Giatrope Posted March 22, 2007 #1 Share Posted March 22, 2007 Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα κατά τύχη παρατήρησα την κοιλιά του L204 που έχω, μετά από αρκετούτσικο καιρό καθώς είναι λίγες οι φορές που έρχεται και κολλά στο μπροστινό τζάμι. Διαπίστωσα λοιπό ότι οι κίτρινες ραβδώσεις που έχει στο κάτω μέρος του, δεν είναι διακριτές από την μέση και πάνω καθώς είναι καυμένες με ένα άσπρο πράγμα σαν ζελέ (?). Άπό την μέση και κάτω όλα καλά! Είναι κάποια αρρώστια ή επειδή ηλικιακά μεγαλώνει ο pleco παθαίνει και ποιες αλλαγές στο σώμα του? Αλλαγές έχω παρατηρήσει αλλά όχι τέτοιου είδους. Να σημειωθεί ότι είναι σε δισκοενυδρείο. Βάζω και μερικές φωτό μπάς και βγάλει κανένας καμιά άκρη. Ευχαριστώ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim Posted March 24, 2007 #2 Share Posted March 24, 2007 Δυστυχώς από τν φωτό δέν μπορώ να καταλάβω τί μπορεί να είναι.Πάντως πολλές φορές λόγο άγριων επιφανειών η κοιλιά 'τρίβεται' με συνέπεια να χάνει τα χρώματα και να γδέρνεται.Στην ερίπτωση σου μία καλύτερη φωτό θα διευκόλυνε τα πράγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AquaBoy Posted March 24, 2007 #3 Share Posted March 24, 2007 Αυτο που αναφερεις το εχω παρατηρησει και γω στο ενυδρειο μου με τα L204 και δεν νομιζω οτι ειναι ανησυχητικο Πολυ πιθανο να ειναι αυτο που ανεφερε ο Δημητρης παραπανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giatrope Posted March 26, 2007 Author #4 Share Posted March 26, 2007 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις (δυστυχώς no net το σκ για αυτό και η καθυστέρηση). Απ' ότι παρατήρησα χθές και σήμερα, η "ασπρίλα" έγινε πιό έντονη και "πυκνή", το μαύρο δέρμα που είχε το ψάρι αρχικά δεν φαίνεται. Δηλαδή η περιοχή του άσπρου στην 1η και 2η φωτό είναι πιο πυκνή. Δυστυχώς προσπάθησα να το ξαναβγάλω φωτό αλλά δεν θέλει, ντρέπεται. Όποτε τα καταφέρω θα την ανεβάσω. Ελπίζω ο aquaboy να έχει δίκιο, ότι δεν είναι κάτι σοαβαρό, αν και δεν δείχνει κάποια συμπτώματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Black_dragon_ Posted March 26, 2007 #5 Share Posted March 26, 2007 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις (δυστυχώς no net το σκ για αυτό και η καθυστέρηση). Απ' ότι παρατήρησα χθές και σήμερα, η "ασπρίλα" έγινε πιό έντονη και "πυκνή", το μαύρο δέρμα που είχε το ψάρι αρχικά δεν φαίνεται. Δηλαδή η περιοχή του άσπρου στην 1η και 2η φωτό είναι πιο πυκνή. Δυστυχώς προσπάθησα να το ξαναβγάλω φωτό αλλά δεν θέλει, ντρέπεται. Όποτε τα καταφέρω θα την ανεβάσω. Ελπίζω ο aquaboy να έχει δίκιο, ότι δεν είναι κάτι σοαβαρό, αν και δεν δείχνει κάποια συμπτώματα. Τι να σου πω; δεν θέλω να σε μπερδέψω αλλά εγώ αν έχω δεί 10 γλύφτες οι 7είναι έτσι και όσοι δεν είναι σύντομα γίνονται... Πιστεύω πως η απάντηση που έδωσε ο aquaboy είναι η ποιο λογική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giatrope Posted March 28, 2007 Author #6 Share Posted March 28, 2007 Λοιπόν, το "παιδί" ήρθε μπροστά και το φωτογράφησα! Αν συγκρίνετε με τι προηόύμενες φωτό, η ασπρίλα έγινε πιό πυκνή. Το πιθανότερο λοιπόν είναι απλά να έχει αλλιωθεί το δέρμα του που τρίβεται στο πυθμένα, όπως αναφέραται παλαιότερα. Αν κάνω λάθος ή κάποιος ξέρει κάτι περισσότερο ας ενημερώσει. Ευχαριστώ πάντως για την ανταπόκριση!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts