Jump to content

ECO Aqualizer


george hmmy

Recommended Posts

Ξεκινάω αυτό το topic προκειμένου να γράψω τα αποτελέσματα και τις παρατηρήσεις μου από τη χρήση του μικρού ECO ME-25 το οποίο έχει τοποθετηθεί σε ενυδρείο 60 λίτρων κοινωνικό φυτεμένο. Το ενυδρείο υποστηρίζεται από φίλτρο EHEIM 2217, φωτισμός με λάμπα Metal Halide 70watt, θερμαντήρα Jager 100watt, παροχή CO2 με DIY σύστημα και διάχυση με τη σκάλα της hagen. Από χθες που μπήκε το σύστημα στο ενυδρείο μέχρι σήμερα η πρώτη παρατήρηση έχει να κάνει με τη διαύγεια του νερού. Θα φανεί αστείο, αλλά τα ψάρια φαίνονται λες και πετάνε στο ενυδρείο...

Πριν μπει η συσκευή το pH μετρήθηκε 7.6 και σήμερα (χονδρικά 24 ώρες μετά) 7.3 ενώ δεν παρατηρήθηκε άλλη μεταβολή. Επίσης, χαμηλά στο χαλίκι υπάρχουν ίχνη καφέ άλγης και είμαι πολύ περίεργος αν θα εξαφανιστεί. Καθώς το ενυδρείο είναι ανοιχτό από πάνω παρατηρείται μεγάλη εξάτμιση οπότε η ρουτίνα συντήρησης είναι εβδομαδιαίες αλλαγές με νερό βρύσης. Η πρόκληση θα είναι από δω και στο εξής όχι αλλαγές νερού αλλά συμπλήρωμα μόνο με νερό της βρύσης. Η θεωρεία λέει ότι το GH θα χτυπήσει κόκκινο, το ECO λέει ότι δε θα γίνει τίποτα.

Όποιος φίλος/φίλη θέλει ας συμπληρώσει και τη δική του εμπειρία. Καλό θα ήταν σχόλια άσχετα να συνεχιστούν στο τόπικ εδώ προκειμένου να διατηρηθεί ο σκοπός δημιουργίας του παρόντος.

Σύντομα θα υπάρξουν και οι πρώτες φωτογραφίες. :thaman:

Έγινε επεξεργασία - george hmmy
Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον... Πολλά έχουμε ακούσει και λίγα έχουμε δεί για το συγκεκριμένο gadget. Ενημέρωνέ μας George

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γιώργο καλησπέρα,

επειδή όσο προλαβαίνω παρακολουθώ τι γίνεται με το eco aqualizer αλλά αδυνατώ να προλάβω όλα τα τεκταινόμενα, θα με βοηθούσαν πολύ οι παρατηρήσεις σου τώρα που συμπληρώνει δίμηνο στο ενυδρείο σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...