Jump to content

Xελωνακια Καρετα-Καρετα


filios92

Recommended Posts

Γεια σας παιδια. Λεγομαι Φίλιος και ειμαι απο Κύπρο.Ειμαι νεος στο φορουμ και συνγχωρεστε με αν κανω θεματα σε λαθος κατηγορια. Εχω υιοθετιση 2 χελωνες. Η απορια μου ειναι πως να τις φροντιζω σωστα. Υπαρχουν αλλα ειδοι περι φροντιδας για τις καρετα καρετα? Καθε ποσο χρονικο διαστημα πρεπει να τις ταιζω και ποσο? Αγορασα ενα μικρο ενιδριο 15L και εβαλα και φιλτρο, μονο αυτα προς το παρον.

Link to comment
Share on other sites

Φιλιο μπορεις να μας διευκρινισεις πως ακριβως τις ''υιοθετησες''?Εισαι βεβαιως οτι προκειται για καρετα καρετα??Δεν μπορω να ξερω τι ισχυει στην Κυπρο αλλα εδω η αιχμαλωσια προστατευομενων ειδων απαγορευεται..ποσο μαλλον ενος τοσο απειλουμενου ειδους..Για τις 'ιδανικες συνθηκες' τι να σου πω..αν τις ξεραμε ισως δεν κινδυνευε το ειδος στη φυση..το δεκαπενταλιτρο.χωρις να θελω να σε στενοχωρησω, ακουγεται σαν ανεκδοτο για δυο χελωνες απο οποιοδηποτε ειδος..

Έγινε επεξεργασία - Synagridas
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως ειναι κατι που δεν μπορεις να κανεις εσυ..Χρειαζεται ειδικους που ακομα και αυτοι δεν τα καταφερνουν παντα..Ακομα και αν τις μεγαλωνες γιατι πιστευεις οτι δεν θα κινδυνευαν μετα?Στη φυση δεν υπαρχει κανεις να τις ταισει,πως θα μαθουν στη γυαλα-που δε θα ζησουν αλλα λεμε τωρα..-να κυνηγουν?Πιστευω οτι το καλυτερο θα ηταν να επικοινωνησεις με καποια οργανωση ωστε να τις παραλαβη και να τις περιθαλψει γιατι σιγουρα θα χρειαζονται περιθαλψη..

Απ οτι βλεπω ισχυει στην Κυπρο λιγο πολυ οτι και στην Ελλαδα..

http://www.sigmalive.com/archive/news/local/189651

http://www.moa.gov.cy/moa/dfmr/dfmr.nsf/All/1275BEF3A6F234C3C2257103002DE06D/$file/TMALIEIA.PDF?OpenElement

Έγινε επεξεργασία - Synagridas
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Filios92 καλησπέρα.

Για να σιγουρέψουμε κάτι, μιλάς σίγουρα για θαλάσσια χελώνα, που είναι η καρέτα- καρέτα, και όχι για κάποιο χελωνάκι, που κατ ευφημισμό το λέτε καρέτα- καρέτα (όπως το Balantiocheilus melanopterus, που το λέμε καρχαρία, ενώ ουδεμία σχέση έχει με καρχαρία)

Αν μιλάμε για την θαλάσσια χελώνα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα αφήσεις στην θάλασσα, και αυτά θα βρούνε τον δρόμο τους....

Link to comment
Share on other sites

Μια φωτογραφία θα βοηθούσε στην αναγνώριση.

Αν είναι όντως καρέτα-καρέτα έκανες μεγάλο λάθος που τις πήρες, τώρα και να τις αφήσεις έχεις μειώσει

τις πιθανότητες επιβίωσης τους. Σε ενυδρείο δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσουν για πολύ.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερες πληροφορίες επικοινώνησε με οργανώσεις όπως το Αρχέλων

Link to comment
Share on other sites

Βάλε μία φωτό, να σου πουν τα παιδιά σίγουρα αν είναι, και αν ναί, γνώμη μου είναι να γυρίσουν στο φυσικό τους περιβάλλον. ^_^

Link to comment
Share on other sites

Βασικα μάλλον αναφερεσαι σε άλλο είδος χελώνας και όχι αυτής που αναφέρεις αλλα αν παρ' ελπίδα μιλάμε όντως για καρέτα καρέτα, πολυ θα ήθελα να μάθω που τις βρήκες!

Link to comment
Share on other sites

Που τα βρήκες δε μας είπες! Οταν λες υιοθέτησες τι εννοείς; Τα πήρες απο το φυσικό τους περιβάλλον για να τους προσφέρεις "σπίτι" ή σου τα έδωσε κάποιος;

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου δωστα σε καποια οργανωση μηπως μπορεσει να τα μεγαλωσει και να τα ελευθερωσει οταν πρεπει.Ειναι κριμα,ακομα και αν προσπαθησεις και πεθανουν απο ασχετο λογο ειναι κριμα να συμβει στα χερια σου.Χωρια οτι μιλαμε για ενα ειδος που αν το πειραξεις πας μεχρι και φυλακη..

Link to comment
Share on other sites

Ισως αν επικοινωνησεις με τον αρχελων που σου ειπε και το παιδι πιο πανω να ξερουν να σε καθοδηγησουν. http://www.archelon.gr/

Μπραβο για την αποφαση που πηρες,ειναι πολυ ομορφο να δειχνουμε την ανωτεροτητα μας σαν ειδος και να φερομαστε υπευθυνα σε οργανισμους που απειλουνται και δεν μπορουν να προστατευθουν απο μονοι τους.

Ειμαι σιγουρος πως τα χελωνακια θα βρουνε τον δρομο τους και εσυ μπορεις να παρεις ενα πετ το οποιο δεν ειναι υπο εξαφανηση να μαθεις να το φροντιζεις σωστα και να σου προσφερει ωραιες στιγμες.

Έγινε επεξεργασία - argy1
Link to comment
Share on other sites

Σου εδωσα συνδεσμους οργανωσεων στην Κυπρο παραπανω..

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σοφή απόφαση, να τα επιστρέψεις σε κάποια υπεύθυνη οργάνωση. :thumbsu:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...