Jump to content

Μια Βοήθεια, Νέα Χελωνίτσα Έχει Πρόβλημα


Recommended Posts

Καλημέρα στην παρέα, είμαι νέο μέλος καθώς πριν λίγες ημέρες μας έφεραν μια χελωνίτσα!

Την έχουμε περίπου 20 ημέρες, στην κλασσική πλαστική "χελωνιέρα".

Από τις πρώτες ημέρες διαπίστωσα ότι δεν έτρωγε την γαριδοτροφή, οπότε μπήκα και διάβασα όλα τα περιεχόμενα του forum και άρχισα να την βγάζω στον ήλιο καθότι καλοκαίρι. Φάνηκε να της αρέσει, την άφηνα αρκετή ώρα και δεν την ενοχλούσα κι αυτή μπαινόβγαινε στο νερό, ωστόσο συνέχεια έβρισκα το φαγητό της άθικτο.

Νερό της βάζω δικτύου, αφού το αφήσω από το προηγούμενο απόγευμα σε ένα δοχείο να εξατμιστεί το χλώριο και να πάρει θερμοκρασία περιβάλλοντος. Αν δεν έχω προλάβει, της βάζω μισό μπουκάλι εμφιαλωμένο.

Το βασικό πρόβλημα: ΔΕΝ τρώει!

Έβγαλα ένα "κοχύλι" που είχε μέσα στο νερό και διαλυόταν σιγά σιγά, μήπως της έφερνε αηδία και γι' αυτό δεν έτρωγε, αλλά τίποτα.

Επιπλέον, είδα κάτι σαν ξεφλούδισμα πάνω στο δέρμα του κεφαλιού, και τώρα κάθεται με τις ώρες στο νησάκι της ενώ αρχικά της άρεσε πιο πολύ το νερό, και δείχνει νωχελική ενώ πριν ήταν ζωηρή. Σκέφτομαι (από αυτά που διάβασα) μήπως είναι μύκητας; Αμέσως έβγαλα το χαλίκι από την χελωνιέρα και την καθάρισα πολύ καλά...Τι άλλο πρέπει να κάνω;

Τέλος, μου φαίνεται ότι ανασαίνει με το στόμα ή παίρνει ανάσα με την μύτη και εκπνέει με το στόμα, το κρατάει πολύ ανοιχτό δεν ξέρω!

Στο pet shop της περιοχής μου παιδιά, δεν ξέρει το παιδί τίποτα, μάλιστα οι οδηγίες είναι αντίθετες από αυτά που διαβάζω εδώ (ότι θέλει σκιά, ας πούμε!).

Μου έδωσε μια βιταμίνη μήπως βοηθήσει, αλλά πάει στην τροφή και αυτή δεν τρώει, και πήρα και άλλη μια τροφή σε κόκκους μήπως της αρέσουν καλύτερα και φάει.

Ρώτησα για λάμπες και δεν είχε, αν έχετε να προτείνετε κανένα κατάστημα που να έχει τις κατάλληλες, και να στέλνει επαρχία, θα το εκτιμούσα (έστω με pm)!

Επίσης, δεν έχω καταλάβει αν χρειάζεται 1 ή 2 λάμπες uv και φωτισμού/θέρμανσης, και αν για αυτές θέλει 2 μεριές ή 1?

Τι με συμβουλεύετε να κάνω το λυπάμαι το ζωάκι!

Στα πλάνα είναι και η αγορά ενυδρείου κάποια στιγμή, αλλά έτσι όπως είναι δεν την βλέπω να την παλεύει η καημένη...

Link to comment
Share on other sites

Η χελωνίτσα συνεχίζει να μην τρώει, ούτε τους "κόκκους" που της πήρα.

Το "κοχύλι" της το ξαναέβαλα.

Τις τελευταίες ημέρες της αλλάζω το νερό με εμφιαλωμένο, για να είναι συνέχεια καθαρό.

Χθες το απόγευμα, έκανε κάτι παράξενο τραβούσε το κεφάλι της προς τα έξω και το ξαναμάζευε μέσα, και ανοιγόκλεινε το στόμα...

Δεν της είχα λάμπα, βρήκα τελικά μια UVB 5.0, ελπίζω μέχρι να την παραλάβω, να την παλέψει η χελωνίτσα.

Λίγο που την έβγαλα στον ήλιο την είδα πιο κινητική, αλλά πάλι δεν έφαγε! Αυτό μου είπαν και στο κατάστημα με την λάμπα, να την βγάζω στον ήλιο, το πρόβλημα είναι ότι λόγω δουλειάς επιστρέφω σπίτι αργά 6 το απόγευμα και όλη την ημέρα εντός σπιτιού δεν την έχω κάπου να την χτυπήσει ο ήλιος, ούτε καν σε κάποιο πολύ φωτεινό μέρος!

Την έβγαλα και μερικές φωτογραφίες...

https://www.dropbox.com/sh/dhnhem1es8o6q4b/AAAO3vTTXBg2za822s6mSqnna

Αυτά που της δίνω (μαζί και μια βιταμίνη που μου έδωσε το pet-shop)

https://www.dropbox.com/s/fvevi0f5q1abtk6/20140721_185322.jpg

Τι βλέπετε;;;

Παιδιά όσοι ασχολούνται ας βοηθήσουν...

Link to comment
Share on other sites

Επίσης να προσθέσω, ότι κάθεται πολλή ώρα στο νησάκι της, και χθες όταν βούτηξε στο νερό (προτού της το αλλάξω) σαν να "έξυνε" το κεφάλι της...

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου καλημερα!Μου κανει τρομερη εντυπωση το ποσο ξεθωριασμενο ειναι το καβουκι της χελωνιτσας!Ειναι οντως ετσι η φαινεται ετσι στις φωτο?Αν το χρωμα του καβουκιου ειναι ετσι θα πρεπει να τσεκαρεις εαν εχει μαλακωσει κιολας γιατι τοτε θα εχει ελλειψη ασβεστιου.Χρειαζεται αρκετες ωρες ηλιακης ακτινοβολιας την ημερα[φυσικη η τεχνητη]προκειμενου να συνθετει βιταμινη D .Το κοχυλακι που λιωνει στο νερο ειναι ασβεστιο?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Rafael...Εύλογη η παρατήρησή σου, η ασπρίλα δεν είναι ξεθώριασμα, είναι από το κοχύλι μάλλον ασβέστιο πρέπει να είναι!

Βγάζει πολύ μπουχούρι αυτό το πράμα αλλά το ξαναέβαλα γιατί μου είπαν ότι κάνει καλό! (το είχα βγάλει, μήπως της έφερνε αηδία!)...

Πάω για λάμπα UV και βλέπουμε; ΤΙ άλλο πρέπει να κάνω;

Link to comment
Share on other sites

Kαλα εκανες και το ξαναβαλες γιατι το χρειαζεται.Η λαμπα θα την βοηθησει να το απορροφησει.Τσεκαρε το καβουκι της μηπως εχει μαλακωσει και επισης εαν τα ματια της ειναι ανοιχτα και καθαρα

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα φίλε μου, και καλώς ήρθες στην παρέα μας. Το ότι δεν τρώει το χελωνάκι σου, μπορεί να φταίνε πολύ λόγοι, από κακές συνθήκες νερού, μπορεί να αλλάζει δέρμα, μέχρι την χειρότερη εκδοχή, του να μην τις είχαν τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης τόσο καιρό. Όπως σου είπε και ο rafael η λάμπα θα τις κάνει καλό, μιας και θα την βοηθάει να συνθέτει βιταμίνη D3 και να απορροφά το ασβέστιο που τις δίνεις..... Καλός και ο ήλιος (αναντικατάστατος σε κάποια θέματα) αλλά για μένα δεν πρέπει να την βγάζεις έξω, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο την λάμπα, γιατί στην περίπτωση που το ζώο σου ζεσταθεί πολύ, δεν έχει επιλογή να πάει κάπου ποιό σκιερά...... Με την λάμπα της δίνεις την δυνατότητα να απομακρύνετε από την λάμπα, όσο νιώθει ότι ζεσταίνετε, και έτσι επιτυγχάνετε η θερμορύθμιση του οργανισμού της. Επίσης με το να τις αλλάζεις καθημερινά νερό, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο καλυπτόμαστε και γλυτόνουμε το φίλτρο, είναι λάθος, γιατί έτσι κάθε μέρα τις αλλάζεις της συνθήκες διαβίωσης (στην αρχή της μέρας οι συγκεντρώσεις τον ουσιών αυξάνουν, μέχρι την στιγμή που θα αλλάξεις νερό, οπότε και μηδενίζονται τα οργανικά), που ακόμα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άρνηση τροφής.

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα...πολύ ενδιαφέρουσα η τοποθέτησή σου, και οι πληροφορίες MrZoo! Ευχαριστώ και για το θερμό καλωσόρισμα!

Επομένως, παίρνω τη λάμπα και μετά πρέπει να πάω για φίλτρο έτσι; Σίγουρα αργότερα θα πρέπει να πάρω και θερμαντήρα απότι έχω διαβάσει!

Όσον αφορά την έκθεση στον ήλιο, είμαι προσεκτικός σε αυτό, την αφήνω 1-2 ώρες και πάντα υπάρχει μέρος στο δοχείο της που είναι στον ίσκιο, μην γίνει και ψητή...αν και στις 6 το απόγευμα που την βγάζω έξω την καημένη, τι ήλιος να την δει!

Χθες πήρα ένα πινελάκι ζωγραφικής της κόρης μου και της καθάρισα απαλά το καβούκι, έφυγε όλη η ασπρίλα...

Την έβγαλα και μερικές νέες φωτό:

https://www.dropbox.com/sh/dhnhem1es8o6q4b/AAAO3vTTXBg2za822s6mSqnna

(Στο λινκ φαίνονται και οι παλιότερες!)

Link to comment
Share on other sites

Όχι, κολλημμένη σκόνη από το λευκό "κοχύλι" που διαλύεται μέσα στο νερό, είναι...Το καβούκι της, μια χαρά φαίνεται και σκληρό-σκληρό!

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά αυτά τα σκευάσματα δεν αφήνουν τόσο ίζημα.... Μήπως να το πετούσες και να αγόραζες κάποιο νέο?

Link to comment
Share on other sites

Φωτισμός:μεταξύ λάμπας και ηλίου..ψηφίζω ήλιο...Ελλάδα είμαστε με τόσο ήλιο καλοκαιριατικα..ικανός να συνθέσει οση D θελεις..(το χειμώνα αλλάζει το πράμα)

Η γνώμη μου είναι να την έχεις όλη μέρα έξω στον ηλιο...μέρα νύχτα...η θερμοκρασία είναι μια χαρά...ετσι θα έχει συγκεκεριμένη σταθερή φωτοπερίοδο και θα ρυθμίζει τη θερμοκρασία της σταδιακά...(και στη φύση πέφτει η θερμοκρασία το βράδυ). Αφησέ τη σταθερά σε ένα σημείο που έχει ηλιο από το πρωί μέχρι το μεσημέρι...και προσπάθησε να την ταίσεις νωρίς το μεσημέρι..

Οι χελώνες λιάζονται στην ξηρά και τρώνε στο νερό..Αν θέλει να αποφύγει τον ήλιο βουτάνε και πάνε σε ένα σκιερό μέρος..Επομένως βάλε κατι να κάνει σκιά μακρυά από την ''ξέρα'' και ας επιλέξει...

Θερμοστάτες δεν χρειάζονται τέτοια εποχή...

Νερό:το εμφιαλωμένο νερό είναι λάθος...φουλ χλώριο έχει...όπως και το δίκτυο...βάζεις ενα αντιχλώριο και είσαι μια χαρά...Δυστυχώς αυτές οι χελωνιερες με το λίγο νερό και με μικρό βάθος το καλοκαίρι γίνονται ιαματικά λουτρά.. Τα φίλτρα δεν σε γλιτώνουν από τις αλλαγές νερού...Την ουρία και το ουρικό οξύ...από τα ούρα, το φίλτρο δεν το δεσμευει....Μόνο η καλή αλλαγή νερού έχει αποτέλεσμα..και δεν έχουν ιδιαιτερη ανάγκη από την ποιότητα του φρέσκου νερού..και η θερμοκρασία μια χαρα ρυθμίζεται αν το αφησεις στον ίδιο χώρο 3-4 ώρες..

Τροφή: Δοκίμασε να της δώσεις αποψυγμένη γαρίδα, τουλαχιστο τώρα που δεν τρώει...αυτά τα αποξηραμένα είναι μερικές φορες ''αχυρο''. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις γατοτροφή σε φακελάκια με κομματάκια κρέατος ή ψαριού...αλλά επειδή είναι φυτοφάγες δοκίμασε να ταισεις αγγούρι και μαρούλι..Δεν είναι ισορροπημένη διατροφή αλλά μπορείς να τσεκάρεις τη διάθεση και την όρεξη για κάτι νόστιμο..Γενικά παρότι μωρό..αντέχει στην πείνα μερικών ημερών...Αν δεν τα καταφέρεις ουτε με μεζεδάκια τότε κάνε μία συρριγα με λιωμένα λαχανικά (αγγούρι ,ντομάτα μαρούλι, καρότο,μπανάνα και πολύ βασικά για την πέψη και την όρεξη ΑΝΑΝΑΣ και ΠΑΠΑΓΙΑ), ψάρι γαρίδα και λίγη γλυκόζη και δώστου στό στόμα..

Ωστόσο το πρόβλημα νομίζω το κουβαλούσε το χελωνάκι απο το πετ...Αν εχει συχνά ανοιχτό το στόμα και φυσαλίδες στην μύτη πολύ πιθανό να δυσκολεύεται στην αναπνοή πιθανό απο κάποια μόλυνση και εκει... πας σε αντιβίωση...

Οσο για το ασβέστιο αυτά που διαλύονται σταδιακά και τα υγρά είναι άχρηστα κατα την γνώμη μου...πετάς ενα κομμάτι κόκκαλο σουπιάς και αν εχουν ανάγκη ασβεστιού ..το τσιμπολογάνε...Αλλά το παν είναι η διατροφή...μόνο εμπορικές ισορροπημένες τροφές σε στικς ή πελλετς έχουν σωστές αναλογίες ασβεστίου φωσφόρου

Αν εχει πληγή ή αποφολίδωση στο κεφάλι καθαρισέ το με λίγο αραιωμένο betatine..

Ελπίζω όλα να πάνε καλά...

Link to comment
Share on other sites

Καλή σου μέρα φίλε μου Γιώργο! Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου!

Χθες το μεσημέρι, την είχα βγάλει έξω στον ήλιο και της είχα ρίξει μέσα και γαρίδες και κόκκους, την άφησα 2-3 ώρες και δεν την ενόχλησα καθόλου, όταν γύρισα οι κόκκοι είχαν εξαφανιστεί!

Να είχαν διαλυθεί στο νερό; Δεν νομίζω...

Κάτι άλλο που παρατήρησα, αφότου την έβαλα πάλι μέσα της έριξα πάλι 1 γαρίδα και 1 κόκκο, και κάθισα να δω αν θα αντιδράσει.

Αυτό που είδα είναι ότι πήγαινε να φάει τον κόκκο, αλλά όταν έβλεπε την γαρίδα δίπλα, έφευγε, κάνοντας στροφή 180o.

Οπότε, μήπως οι γαρίδες της φέρνουν αηδία και της κόβουν την όρεξη;

Σήμερα θα δοκιμάσω να την βγάλω πάλι στον ήλιο και να της βάλω μόνο κόκκους, να δω τι θα γίνει!

Όσον αφορά τα υπόλοιπα, δυστυχώς δεν έχω κάποιο σημείο στο σπίτι που να το βλέπει ο ήλιος όλη την ημέρα, είναι τέτοιος ο προσανατολισμός που έχουμε ήλιο στην βεράντα μόνο το απογευματάκι!

Γιαυτό θα πάω για την λάμπα, που ούτως ή άλλως θα χρησιμεύσει! Οπότε η λύση του να την αφήσω συνέχεια έξω δεν νομίζω να βοηθήσει, άσε που μπορεί να γίνει μεζές για κανένα διερχόμενο πτηνό!

Για το νερό, θα προμηθευτώ αντιχλώριο, ωστόσο αυτό με το φίλτρο δεν το κατάλαβα καλά, δεν χρειάζεται κάποια στιγμή να πάρω;

Γενικά εγώ κάθε 2 ημέρες αφήνω ένα δοχείο νερού δικτύου από την προηγούμενη μέρα, και το απόγευμα της το αλλάζω. Αυτές τις ημέρες για πιο καλά, της βάζω εμφιαλωμένο.

Τελικά φαίνεται και καλύτερα να αναπνέει, και η "φαγούρα" να της έχει περάσει...

Για οτιδήποτε νεότερο, θα ενημερώσω!

Link to comment
Share on other sites

Ευχάριστα...

αν τρώει κόκκους.. είσαι μια χαρά...

Σίγουρα η λάμπα θα σου χρειαστεί το χειμώνα..επομένως αν δεν έχεις ηλιόλουστο σημείο...δεν πειράζει απλά όταν έχεις λίγο χρόνο την βγάζεις έξω έστω και το απόγευμα..θα το εκτιμήσει..

Το εμφιαλωμένο δεν χρειάζεται, είναι πεταμένα λεφτά...νερό δικτύου..όπως το προετοιμάζεις ή αντιχλώριο..

Το φίλτρο στις χελώνες δεν κάνει τη δουλεία που κάνει στα ψάρια...Αν χρησιμοποιείς δεν είναι λάθος..βοηθά να έχεις ένα πιο καθαρό νερό, αλλά δεν θα αποφύγεις τις τακτικές αλλαγές νερού κάθε 2 ημέρες...ίσως αν τεμπελιαζεις να σου προσφέρει μια αύξηση στην περιοδικότητα αλλαγών κατα 1 ημέρα. Το φίλτρο βοηθά στην διάσπαση των κοπράνων..όπως στα ψάρια αλλά οι χελώνες ουρούν..και την ουρία και το ουρικό οξύ μόνο οι αλλαγές νερού την απομακρύνουν..Και τα δύο τελευταία διασπόνται σε αμμωνία που ένα φίλτρο θα μπορούσε να τα κάνει νιτρικά..αλλά η μυρωδιά που παράγεται μοιάζει με δημόσια ουρητήρια (ελληνικά τουλαχιστο) και μέχρι να γίνει αυτό το οξύ είναι ερεθιστικό για τις χελώνες.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Γιώργο, και τα ψάρια ουρούν...... Οπότε το φίλτρο στις χελώνες κάνει ακριβώς την ίδια λειτουργία, αποίκιση δηλαδή βακτηρίων που διασπούν την ουρία στα παράγωγά της, και αυτά τα μετασχηματίζουν περαιτέρω.....

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Παιδιά καλησπέρα, επιστρέφω για να κάνω μια ενημέρωση...

Λοιπον, η χελώνα πράγματι εμφανίζει μια συμπεριφορά, εντελώς διαφορετική από αυτή που διαβάζω ότι πρέπει να έχει μια χελώνα!

Δηλαδή, κάθεται όλη τη μέρα πάνω στο "νησάκι" της, δεν βουτάει σχεδόν καθόλου, και δεν τρώει σχεδόν καθόλου!

Την τροφή όπως της την βάζω, έτσι την βρίσκω την άλλη μέρα...Έχει αρχίσει να μην ανοίγει ούτε τα μάτια ενώ σαν να μου φαίνεται ότι έχει αδυνατίσει.

Πιστεύω πλέον ότι έχει κάποιο πρόβλημα, και ότι απλά κάνει κατανάλωση του λίπους της μέχρι να ψοφήσει. Για να μην κουνιέται κιόλας, δεν την βλέπω να την παλεύει.

Εκτός, αν με την σχετική πτώση της θερμοκρασίας, πέφτει σε νάρκη (από τώρα;)...

Μέχρι τώρα την έβγαζα κάποιες ώρες στον ήλιο, τώρα μίκρυνε η ημέρα και άλλαξε η τροχιά του ήλιου οπότε έχω σκιά τις απογευματινές ώρες στο μπαλκόνι, και δεν την βλεπει πλέον ο ήλιος.

Στο pet shop που ρώτησα για λάμπα uv μου είπε για άλλη μια φορά ότι δε χρειάζεται... σκέφτομαι ότι πρέπει να της πάρω, μπας και ενεργοποιηθεί κάπως...

Εσείς τι λέτε;...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα φιλε μου.Λαμπα αυριο κιολας γιατι πρεπει να της ''ανεβασεις''το μεταβολισμο,προκειμενου ν'αρχισει να τρωει και να κινειται.Ολο αυτο το διαστημα του καλοκαιριου ηταν φυσιολογικη?Τα ματια και η μυτη της ειναι καθαρα?

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά καλημέρα...Άσχημα τα νέα...χθες το απόγευμα γύρισα σπίτι και βρήκα την χελωνίτσα αναποδογυρισμένη, μέσα στο (χαμηλωμένου ύψους) νερό της. Πρέπει να είχε πέσει και να μην μπορούσε να γυρίσει κανονικά. Την γύρισα, την σκούντησα λίγο και την άφησα. Το πρωί την βρήκα στο ίδιο σημείο, ψόφια.

Έγινε αυτό που φοβόμουν, ίσως και καλύτερα γιατί το ζωάκι μάλλον υπέφερε τόσο καιρό... Αυτά...

Σήμερα θα πάρω μια νέα, γιατί δεν θέλω να αποκαλύψω το δυσάρεστο στην κόρη μου. Υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω στην χελωνιέρα, σαν "απολύμανση", για να μην μεταδοθεί τυχόν πάθηση στην καινούρια κάτοικο;

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά καλημέρα...Άσχημα τα νέα...χθες το απόγευμα γύρισα σπίτι και βρήκα την χελωνίτσα αναποδογυρισμένη, μέσα στο (χαμηλωμένου ύψους) νερό της. Πρέπει να είχε πέσει και να μην μπορούσε να γυρίσει κανονικά. Την γύρισα, την σκούντησα λίγο και την άφησα. Το πρωί την βρήκα στο ίδιο σημείο, ψόφια.

Έγινε αυτό που φοβόμουν, ίσως και καλύτερα γιατί το ζωάκι μάλλον υπέφερε τόσο καιρό... Αυτά...

Σήμερα θα πάρω μια νέα, γιατί δεν θέλω να αποκαλύψω το δυσάρεστο στην κόρη μου. Υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω στην χελωνιέρα, σαν "απολύμανση", για να μην μεταδοθεί τυχόν πάθηση στην καινούρια κάτοικο;

Καλημέρα

Κρίμα για το χελωνάκι - Ποτέ δεν είχα χελώνα για να σου πω έστω 2-3 πραγματα ωστε να βοηθήσουν

Επειδή όμως όλοι μας αγαπάμε το ίδιο χόμπι (και ταυτόχρονα έχω κι εγώ παιδιά), μια φιλική άποψη

Το κάθε παιδί ειναι καλό να αποδέχεται την έννοια του θανάτου. Ξέρω ότι θα στεναχωρηθεί αλλά το "ολα μεσα στη ζωή ειναι" δεν βγήκε τυχαία. Θεωρώ πως το συγκεκριμένο χόμπι, ειδικά όταν "ακουμπαει" και σε μικρά παιδια, προσφέρει ακόμη περισσότερα

Με τον γιο μου έχουμε δει γεννήσεις γαρίδων, σαλιγκαριών, ψαριών κλπ αλλά ταυτόχρονα έχουμε δει (ελάχιστους ευτυχώς) και θανάτους. Αρχικά στεναχωρήθηκε, αλλά τώρα πλέον το έχει αποδεχτει και το θεωρεί μέρος του κυκλου της ζωής. Σιγουρα παιζει ρολο και η ηλικία του παιδιού, αλλά συνεχίζω να πιστευω πως δεν πρεπει να της κρύψεις τον θανατο

Επίσης ειναι καλό να εντοπίσεις την/ις αιτία/ες του θανάτου γιατί ενδεχομένως το πρόβληματα να υπάρχει & να επαναληφθεί

Καλή συνέχεια εύχομαι

Link to comment
Share on other sites

Επειδη προεχει η διαπεδαγωγηση των παιδιων μας αρχικα πες της την αληθεια ή σχεδον... Πες της δηλαδη οτι επειδη οι συνθηκες διαβιωσης του ζωου δεν ηταν σωστες αρρωστησε και πρεπει για λιγες μερες να μεινει στον γιατρο ή κατι τετοιο αναλογα με την ηλικια της κορης σου.

Στην συνεχεια και πριν παρεις ζωο διαβασε αυτο http://www.aquazone.gr/forums/topic/68453-aaeuiueea/

Θα σε βοηθησει να κανεις σωστα βηματα και να χαρειτε την χελωνιτσα και εσυ και η κορουλα σου.

Link to comment
Share on other sites

Eυχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! argy τα έχω λιώσει όλα τα θέματα από τότε που μας την έφεραν, και ελπίζω να πάνε καλύτερα τα πράγματα, αυτή την φορά...ειδικά όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης, θα προσπαθήσω να της προσφέρω ένα σωστότερο περιβάλλον από αυτό της "χελωνιέρας"...

Όσον αφορά το θέμα ανακοίνωσης της είδησης...αυτό θα γίνει, αλλά για να μην στενοχωρηθεί πολύ θα φέρουμε μια καινούρια χελωνίτσα... ξέρω γω μην αρχίσει και λέει δεν θέλω άλλο ζωάκι, κλπ!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

παιδεια επειδη ειμαι καινουριος στο σιτε θελω να ρωτησω κατι το χελωνακι μου εχει ολη μα ολη την μερα ανοιχτα τα ματια και δεν κουνιεται και πολυ τροφη τωει ελαχιστη και οταν πηγα να την σικοσω για να την βαλω λιγο στον ηλιο οταν την σηκωσα δεν το εβαλε μεσα το κεφαλι της μονο τα ποδια και χερια κουνουσε λιγο φοβαμαι οτι μπορει να ειναι αρρωστη πητε μου και τις δικες σας γνωμες

Link to comment
Share on other sites

Κατ αρχάς καλώς ήρθες. Άνοιξε ενα δικό σου θεμα στην κατηγορία των χελωνων και πες μας και για τις συνθήκες στις οποίες την διατηρείς, χρησιμοποιώντας την φόρμα παρουσίασης, για να έχουμε κι εμείς μια εικόνα.

Έγινε επεξεργασία - Mr_Zoo
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kαλωσηρθες!!!Λοιπον,μερικες ερωτήσεις:της εχεις βαλει στο νερο βιταμινες(δηλ για καβουκι κ ματια)καλα εκανες που πηγες για λαμπα UV,κανε κ αυτό που σου ειπαν τα παιδια,ελεγξε το καβουκι και φυσικα συμβουλευσου έναν κτηνιατρο

καλη τυχη

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Γεια σας.. θα ήθελα την βοήθεια σας για το χελωνάκι μου. Το έχω δυο μήνες και τώρα τελευταία εκπνέει η εισπνέει  από το στόμα τι μπορεί να έχει ; Επίσης κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι έχει κάτι σαν ξηροδερμία στο κεφάλι της.. αν μπορείτε απαντήστε μου γιατί ανησυχώ! 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...