Jump to content

Όζον & Uv.?


KostasXatz

Recommended Posts

Καλησπέρα στους συνχομπιστες του forum. ..

Έχω ένα ενυδρείο στα 400 λίτρα fish only,έχω uv(24 watt)..μπορώ με την uv να συνδυάσω και όζον στο skimmer. ?

..Ευχαριστω..

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει το simmer σου να είναι "συμβατό" για τη χρήση με όζον. Δεν είναι όλα λόγω αντοχής των πλαστικών στο όζον.

Από την άλλη πάλι το όζον θέλει ορισμένες προδιαγραφές για να μη σου δημιουργήσει προβλήματα τόσο στον εξοπλισμό όσο και στους ζωντανούς οργανισμούς, με πρώτο και σημαντικότερο τη χρήση κοντρόλερ.

Ένα σχετικό άρθρο είναι και αυτό.....http://www.aquazone.gr/forums/topic/78197-iea-aaayoc-adhu-zcii/%C2'> αλλά θα βρεις και άλλα στις σελίδες του ΑΖ

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ. . Αiolos..Αυτό το άρθρο στο φόρουμ του 2006 το έχω διαβάσει..το skimmer μου είναι το sea clone 100. δε ξέρω αν το γνωρίζεις θα ψάξω να βρω αν είναι συμβατό,απλά δεν ξέρω τι γίνεται με την uv,θα συνεχίσει να υπάρχει. .?

Link to comment
Share on other sites

Τοσο πολυ χρειαζεσαι "αποστειρομενες" συνθηκες? Πιστευω με την UV εισαι οκ. (αυτο αποψη μου)

Για το οζον απο όσο ξερω χρειάζεσαι εναν μετρητη REDOX (οξειδοαναγωγης) και με βαση της τιμης αυτης θα ρυθμιζεις την ενταση του οζονιστηρα. Θελει παντος προσοχη γιατι εκτος απο τα ζωντανα σου μπορει να κανει κακο και στους ιδιοκτητες των ενυδρειων το οζον (σε περιπτωση που χρησιμοποιειτε χωρις μετρο).

Λογικα θα υπαρχουν συστηματα αυτοματα που θα μπορεις να χρησιμοποιήσεις. (Στο σπιτι εχω οζονιστηρα απο το 2003 και ειναι ακομη σφραγισμενος :P )

Στο ερωτημα σου...θεωρω οτι μπορει να υπάρχει και η UV ταυτοχρονα. (Αν και πιστευω οτι ειναι υπερβολη)

Έγινε επεξεργασία - submarine1981
Link to comment
Share on other sites

αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον του όζοντος είναι αφ ενός η καλύτερη αποστείρωση και αφ ετέρου η απόλυτη διαύγεια του νερού τόσο που τα ψάρια θα νομίζει κάνεις ότι "πετάνε στο ενυδρείο"βρηκα στο ebay πλήρες σύστημα κοντρολερ μετρητης redox κτλ. .ακόμα δεν το έχω αποφασίσει. .Νομίζω ότι και το skimmer μου δεν το σηκώνει. ..

Link to comment
Share on other sites

Με σωστη χρήση οζον για εμενα δεν χρειάζεστε uv. Το οζον εχει το κόστος ενως redox controler αλλα με άνθρακα στην έξοδο του σκιμμερ δεν θα εχεις κανένα θεμα εκτός απο πλεονεκτήματα. Το οζον παρέχει αποστειρωση, καθαρίζει το νερό απο ουσίες που το χρωματιζουν, με σωστη χρήση το σκιμμερ εχει καλύτερη απόδοση. Απλα ποτέ χωρις redox controler :)

Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτό πιστεύω χωρίς το controller rebox δεν μπορείς να έχεις έλεγχο. ..θα το έπαιρνα...αλλά μάλλον δεν το σηκώνει το skimmer μου. ..Οπότε να αλλάξω και το skimmer μου πάει πολύ(προς το παρόν. .)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...