Jump to content

Απορία Γιά Sump


Recommended Posts

Φίλοι μου καλημέρα ,
θα ήθελα να ρωτήσω το εξής : αν τοποθετήσω την αντλία επιστροφής στο χώρο του refugium με στόχο να κερδίσω χώρο , πιστεύετε ότι θα έχω κάποιο πρόβλημα ? Γιατί όλα τα sump έχουν ιδιαίτερο χώρο για την αντλία επιστροφής ?
Ευχαριστώ πολύ .

Link to comment
Share on other sites

Αν και υπάρχει μια τάση να καταργηθούν τα διαμερίσματα από τα sump και να είναι ένα ενιαίο σύστημα, υπάρχει στην ουσία ένα πρακτικό πρόβλημα, η απορρόφηση από την αντλία διάφορων αιωρούμενων σωματιδίων πχ μακροάλγες αν υπάρχουν, τροφές που παρασύρονται από την υπερχείλιση κλπ, ακόμη και φυσαλίδες που ενδέχεται να κυκλοφορούν μέσα σ αυτό.

Έγινε επεξεργασία - Aiolos
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω με τον Aiolo και επίσης να προσθέσω οτι αν έχεις μέγαλη ροη στο refugium τότε οι οργανισμοί που θες να αναπτυχθούν εκει θα δυσκολευτουν λιγάκι λόγο αυξημένης ροής. Στο refugium δεν θα έβαζα αντλία ποτέ. Στην χειρότερη να έβαζα ενα σύστημα Air-lift.

Φαντάσου την ρόη στο refugium οπως είναι σε μια γεννήστρα για ζωοτόκα. Πολύ χαλαρή ροούλα ίσα ίσα για να μπαίνουν θρεπτικά + οξυγόνο που χρειάζονται τα "ζωύφια" για να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν.

(προσωπική γνώμη τα παραπάνω)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...