατί το έτσι προλαβαίνει να φάει και το αγγελόψαρο πιο πολύ. Τί είναι το acai; Κάθε πότε μπορώ να το δίνω;
Ευχαριστώ
Τεχνικά χαρακτηρηστικά από το φίλτρο βυθού
Βακτήρια
Λίπασμα
Εξωτερικό φίλτρο
η γκουμούτσα ( λάμπα )
Έγινε επεξεργασία - rastafarian
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ παιδιά,


1) Δηλαδή το ενυδρείο έχει στρώσει; Θα μπορούσα να αρχίσω να σκέφτομαι για ψάρια που ζούνε σε ph 7-8 και να μην ανησυχώ εάν θα κατέβει άλλο;;;. (εννοείται ότι θα χρυσόψαρα θα φύγουν). Για ζεόλιθο μίλησα γιατί μου τον έδωσε ένας πετσοπας δωρεάν για να τον δοκιμάσω. Δεν τον έχω βάλει μέσα ακόμα. Διαβάστε περισσότερα εδώ:




2) Μήπως μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί να μην ρίχνω λίπασμα αμέσως μετά την αλλαγή νερού;


4) Βρήκα πληροφορίες για το εξωτερικό φίλτρο μου, είναι αυτό



άλλα το παλιό με το μπλε καπάκι. Είναι πράγματι μικρό, 31cm => 80-150l που σημαίνει ότι είναι μικρο γι' αυτό το ενυδρείο. Παρόλα αυτά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης χρησιμοποιούσε αυτά τα δύο σε συνδυασμό για αυτό το ενυδρείο. Ίσως να χρειαστεί να το αλλάξω ούτως ή άλλως γιατί πρέπει να έσπασαν τα "αυτάκια" όπως προανέφερα.


5) Ναι η λάμπα πρέπει να πάει για αλλαγή. Θα αρχίσω να διαβάζω για λάμπες και θα ποστάρω ξεχωριστή ερώτηση για βοήθεια όταν είμαι έτοιμος.


10) Έχω διαβάσει για τον κανόνα αυτό με τα 1-2 λεπτά άλλα μου φάνηκε μεγάλη ποσότητα. Αυτά που τους ρίχνω τώρα τα τρώνε σε 10" :(


Άλλη μια τελευταία ερώτηση:

11) Διάβασα πολλές συζητήσεις για τα οικιακά φίλτρα πόσιμου νερού και ήθελα να ρωτήσω εάν αξίζει σε γενικές γραμμές να βάζω νερό και εγώ από το φίλτρο που έχουμε σπίτι; http://filtra-nerou.alarco.gr/ (φυσικά δεν το έχουμε πάρει στην αναφερόμενη τιμή... :wacko: )


και πάλι ευχαριστώ για την βοήθεια και την καθοδήγηση

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ παιδιά,
1) Δηλαδή το ενυδρείο έχει στρώσει; Θα μπορούσα να αρχίσω να σκέφτομαι για ψάρια που ζούνε σε ph 7-8 και να μην ανησυχώ εάν θα κατέβει άλλο;;;. (εννοείται ότι θα χρυσόψαρα θα φύγουν). Για ζεόλιθο μίλησα γιατί μου τον έδωσε ένας πετσοπας δωρεάν για να τον δοκιμάσω. Δεν τον έχω βάλει μέσα ακόμα. Διαβάστε περισσότερα εδώ:
Με τις μετρσησεις που γραφεις το ενυδρειο σου ειναι στρωμενο και μπορεις να βαλεις ψαρια που θελουν σκληρο νερο αλλα τα τωρινα σου ψαρια πρεπει να φυγουν ολα.
2) Μήπως μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί να μην ρίχνω λίπασμα αμέσως μετά την αλλαγή νερού;
Κατα την αλλαγη νερου τα φυτα μας παιρνουν οτι χρειαζονται απο το φρεσκο νερο της βρυσης.Τα λιπασματα τα ξεκιναμε την επομενη μερα και καλο ειναι να σπαμε τη δοση δια6 και να ριχνουμε καθημερινα απο λιγο και οχι ολη στο τελος της εβδομαδας.Επισης η δοση που γραφουν τα μπουκαλακια ειναι για φουλ φυτεμενο ενυδρειο και καλο ειναι να ξεκιναμε με λιγοτερο απο τη μιση αναλογα τα φυτα και τη φυτομαζα που εχουμε στο ενυδρειο μας.
4) Βρήκα πληροφορίες για το εξωτερικό φίλτρο μου, είναι αυτό
άλλα το παλιό με το μπλε καπάκι. Είναι πράγματι μικρό, 31cm => 80-150l που σημαίνει ότι είναι μικρο γι' αυτό το ενυδρείο. Παρόλα αυτά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης χρησιμοποιούσε αυτά τα δύο σε συνδυασμό για αυτό το ενυδρείο. Ίσως να χρειαστεί να το αλλάξω ούτως ή άλλως γιατί πρέπει να έσπασαν τα "αυτάκια" όπως προανέφερα.
Αν ειναι μεχρι 150 λιτρα ενυδρειο τοτε ειναι μικρο για το δικο σου,πρεπει να παρεις ενα μεγαλητερο.
5) Ναι η λάμπα πρέπει να πάει για αλλαγή. Θα αρχίσω να διαβάζω για λάμπες και θα ποστάρω ξεχωριστή ερώτηση για βοήθεια όταν είμαι έτοιμος.
10) Έχω διαβάσει για τον κανόνα αυτό με τα 1-2 λεπτά άλλα μου φάνηκε μεγάλη ποσότητα. Αυτά που τους ρίχνω τώρα τα τρώνε σε 10" :(
Άλλη μια τελευταία ερώτηση:
11) Διάβασα πολλές συζητήσεις για τα οικιακά φίλτρα πόσιμου νερού και ήθελα να ρωτήσω εάν αξίζει σε γενικές γραμμές να βάζω νερό και εγώ από το φίλτρο που έχουμε σπίτι; http://filtra-nerou.alarco.gr/ (φυσικά δεν το έχουμε πάρει στην αναφερόμενη τιμή... :wacko: )
και πάλι ευχαριστώ για την βοήθεια και την καθοδήγηση
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γεια σας και πάλι παιδιά,

λοιπόν έκανα ένα λάθος και τα λίτρα είναι 140 τελικά. Σορρυ. :wacko: (εάν κάποιος μπορεί να αλλάξει και τον τίτλο)

Τα ψάρια χαρίστηκαν και τώρα υπάρχει μέσα μόνο ένα αγγελόψαρο. Οι μετρήσεις δείχνουν ακόμα σκληρό ph.

Ψάχνω για την ψαροσύνθεση (κατά προτίμηση κάτι εύκολο για αρχάριους χωρίς Α/Ο).

Σκέφτομαι άλλο ένα αγγελόψαρο για παρέα. Επίσης διάβασα ότι είναι καλύτερο να μπαίνουν τελευταία γιατί ίσως να γίνουν επιθετικά στα καινούργια ψάρια άλλα τώρα δεν γίνεται αυτό.

Σκέφτομαι για Cardinal, Neon , Arlekin, Rodostomus, Kribensis και έναν γλυφτης Pterygoplichthys (Glyptoperichthys) gibbiceps. Απ' ότι διάβασα μέχρι τώρα μπορώ να τα βάλω αυτά όλα μαζί μεταξύ τους άλλα δεν ξέρω εάν πάνε με αγγελόψαρα. Επίσης, δεν είναι σίγουρος εάν οι αρλεκίνοι χρειάζονται Α/Ο ή χαμηλότερο PH.

Επίσης, σκέφτομαι και κορυντόρας για βυθό και hachcetfish για την επιφάνεια του νερού (μαζί με τους rodostomus).

Επίσης, μου αρέσουν και τα guppies αλλά τα αγγελοψάρα δεν θα αφήσουν τίποτα από τις γέννες.

Θέλω να καθορίσω όσο γίνεται μια ολοκληρωμένη ψαροσύνθεση χωρίς να κάνω γρήγορες κινήσεις γιατί έμαθα να μην εμπιστεύομαι τους πετσοπαδες.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Ολα αυτα τα ψαρια που ζητας θελουν μαλακο νερο,οπωτε θελουν και α/ο η τυρφη.Το μονο που μπαινει σε βρυση απο αυτα που θες ειναι τα γκαπυ.

Το αγγελοψαρο πρεπει να φυγει,δεν κανει για το ενυδρειο σου

Link to comment
Share on other sites

Ολα αυτα τα ψαρια που ζητας θελουν μαλακο νερο,οπωτε θελουν και α/ο η τυρφη.Το μονο που μπαινει σε βρυση απο αυτα που θες ειναι τα γκαπυ.

Το αγγελοψαρο πρεπει να φυγει,δεν κανει για το ενυδρειο σου

+1

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Ναι και εγώ μετά από λίγο παραπάνω διάβασμα το κατάλαβα ότι δεν μπαίνουν σε σκληρό. Δυστυχώς διαβάζω ότι πολλοί τα βάζουν ούτως ή άλλως.

Οπότε εάν υποθέσουμε ότι το αγγελόψαρο φτιάχνει βαλίτσες, τι άλλο θα μπορούσα να βάλω εκτός από guppy;;; Platy ή ξυφοφόρους (εννοείται όχι και τα δύο μαζί);;; έναν Pterygoplichthys (glyptoperichthys) gibbiceps μπορώ να βάλω; Έχω ακούσει ότι πάει με τα guppy. Επίσης, γαριδούλες γίνεται να μπουν;

Link to comment
Share on other sites

Και ο πλεκο που αναφερεις θελει μαλακο νερο! Επισης γινεται θηριο!

Platy σε τοσο μεγαλο ενυδρειο μπορει να μπει.

Γαριδουλες τις βλεπω να γινονται μεζες!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

+1 στον Sturm.

μπορεις να βαλεις γκαπυ,πλατυ και αμανο γαριδες (ειναι μεγαλυτερες απο τις red cherry και δεν αναπαραγωνται σε γλυκο νερο)

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον,

τελικα εβαλα ενα χαρεμακι guppies, ενα ξιφορους και ενα πλατυ. Το αγγελοψαρο μετακόμισε. Για γαριδες θα κοιταξω αργοτερα. Προς το παρον θελω να αλλαξω την λαμπα και ετσι ξεκιναω διαβασμα γι αυτο. Αφου τα πήρα τα ψαρακια και μετα διαβασα αυτο: Should not be kept with platies or guppies in order to avoid hybrids.

Εδω: http://www.seriouslyfish.com/species/xiphophorus-hellerii/

Ισχύει; Πολύ μου είχαν πει οτι ειναι σπάνιο αυτό το θέμα.

και κατι άλλο. Τους δίνω tetra pro και καπου καπου acai. Ειναι ΟΚ μ'αυτο; Γιατι του ξιφορους και δεν τους βλέπω να ενθουσιάζονται ιδιαίτερα...

Link to comment
Share on other sites

Καποια ειδη ζωοτοκων υβριδιζουν μεταξυ τους,στην περιπτωση σου υβριδιζου οι ξυφοφοροι με τα πλατυ.

Link to comment
Share on other sites

Επισης οι ξιφοφοροι θα σου ταραξουν τον γονο! Οχι οτι οι αλλοι δεν τα τρωνε αλλα οι ξιφοφοροι ειναι μανουλες! Για μενα κρατα 2 ειδη οχι 3!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...