Jump to content

Κανιβαλισμος Ή Αποδραση?


argy1

Recommended Posts

Δεν μπορω να πιστεψω αυτο που συμβαινει σημερα...

Φευγω το πρωι για δουλεια ταιζω τους βατραχους,γυρναω το μεσημερι και βρισκω τον εναν μονο!!

Ψαχνω ολο το σπιτι μηπως ο αλλος βγηκε (που δυσκολο να βγει απο το καπακι) και πουθενα ο βατραχος.

Μετα απο πολυ ψαξιμο και μεγαλη στεναχωρια λεω ας ταισω τον αλλο τον κακομοιρη και του δινω κατεψυγμενο σκουλικι (τρελαινεται και το εχω σαν εναλλακτικη) ουτε που το ακουμπαει..Τον κοιταζω λιγο και βλεπω την κοιλια του πιο πρησμενη απ'οτι συνηθως...Λες?

Το υποπτο ειναι οτι τις δυο τελευταιες μερες αυτος που χαθηκε ηταν αρκετα στρεσαρισμενος,με την παραμικρη κινηση τρομαζε και στεκονταν ωρα ακινητος και τρομαγμενος.Το παραξενο οτι και οι δυο ηταν στο ιδιο μεγεθος.Και να τον εφαγε που τον χωρεσε ολοκληρο?

Τα βατραχια ειναι xenopus laevis τα ασπρα.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου εδω και δυομιση ωρες περιπου ψαχνω.Καθομαι δυο λεπτα ξεκουραζομαι μετα ξανα.

Ψαχνω γιατι ζουν για αρκετες ωρες εκτος νερου και αν τον βρω θα τον σωσω.Το θεμα ειναι οτι θεωρω σχεδον αδυνατο να αποδρασει απο το καπακι..

Ειμαι σχεδον βεβαιος οτι τον εφαγε και εχω στεναχωρεθει παρα πολυ..Ξερω οτι τρωνε οτιδηποτε χωραει στο στομα τους νεκρο ειτε ζωντανο αλλα εξακολουθω να ψαχνω στο σπιτι..

Link to comment
Share on other sites

Μα και να τον έφαγε, δεν θα άφηνε υπολείμματα; Τον εξαφάνισε ολόκληρο; Δε ξέρω απο βατράχια αλλα και κροκόδειλος να ηταν, κάτι θα άφηνε.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ θα σου έλεγα να ψάξεις καλά και παντού. Έτσι νόμιζα κι εγώ ότι είχα χάσει μία χρυσοψαρίνα, είχαν περάσει πολλές μέρες, δεν την έβρισκα πουθενά και την θεώρησα νεκρή και φαγωμένη από τα άλλα χρυσόψαρα. Μέχρι που την βρήκα μισοπεθαμένη και σφηνωμένη μέσα σε ένα φυτό και ευτυχώς τώρα ζει η ψυχούλα. :)

Link to comment
Share on other sites

Ο βατραχος δεν εχει δοντια,τρωει οπως τα φιδια οτι χωρανε στο στομα τους και δυστυχως παιδια δεν ειναι η ιδεα μου,και η γυναικα μου τωρα που ηρθε και τον ειδε μου λεει οτι ειναι πολυ πρισμενος και στην κοιλια του ειναι μεγαλυτερη η μαυριλα (ζωτικα οργανα) απ'οτι συνηθως.Επισης σας λεω οτι οταν μυρισει σκουλικια κανει λες και του ριχνω σουβλακι!! Σημερα πρωτη φορα δεν εφαγε και αναγκαστικα να αφαιρεσω την τροφη για μην βρομησει το ενυδρειο..

Link to comment
Share on other sites

Ο άλλος βατραχος ηταν μια μικρός να φανταστω στο μέγεθος απο αυτόν, έτσι; Έχεις διαβάσει για το συγκεκριμένο είδος, σε κάποιο προφίλ ενδεχομένως, για καννιβαλισμό;

Link to comment
Share on other sites

Ειλικρινα δεν ξερω ποιος απο τους δυο εμεινε.Ο ενας ηταν λιγο μικροτερος και πιο ροζ απο τον αλλο.

Αυτος που βλεπω τωρα δεν μπορω να καταλαβω ποιος ειναι,ειναι παραμορφομενος...Ξερω οτι τις προηγουμενες μερες ο "ανησυχος" ηταν ο λιγο μεγαλυτερος που αν ισχυει ο κανιβαλισμος σε αυτη την περιπτωση δεν πρεπει να μετρησε το μεγεθος.Βεβαια υπαρχει και το ενδεχομενο ο ανησυχος να πεθανε για αγνωστο λογο και μικρος να τον εφαγε αφου ηταν ηδη νεκρος.Αυτο μπορει να συμβει γιατι τρωνε τα παντα νεκρα ειτε ζωντανα,οτι χωραει στο στομα τους.Δεν μπορω να ξερω τι εγινε γιατι ελειπα αυτες τις ωρες.

Link to comment
Share on other sites

Μην αποκλείεις την απόδραση. Μπορούν καλυστα να την κάνουν από το καλώδιο τροφοδοσίας του φίλτρου. Κανιβαλισμο γι αυτό το είδος δεν εχω ξαναπετυχει (συνήθως κανίβαλοι είναι οι φρυνοι). Αν τυχών πεθανσι, σίγουρα έγινε γεύμα....

Link to comment
Share on other sites

Την κοιλια του δεν μπορω να την βγαλω καλα φωτογραφια γιατι τον επιασα αρκετες φορες σημερα και ειναι ηδη φρικαρισμενος

Επισης νομιζω οτι ειναι ο μικροτερος αυτος που εμεινε..

post-59611-0-42594900-1410444418_thumb.jpg

post-59611-0-03275000-1410444428_thumb.jpg

post-59611-0-30347300-1410444439_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το αν τον έφαγε. Αν έφαγε ένα βάτραχο μεγαλύτερο μάλιστα σε μέγεθος από εκείνον και μάλιστα χωρίς αν αφήσει πίσω του ουτε ενα τοσο δα κομμάτι, θα ήταν τουμπανιασμένος ενώ αυτος δείχνει κόκκαλο. Αν λές οτι είναι ήδη φουσκωμένος, πως είναι υπο φυσιολογικές συνθήκες δηλαδή ο σωματότυπός του;

Υπάρχει περίπτωση ο άλλος να έχει χωθεί μέσα στο χαλίκι για κάποιο λόγο;

Έγινε επεξεργασία - Safarpn
Link to comment
Share on other sites

Σχεδόν ακατόρθωτο το να έχει φάει ένα γεύμα ίδιου μεγέθους με αυτόν.... Πολύ σωστά είπες πως δεν έχουν δόντια και καταπίνουν την τροφή τους αμασιτη όπως τα φίδια, μόνο που τα φίδια έχουν αποσπομενες σιαγονες που τους επιτρέπουν καταποση μπουκιας μεγαλύτερης από την διάμετρο της στοματικης τους κοιλότητας, πράμα που τα αμφίβια δεν διαθέτουν....

Link to comment
Share on other sites

Το εψαξα και το χαλικι απλα επειδη εχει υποστρωμα manado ειπα να μην το ανακατεψω πολυ.Λετε να βγαλω το χαλικι?

Link to comment
Share on other sites

Εβγαλα και το βυθο τα ανακατεψα ολα και τιποτα! Εβγαλα και το φιλτρο και κοιταξα μεσα στα υλικα του μπας και βρω κατι αλλα τιποτα.Το ψαξιμο συνεχιζεται στο σπιτι αλλα στα ιδια σημεια πλεον γιατι τα εχουμε ψαξει ολα,δεν μπορω να καταλαβω τι εχει γινει...

Link to comment
Share on other sites

Αφαντος ο μορτης παιδια και μαλλον την εκανε παρολο που δεν τον βρηκα για να ξερω σιγουρα τωρα που το σκεφτομαι ψυχραιμα ομως δεν μπορει να τον εφαγε.Σημερα ο αλλος τρωει κανονικα,εχθες ισως να μην ειχε διαθεση και αυτος που εχασε την παρεα του..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...